10 Lectii Invatate In Anul 2015

10_lectii_invatate_in_2015

2015 a trecut cu viteză, iar cu și mai mare viteză am învățat încă 15 lecții (chiar mai multe, dar zic să reduc la esență pentru tine) pe care vreau să le notez aici cu gândul că o să te ajute în noul an, 2016!

Cum altfel, decât, să începem! Da?

1. Pariază mai mult pe tine

Anul care a trecut am pariat foarte mult pe mine și îți recomand să faci același lucru dacă vrei să vezi rezultatele cum apar. Nu paria pe altcineva, pariază pe tine cu toate resursele tale, investește în tine, în proiectul și ideile tale.

Cei care eșuează sunt cei care nu încearcă niciodată nimic și nu pariază pe ei. Alege să fii un om de succes, nu de eșec.

2. Degeaba ai totul, dacă nu ai pe cineva cu care să împarți

Poți să ai 1 trilion de dolari, dacă nu ai cu cine să-l împarți sau pe cine să ajuți, nu o să te simți fericit. Este esențial dacă vrei să fii fericit să fii un om darnic, să sari în ajutorul altor oameni, să plătești tu nota, să faci cadouri frumoase și să donezi bani.

Ține minte, cei care au cel mai mult, sunt cei care dau cel mai mult.

3. Fă ceea ce iubești. Zilnic

Fac ceea ce iubesc zilnic și pot spune cu tot sufletul că viața este frumoasă. Fă ceea ce iubești zilnic, și o să iubești viața. Alege să te chinui și o să urăști viața. Tu alegi.

When in doubt. Fă ceea ce iubești, ascultă-ți inima.

4. Crește-ți permanent standardul de viață

Poate acum mergi cu transportul în comun, iar dacă aasta nu te motivează să faci ceva cu viața ta, nimic nu o să te motiveze. Nu are cum să-ți placă să merci cu transportul în comun.

Și dacă-ți place, cel mai probabil ai mașină sau mergi cu taxi-ul în 99% dintre cazuri.

Crește-ți permanent standardul de viață, refuză să mai trăiești la același nivel și vei găsi soluția care te va duce la nivelul următor. Este atât de simplu.

5. Dacă muncești prea mult nu mai ai timp să te bucuri de viață

Asta vine de la un workahoolic (asa se scrie?) convins și poate chiar notoriu. Da, muncesc foarte mult, și bag scuza, pentru că fac ceea ce iubesc, nu prea e muncă. Dar anul acesta am neglijat partea cu relaxarea pentru că am fost 1000% investit în proiectele mele.

Da, rezultatele sunt foarte mișto, în acelși timp realizez că muncesc pentru a fi liber și pentru a mă bucura de viață. Așa că uneori, într-o zi de luni, aleg să-mi încep ziua uitându-mă la un film, în timp ce toți ceilalți oameni sunt obligați (de ei) să muncească.

Întreabă-te ce vrei cu adevărat de la viață, să muncești toată ziua? De ce și pentru ce? Exact. Aici se află răspunsul.

6. Dacă ai sub 30 de ani și nu ești unde vrei, agită-te puțin

Câți ani ai? Dacă pici în capcana de a crede că dacă ai sub 30 de ani ai chiar toată viața înainte să faci ce vrei, o să te lovească vârsta de 30 și o să vezi cât de repede trece vremea.

Așa că dacă acum, nu tragi tare, pentru a putea să ai tot ceea ce îți dorești și să nu rămâi și la 30 de ani fix unde ești acum, nu știu ce faci cu viața ta și când o să te trezești.

Și ți-o zice Cristi, care are 24 de ani și zi de zi trage atât de tare, încă atunci când voi avea 30 de ani o să am fix zero stres.

Și clar nu o să merg cu metroul, taxiul sau transportul în comun și nici nu o să mă întreb de unde o să am bani de o vacanță, de un workshop, de haine sau de mâncare.

7. Nu-ți pierde energia certându-te cu oamenii

Nu primesc chiar așa de multe comentarii “negative” precum primeam acum ceva ani, probabil oamenii se trezesc puțin la realitate și conștientizează lucruri.

Însă am avut “ocazia” să intru în multe polemici. Și în multe am intrat. Doar că am învățat că oamenii care vor să “te împungă” sunt oameni care au o mare problemă cu viața lor.

Până acum m-am “certat” cu mulți oameni, dar niciunul nu era mulțumit cu viața sa.

Așa că, nu-ți mai pierde timpul cu acești oameni, viața lor este pedeapsa lor, îți poți da seama cât de greu este să trăiești într-un permanent sters și să găsești cearta în orice? Foarte nasol. Nu ai vrea să fii în locul lor.

Dacă vrei să îi ajuți, fă asta, dar nu te certa cu ei.

8. Cumpără cărți fără să te uiți la preț

Dacă te uiți la preț atunci când cumperi cărți, asta spune foarte multe despre tine.

Nu, nu spune că n-ai (încă) destui bani.

Ci spune că nu crezi în tine. Pentru că persoanele care nu cred în ele, nu investesc în ele și implicit ajung să aiba 0 rezultate.

Pentru mulți dintre noi, o viață trăită e prea scurtă. Pentru că nu o trăim așa cum vrem.

Nu te mai uita la preț când cumperi cărți și vei ajunge să nu te mai uiți la preț atunci când cumperi orice.

9. Dacă cineva te enervează, problema e undeva la tine

Dacă te enervează un om care are nu știu ce mașină de 150.000 euro, atunci tu ai o problemă, nu omul respectiv. Și o să ai această problemă mult timp de acum înainte, până când te oprești și ți-o asumi.

Orice problemă din exterior este de fapt o șansă de a îți rezolva problemele, frustrarile, rănile pe care le ai pe interior.

Și vei ajunge ca în timp să te cureți pe interior, fix tocmai datorită acestor oameni, povești, personaje sau întâmplări care au apărut în viața ta și ai crezut că au apărut ca să o facă mai grea, nu mai bună.

10. Viața e prea scurtă pentru lucrurile ieftine

Știi cum se spune? Lucrurile scumpe nu sunt neapărat cele mai bune. Știi cine zice asta? Cei care nu își permit să le cumpere.

Viața e prea scurtă pentru a te îmbrăca fix cu cele mai ieftine haine, pentru a mânca doar ceea ce este mai iefitn, pentru a te plimba doar acolo unde dai mai puțini bani.

Da, sunt de acord, în viața mai puțin poate să însemne mai mult, dar doar dacă e mai puțin din ceea ce este cel mai bun.

Așa că fă un upgrade oriunde-ți permiți acum în viața ta. Începe cu o pereche de pantaloni de câteva sute de euro. Știu că nu ai unde să mergi cu ea, dar chiar aici e provocarea, să-ți construiești o viață în care a da 500 de euro pe o pereche de pantaloni e chiar ceva banal, dar frumos.

Concluzia

Este că îți doresc ca anul 2016 să fie cel mai bun an de până acum.

Adevărul este că, acest lucru depinde doar de tine.

Spor la treabă, ai ceva treabă de făcut!

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: