10 Provocari Timp De 140 De Zile!

Inspirat fiind de ceea ce face Leo Babauta (un an de provocări, 30 de zile pe provocare) dar și după ce am derulat pe acest website două provocari de 30 de zile la care s-au alăturat peste 1000 de persoane și dintre care sper că măcar 5 persoane să fi implementat sau eliminat obiceiurile (ne)dorite, m-am decis să încep să fac următorul lucru:

  • 10 provocări timp de 2 săptămâni pe provocare
  • La finalul fiecărei provocări voi scrie un articol, cu gânduri, învățături și alte idei.

 

De ce fac asta?

Pentru că avem nevoie de ritualuri și obiceiuri în viața noastră. Pentru că o viață disciplinată ne aduce acele rezultate mult dorite, rezultate care se obțin pe termen lung, cu multă muncă și perseverență. Pentru că singura cale spre evoluție este acțiunea consolitată!

Nimic nu se obține rapid și dacă se obține rapid studiile spun că se pierde la fel de rapid. Nu spun că trebuie să ne chinuim pentru a obține ceva, însă avem nevoie de disiplină dacă vrem să ajungem undeva și să facem ceva cu viață noastră.

Dacă pierdem timpul pe lucruri care nu ne aduc un beneficiu, care nu ne ajută să ne dezvoltăm ci pur și simplă o facem din lene și pentru că așa este mai confortabil  (și crede-mă o facem destul de mult), atunci viața noastră și timpul pe care-l avem la dispoziție pe acest pămân va fi irosit. Eu nu cred că vrei asta.

 

Cele 10 provocări

Probabil că pe parcurs o să mai modific provocările, dacă îmi vin idei noi, dar la acest moment m-am gândit la următoarele provocări, în ordinea următoare le voi și aplica pentru o perioadă de 2 săptâmâni pentru fiecare provocare.

Ideea este că o să le fac pentru 2 săptâmâni, dar apoi voi încerca să fac zi de zi, dacă simt că am multe de câștigat din respecitivele obiceiuri.

 

1. Citește 100 de pg. (sau cate vrei tu, chiar si una) dimineața cum te trezești. (Finalizat, citește despre)

2. Meditează pentru 10 minute în fiecare dimineață.(19 aug. – 1 sept. – În desfășurare)

3. Mănâncă 100% o dietă vegetariană.

4. Învață o limbă nouă – 30 de minute pe zi.

5. Dusuri reci.

6. La fiecare 30 de minute de stat pe scaun te ridici pentru cel puțin 15 minute.

7. Scrie 10 minute în fiecare dimineață.

8. Renunță la telefonul mobil sau Facebook (reține am scris SAU)

9. Înlocuiește cafeaua cu ceaiul.

10. Înlocuiește zahărul/dulciurile cu miere/fructe.

 

Cam astea sunt în mare provocările/obiceiurile pe care vreau să le împlementez sau la care vreau să renunț. Îmi imaginez că nu o să fie ușor, dar vă am pe voi, citiorii acestui website care mă trageți la răspundere dacă o dau în bară.

 

Participă alături de mine

Acest articol are două scopuri simple: 1. să-mi imbănătețesc viața și 2. să te inspir pe tine să faci la fel, prin exemplul personal.

Așa că te invit să participi alături de mine și să respecti zi de zi un obicei, timp de 2 săptămâni, apoi să implementăm împreună un altul. Poți începe cu orice obicei vrei, nu neapărat unul din lista celor 10, ci orice vrei tu.

Toate provocarile le voi contoriza cu ajutorul următorului document: Listă tracking provocări. Pe care și tu îl poți downloada și îți poți nota provocările și în fiecare zi bifa reușita sau eventualul eșec.

 

Răspunde-mi într-un comentariu: Tu ce obicei ai ales?PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: