10 Lucruri Pe Care Le Fac Cu Banii

Această postare este foarte personală și sper să te facă să realizezi că fiecare susținere din partea ta, prin cumpărarea cărții Simplu sau participarea la programul Doisprezece, creează de fapt o lume mai bună.

Nu simt că e nevoie să scriu ceea ce fac cu banii pe care îi obțin în urma ajutorului pe care îl ofer oamenilor, dar simt că este frumos să știți și voi, pentru a realiza cât de mult înseamnă faptul că îmi susțineți munca și investiți în dezvoltarea voastră personală.

Sursa mea principală de venit vine din programul Doisprezece și cartea Simplu, adică banii pe care voi îi investiți în persoana voastră făcând schimb cu mine asupra unor materiale folositoare, este folosit în următoarele 10 moduri:

 

1. Îi răsplătesc pe oamenii care mă ajută

De la întreaga care mă ajută cu corectarea până la cei care îmi oferă idei bune. De multe ori venitul nu-mi permite să le ofer bani, dar le cumpăr câte o carte, un bilet la teatru, un suc sau pur și simplu le ofer cât simt, deși munca lor valorează enorm de mult pentru mine și pentru voi.

2. Plătesc taxele și impozitele aferente venitului

Iar acest lucru nu mă frustrează pentru că știu că așa ajut România, țara în care m-am născut, și nu o fac pentru că trebuie, ci pentru că simt că din abundența mea pot să ofer oamenilor din jurul meu, care chiar au nevoie de mai mult. Chiar dacă de multe ori banii nu sunt folosiți cum trebuie de stat, știu că dacă-mi plătesc taxele și impozitele cu corectitudine, atunci primesc bani oamenii care lucrează din greu pentru protecția noastră (poliție, jandarmerie, salvare, medici) și cei care au ales un job care probabil le oferă un venit destul de mic.

3. Îmi cumpăr cărți și susțin artiștii pe care îi ascult, îi citesc și îi iubesc

Pentru că realizez importanța susținerii unui artist, realizez cât de greu este să reușești să-ți publici cartea pe care ai scris-o din toată inima și cât de mult curaj, multă nebunie și perseverență trebuie să ai pentru a ajunge undeva, în acel loc unde publicul îți decide soarta. Îmi cumpăr lună de lună cel puțin 2-3 cărți pe care le citesc, din care-mi notez idei pe care mai apoi le experimentez și vă ofer vouă, prin articole și alte produse ceea ce pot eu mai bine pentru a vă ajuta să trăiți o viață din ce în ce mai bună.

4. Donez 10% din fiecare venit

Fiecare venit pe care-l primesc se duce în mai multe categorii, printre care 10% în donații. Am donat bani unor persoane bolnave de cancer și până în acest moment nimeni nu știa acest lucru, am donat sute de dolari multor familii care aveau nevoie, cu ajutorul unui website. Fiecare 10% din fiecare venit se duce în donații, la care nu mă uit și le ofer din toată inima și cu toată bucuria posibilă.

5. Ies în locuri construite cu pasiune

Nu obișnuiesc să ies foarte mult în oraș, dar când ies aleg locurile unde pasiunea pentru detaliu este primul element care definește afacerea respectivă. Nu mă uit la preț și susțin afacerea persoanelor de acolo, pentru că știu că nu este ușor să reușești în România. Știu că nu este ușor să supraviețuiești ca business autentic. Aleg să susțin oamenii care fac ceea ce iubesc deoarece simt că avem nevoie de mai mulți astfel de oameni. Printre aceste locuri, din București, se numără Origo, Coftale și Green Tea.

6. Îmi repar bicicleta cu care merg, pentru că țin foarte mult la mediu

Nu-mi plac foarte mult mașinile, în special vara. Mirosul, fumul, nervii din trafic și locurile puține de parcare mă sperie. Iubesc să conduc însă în București nu simt nevoia să o fac. Așa că îmi investesc banii în mici reparații ale bicicletei cu care merg, vara, aproape zilnic, de acasă până în centru. Din când în când, ca aseară, mai dau cu roata într-o groapă și asta mă lasă fără bicicletă câteva zile, dar totul este bun și frumos pentru că știu că prin exemplul personal fac o lume mai bună.

7. Particip la cele mai frumoase workshop-uri și programe care mă ajută să mă dezvolt

La început îmi era frică să investesc, iar acest lucru se întorcea împotriva mea. Toți am luat cartea de pe internet și am descărcat workshop-ul gratuit, însă acum realizez cât de important este să plătesc pentru ceva. 20 de dolari nu mai este mult pentru mine și știu că mă va determina să citesc cu atenție, să aplic și să ajut la rândul meu multe persoane. Este o investiție în mine, făcând zilnic lumea din jurul meu mai bună. Dacă trag linie, în fiecare lună investesc destul de mult în acest aspect.

8. Aleg să cumpăr cel mai bun produs sau cel mai ieftin

Îmi plac hainele, doar că de multe ori nu îmi vine să plătesc 300 de lei pe o cămașă de in frumoasă și perfectă pentru această vară. Prefer să mă îmbrac într-un tricou de 19,99 lei din H&M pentru că așa îmi trăiesc viața, simplu. Am cămăși destul de bune, chiar și un sacou, însă momentan banii nu îi folosesc pentru haine, pentru aparență, pentru că realizez că este mult mai important să investesc în proiectele mele decât într-o cămașă de in pe care să o port mai multe veri la rând. Singurul moment în care-mi cumpăr haine, și nu îmi este frică să recunosc, este atunci când se rup. De multe ori aleg ori un tricoul de la H&M ieftin, ori un produs de calitate care să mă țină mai mulți ani de zile cum ar fi o pereche de denim mai bună.

9. Ofer bacșiș

Acum câteva zile m-am întors din Brașov și în timp ce fata frumoasă care ne servea mi-a adus nota, m-am gândit cât de greu este să faci bani ca ospătar, în special într-un oraș mai micuț (coparativ cu București-ul). Așa că m-am gândit să îi ofer un bacșiș egal la valoare cu nota. Inițial nu am vrut să fac asta, pentru că am zis că e prea mult, doar că momentan, câțiva zeci de lei pentru mine nu înseamnă mult și cel mai probabil i-am făcut ziua persoanei respective mai bună. Pentru că la un salariu de 800 de lei unde trebuie să cari pahare, căni și șervețele folosite, probabil printre singurele lucruri de care te bucuri este un bacșiș mai măricel. Sper că i-am făcut ziua mai bună fetei, chiar sper, și îi mulțumesc pentru serviciul excelent și pentru munca grea pe care a ales să o facă.

10. Investesc mult în acest website

Toate lucrurile pe care le fac costă: temă, host, domeniu, client de mail, calculatorul care își ia energie din priză, mâncarea pe care o mănânc, locuința în care stau, faptul că nu îmi iau un job și decid să fac asta full time, totul costă. Nu este un sacrificiu pentru că fac ceea ce iubesc, doar că implică un cost destul de ridicat să faci ceea ce iubești fără să te angajezi. Ani de zile am ales să am 50 de lei pe săptămână și am refuzat să mă angajez pentru că am crezut în visul meu, acela de a face o lume mai bună prin exemplul personal și prin scrierile de aici.

Concluzie:

Deși cartea Simplu nu o investiție mare, 17,99 lei, sau programul Doisprezece nu pare a fi o investiție lunară importantă, 30 de lei, știu că pentru foarte multe persoane acești bani înseamnă ceva. Însă le-am construit pentru că am ales să fie accesibil multor persoane. Am vrut ca totul să fie drept, corect și sincer. Iar multe persoane au înțeles și au ales să investească în ele, iar acest lucru îmi permite mie să lucrez 24/7 la acest vis frumos alături de tine, cititorul din spatele acestui ecran, multe persoane au ales să nu investească dar au dat vorba mai departe, ceea ce echilibrează situația.

Fără tine toate aceste lucruri nu ar fi posibile. Fără susținerea ta, fără curiozitatea ta, fără recomandarea ta, fără like-urile tale, fără share-urile de la tine, fără comentariile și aprecierile tale, eram același om, simplu, doar că nu aveam cum să fac ceea ce iubesc zi de zi: să scriu și să te inspir pe tine să faci lucruri mărețe.

Îmi place să cred că fac o treabă bună, însă nu o să uit niciodată de unde am plecat, pentru că nu simt că aș fi plecat de undeva. Deși acum câștig din ceea ce fac de 30 de ori mai mult decât o făceam în perioadele mai grele ale existenței mele, simt că am rămas același om care răspunde la fiecare mesaj, interacționează, oferă și este recunoscător pentru tot.

Vreau să mă crezi, fără tine, ceea ce fac, nu ar fi posibil. Îți datorez viața mea pentru această susținere permanentă de aproape doi ani de zile. Înseamnă enorm și nu îmi e frică să recunosc. De fiecare dată când mă gândesc că scriu și pot să trăiesc din asta, și încă foarte bine, îmi vine să plâng.

Mulțumesc pentru că mi-ai îndeplinit visul… ce pot face de acum înainte pentru tine pentru a te ajuta să ți-l îndeplinești pe al tău? Sunt aici să ajut, și așa o să fac toată viața mea.

Mulțumesc din suflet, cu sinceritate,
CristiPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: