10 Moduri Inedite Prin Care Poti Sa Fii Mai Fericit!

635597557681ea4ae44f87c2ab08b1c3
Se spune că scopul vieții este să fim fericiți. În același timp, dacă acesta este scopul vieții și noi nu suntem fericiți, oare cum ne facem să ne simțim?

Destul de nefericiți, mizerabili și triști, nu?

Plecând de la ideea că viața este simplă și scopul ei este să fim fericiți, scriu aceste rânduri, cu gândul că te vor ajuta. Însă nu este o listă de lucruri obișnuite, de idei pe care le găsești peste tot, ci de moduri neașteptate prin care poți fi mai fericit.

Atenție, s-ar putea să citești cuvinte care să te supere, dar nu vreau să mă placi, vreau ca ideile de aici să te ajute, atât!

1. Renunță la persoanele plângăcioase din viața ta, începând cu tine!

Toți avem cel puțin o persoană care se plânge mai tot timpul, ba că afară plouă, ba că e frig, ba că e prea cald. Viața lor este un motiv de negativitate și plâns, totul este groaznic, speranța lor s-a prăbușit de mult și nu mai pot face nimic.

Iar dacă nu o avem, cel mai probabil noi suntem respectiva persoană. Auch. Scuze. Știu că doare, însă în fiecare dintre noi se ascunde acel om plângăcios care dă tot timpul vina pe ceva din exterior, pentru (ca să vezi) lipsa de inconsecvență, disciplina, perseverența, motivația și curajul de a face ceva cu viața lui.

Renunță la persoanele plângăcioase din viața ta, dar în primul rând, renunță la persoana aia din mintea ta, care se tot plânge tot timpul că realitatea nu este așa cum vrei tu, ci așa cum este!

2. Toți am avut inima ruptă, nu ești un caz special!

de ce

Pe bune. Ce atât de multă dramă? Bun, te-a înșelat, a fost un porc, un idiot, nu te-a iubit, l-ai iubit prea mult, ai oferit și el nu a vrut, ați făcut sex o dată, apoi te-a părăsit. Crezi că povestea ta este unică?

Problemele tale existențiale de viață sunt de fapt lucruri prin care toți am trecut. Nu este nimic special în faptul că s-a despărțit de tine, că ți-a rupt inima sau că te-a înșelat. Treci peste. Citește o carte despre relații. Asta este viață, nu tot timpul o să fie perfectă și fericită.

Viața este cam așa: de multe ori te trezești cu un mare dicționar explicativ care-ți cade în cap, fără să-ți dea vreo explicație.

Cu cât treci mai repede peste orice dramă a vieții tale, cu atât o să fii mai fericit. Știu, toți le avem și mie într-o dimineață mi-a sunat telefonul să-mi spună că bunica mea care venea spre mine nu mai este în viață. 

Cu cât realizezi că tristețea face parte din viață, cu atât mai repede o să mergi înainte și nu o să te lași doborât de fiecare eveniment negativ, prin care toți trecem la un moment dat.

3. Nimănui nu îi pasă de tine!

Poate te întrebi acum: “Oare ce articol citesc? Parcă era vorba despre 10 moduri prin care să fiu mai fericit, nu 10 moduri prin care să intru în depresie.” Dar ai răbdare.

Da, adevărul este că nimănui nu îi pasă de tine. “Da, dar iubitul meu mă iubește!” iubitul tău, exact, TE iubește. Adică este vorba despre el și ceea ce simte el, nu despre ceea ce simți tu. Faza frumoasă în iubire este cam așa: egoismul tău este un mare cerc și egoismul partenerului un alt mare cerc. Când vă iubiți, cele două cercuri se întrepătrund, precum în schema de mai jos.

Scan 1

De unde știu asta? Am scris o carte despre relații. Așa că nu mai pune atâtea întrebări. Ne-am înțeles?

Să revenim. Da, nimănui nu îi pasă de tine. Când o să renunți la falsul altruism pe care ani de zile și eu l-am avut față de orice lucru bun pe care-l făceam și o să realizezi că faci lucruri pentru că te fac fericit, pe tine în primul rând, apoi pe cei din jurul nostru, o să fii mult mai fericit și nu o să te mai critici.

Nimănui nu îi pasă de tine, toți își vor binele lor, iar partea frumoasă este că de multe ori binele lor, include și binele tău.

Știu, este greu de digerat. Mestecă totuși încet, ai grijă, să nu te îneci. Iar dacă nu mă crezi, ce să vezi, nu mă interesează, pentru că nu-mi pasă de tine! (Ba îmi pasă, pentru că îmi pasă de mine și prin faptul că îmi pasă de mine, îmi pasă și de tine, explic asta în continuare, nu te panica, nu plânge, nu e cazul, încă!)

4. Fii mult mai egoist, dar egoist într-un mod benefic!

“Of doamne Cristi, chiar că ciudate moduri scrii prin care să fiu fericit, dar hai să vedem!”

Da dragă prieten. Cel mai probabil ești nefericit pentru că nu ești egoist. Egoist în sensul bun. Egoismul benefic despre care urmează să-ți spun. Să luăm scenariul următor.

Primești salariul, 800 lei. Plătești chiria și îți mai rămân 100 lei. Pentru că ești un om bun, donezi acei 100 lei, apoi, mori de foame. Pe crucea ta nu o să scrie “a murit de foame donând toți banii lui”. Adu-ți aminte, nimănui nu îi pasă de tine.

Ai fost un altruist și ce ai făcut? Ai murit. Ăsta nu e altruism, este cel mai înalt nivel de egoism, pentru că ai vrut să le arăți celorlalți că îți dai viața pentru ceilalți, dar este vorba doar despre TINE nu despre CEILALȚI! Nu toți o să se prindă, dar na, mai există și oameni inteligenți pe lumea asta care o să vadă fix prin tine.

Ai vrut să-ți demonstrezi cât de bun ești și ai uitat să ai grijă de tine. Pentru că nu ai cum să îi ajuți pe cei din jurul tău dacă tu mori de foame. Îi poți ajuta doar când îți merge bine, când ai trecut peste anumite provocări, nu atunci când ai 10.000 de euro datorie și viața ta este o epavă.

Momentul în care alegi să-ți vezi ție binele  (egoism benefic) și apoi să îi ajuți pe cei din jurul tău (adevăratul altruism) este momentul în care nu-ți dai viața pentru cei din jurul tău, dar uiți de tine; este momentul în care o faci în cel mai sincer mod posibil și ce să vezi, cred că și tu o să vrei mai mult sfaturi de la un om care conduce un Ferrari decât de la un om care se duce spre metrou.

Alege să fii mult mai egoist (benefic) și o să fii mult mai fericit. Urmărește-ți propria fericire, nimeni nu o să-ți ofere ceea ce tu nu-ți oferi! Apoi ajută-i și pe cei din jurul tău să ajungă acolo unde ai ajuns tu, asta e opțional, dar așa ar face un om bun.

5. Nu te mai compara cu familia Popescu, dă-i în (inserează obiect obscen aici) cu banii lor cu tot.

49317

Te uiți pe geam și ce să vezi, familia Popescu și-a cumpărat ultimul model de Mercedes. Te pui cu fața în pernă, îți bagi unghia în gât și începi să plângi. Ieși în oraș și îl vezi pe Costel Popescu, la o masă, cu 5 fete și o sticlă de șampanie. Tu mai ai 3 lei în buzunar. Ajungi acasă, te duci în baie, te uiți în oglindă și începi să plângi, privindu-ți lacrimile cum îți curg pe obraji. Deschizi Facebook-ul (acestă unealtă care amplifică mizeria în care suntem) și îl vezi acolo, pe Gigel Popescu, fratele lui Costel Popescu, cum își face poze din St. Tropez. Trântești cu tastatura și te duci spre oglindă, dar de data asta te uiți spre tine și spui ceva de genul ăsta:

“Dă-l în (inserează obiect obscen aici) pe Popescu ăsta, cu tot neamu lui și familia sa de milionari. Dă-l în paștele mă-sii cu banii lui cu tot. Eu ce fac cu viața mea?”

Apoi realizezi că singurul lucru pe care tu îl faci cu viața ta este să te compari cu familia Popescu.  Dacă familia Popescu își ia nu știu ce blugi, tu te uiți la poze cu blugi pentru că nu ai bani. Dacă familia popescu bea nu știu ce Martini, îți faci și tu cu apă de la chiuvetă și cu lămâie. Dacă familia Popescu trage o bășină, trebuie să tragi și tu, asta îți permiți, bășinile sunt gratuite. Știu, nu te așteptai la asta, de este un articol despre fericire :))

Mare parte a vieții mele mi-am petrecut-o în propria mizerie, comparându-mă cu toți ceilalți care aveau mai mult ca mine. Am dus mulți ani o viață mizerabilă, deși aveam foarte multe.

Hai să-ți zic eu cum stă treaba, simt că ești pregătit: tot timpul o să fie un șmecher care o să aibă mai mult ca tine și niciodată nu o să ai destul.

Așa că dă-i în mă-sa pe toți și concentrează-te pe viața ta. Ce faci tu cu viața ta, nu ce fac ei cu viața lor. Ce ai lucrat tu azi, nu ce haine au iei. Ce ai făcut tu pentru visul tău, nu ce mașină și-au luat ei.

Lasă-i pe ceilalți sau folosește-i ca un element care să te motiveze. Nu te mai compara cu nimeni, pentru că o să duci o viață mizerabilă dacă te compari! Până și cel mai bogat și frumos actor, cel mai probabil când iese din casă, vede un actor mai bogat decât el.

Nu există fericire în comparație. Așa că dă-i în (inserează obiect obscen aici) pe toți și concentrează-te asupra ta!

6. Fericirea vine din bazaconiile alea pe care tot le ignori!

Da, fericirea nu este ceva complex, deși pot să-mi sară în cap psihologii lu’ pește și să-mi spună că e ceva foarte complicat. Apoi să îi întreb, în timp ce îmi sorb din cappuccino, de la o terasă din Roma, “tu ești fericit?” făcându-i să se simtă mizerabili (doar pentru că s-au comparat cu mine și ei stau într-un laborator toată ziua analizând șobolani sau ce fac acești psihologi cu bățul în fund).

Adevărul e că fericirea vine din bazaconiile alea pe care tu tot le ignori și zici că sunt niște prostii fără ca măcar să le încerci.

Ai auzit cumva de recunoștință și meditație? Două elemente foarte simple care o să-ți schimbe viața, dar cine are timp pentru astea, eu vreau pastila magică!

Gândește-te chiar acum la 3 lucruri pentru care ești recunoscător (nu ai pentru ce? Ești în viață, respiri, poți să citești și probabil ești sănătos) și o să vezi că o să fii mai fericit decât un copil care a călcat într-o mare baltă și acum sare în ea, în timp ce mă-sa crizată urlă și aleagă spre el!

Fericirea înseamnă să fii recunoscător pentru ceea ce ai, în timp ce te duci spre ceea ce îți dorești! Nu uita, acum 3 ani, nu aveai nimic din ceea ce ai acum (ți-o spune omul care avea 50 de lei în buzunar acum 3 ani).

7. Nu mai face din fiecare bășină o tornadă!

Prietenul Mark Manson mi-a spus la un moment dat în timp ce mă plângeam la el că nu știu ce s-a întâmplat cu viața mea și mi-a spus cam așa.

“Cristi, faci dintr-o bășină, o tornadă.”

Și am realizat că așa e.

Da, ideea este simplă. Ești nefericit pentru că exagerezi orice eveniment negativ prin care treci. Stai liniștit, nu ești tu de vină, așa funcționează creierul nostru. Manualele de psihologie spun că al nostru creier este programat în așa fel încât să amplifice o pierdere. Dacă tu pierzi 100 de euro o să te simți de 50 de ori mai nașpa decât dacă găsești pe jos 100 de euro, ca intensitate a emoției.

Ideea este să te faci conștient. Mintea conștientă poate să elimine efectul acestor mari pierderiși să realizezi că este doar natura umană, apoi să treci peste acestea.

8. Daffy Duck te poate ajuta

Dacă nu știi cine este Daffy Duck ori te-ai născut în era Facebook, ori nu te-ai uitat în viața ta la Cartoon Network, ceea ce e cam trist dacă e să mă întrebi pe mine. Însă, presupunând că știi cine e, (sunt sigur că știi, am vrut doar să fiu un douchebag) el te poate ajuta.

Să luăm un exemplu foarte simplu. Un idiot, pardon cetățean, în trafic îți taie calea. Apoi îl înjuri, te înjură, ieșiți din mașină, vă înjurați, vă scuipați, apoi mergeți mai departe.

Pentru cei care sunt din afara Bucureștiului, cam asta este definiția traficului Bucureștean.

Apoi, te întorci în mașina, îți ștergi scuipatul de pe tine și cu ego-ul rănit pleci nervos spre muncă, accelerând mașină, plecând de pe loc cu scârțâit. Trei ore mai târziu ești tot nervos. Ziua ți-a fost stricată de un idiot, pardon cetățean european.

daffy_duck_by_gerardodce-d798416

Însă, dacă era… Daffy Duck? Vreau acum să-ți imaginezi că acel cetățean european era Daffy Duck și cu vocea lui, te înjura. Uneori el mai scapă și puțină salivă când vorbește. Imaginează-ți cum te înjură Daffy Duck.

Știu, îți vine să râzi.

Iar asta, doamnelor și domnilor, este cea mai tare tehnică, ignorată de foarte mulți oameni, pentru a transforma un conflict, într-o scenă amuzantă ruptă din Cartoon Network.

Dacă nu poți să iei viața în glumă, cel mai probabil o iei mult prea în serios și asta te va face nefericit. Trust me.

9. Fii zen, trăiește în prezent și alte sfaturi nu merg atunci când viața ta prezentă este la pământ!

Ți-o zic pe bune. Degeaba vrei să trăiești în prezent, dacă prezentul său înseamnă 140 de kilograme, gâfâit atunci când urci 3 scări, râsete atunci când îți miști curul uriaș prin mulțime și urăști fiecare secundă a vieții tale.

Să fii prezent poate să fie cel mai prost sfat din lume în această situație!

Nu ai cum să fii prezent cât viața ta din prezent este foarte nașpa. Și atunci vrei să scapi. Așa că fumezi, bei, mănânci sau mai rău de droghezi, pentru că vrei să scapi de ceea ce este acum și nașpa și vrei să ai un alt prezent, care este mai bun, doar până când efectele negative ale țigărilor, băuturii, mâncării nesănătoase și drogurilor încep să își facă efectul.

Apoi o iei de la capăt.

Ideea mai bună ar fi să realizezi că, în cazul de față, ești un obez nesimțit și să pui mâna să slăbești. A fi gras nu este o boală, a fi leneș este. Am fost un gras foarte mare și foarte prost și nu eram bolnav, îmi era doar lene, uram prezentul și scăpam de el mâncând și mai multe căcaturi. Așa că îmi permit să vorbesc despre asta.

Dacă ești gras, citești aceste rânduri și te-ai supărat, stai liniștit, poți să mai bagi în tine încă o ciocolată și să te minți că de luni o să începi. Așa făceam eu când cineva îmi dădea realitatea peste cap.

Dacă nu-ți place viața ta din prezent, acționează și remodeleaz-o. Se poate. Am slăbit 25 de kilograme și sunt un fericit mândru de viața mea și mă uit în oglindă și îmi place de mine! Bine, acum în Italia cred că am pus ceva kg la loc, dar fuck it, when in Rome, eat pasta everyday!

10. Nu ai nevoie de 10 motive pentru a fi fericit, viața este incredibilă așa cum este, chiar și dacă nu este demnă de MTV Cribs.

Hai să-ți arăt ce am scris în timp ce am rămas fascinat de această grădină de unde se vedea toată Romă, deși orice grădină e mișto, nu trebuie să se vadă toată Roma din ea:

“Astăzi am descoperit un loc special, care m-a determinat sa fiu prezent și să apreciez viața, așa cum este ea, fără să încerc să o schimb, judec sau interpretez.

M-am așezat pe o bancă, în Giardino degli Aranci, un loc fascinant de unde se poate vedea tot orașul și în special, fix pe mijlocul acestuia, bazilica Sf. Petru. Am deschis cartea și am lăsat soarele să mă încălzească, vântul să îmi adie prin corp și mirosul portocalelor căzute pe jos să îmi cuprindă toate simțurile.

10173634_10153007571190902_64067373300338608_n

Pe măsură ce creștem începem să ne bucurăm din ce în ce mai puțin de lucrurile acum devenite banale. Însă fiecare lucru are potențialul de a fi incredibil.

Realizez cât de perfect este fiecare moment, doar dacă îi oferi atenția ta, îl observi și ii ești recunoscător.

Mesajul meu din acest loc superb este simplu: Să ne bucurăm mai mult de micile lucruri din viața noastră… totul este incredibil așa cum este, iar pentru a realiza asta trebuie doar să te oprești și sa observi.”

Căutăm fericirea în haine, mâncare, călătorie, priveliști, adrenalină, statut social, job, sunete, mirosuri, culori, perfecțiune, când de fapt, ea se găsește chiar sub nasul nostru.

Provocarea mea pentru tine este să găsești fericirea în cele mai mici lucruri pe care viața ți le oferă!

Concluzia

Dacă ești un leneș, pardon ocupat și nu vrei să citești cele 3000 de cuvinte pe care le-am scris mai sus, o să-ți fac o listă scurtă prin care o să-ți spun exact ce am spus, doar că în 3 rânduri.

Ei na, chiar crezi că o să fac asta? Pune mâna și citește! În viață nu există scurtături, sau dacă există costă foarte mult, vrei contul meu bancar?

Ar fi frumos din partea ta, să-mi spui ce crezi. (chiar mă interesează părerea ta, pentru că scriu pentru tine, nu pentru mine). Abia aștept să citesc comentariul tău.

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: