10 Carti Care Te Vor Face Mai Inteligent!

Prea puține recomandări de cărți am pentru voi, nu pentru că nu citesc ci pentru că vreau să vă recomand ceea ce este mai interesant din ce am citit eu sau ce mi-a fost recomandat. Nu fac așa de multe recomandări pentru că vreau ca atunci când le fac să fie chiar valoroase, să cumpărați cărțile, să le citiți și apoi să ziceți: da… așa recomandare de carte, trebuie să vedem ce ne mai recomandă pe viitor. 

Nu recomand lucruri în care nu cred, lucruri pe care nu le-am citit sau care nu mi-au fost recomandat de oameni pe care îi admir, apreciez. Așa că recomandările de cărți de mai jos sunt adunate de la foarte multi oameni, cum ar fi: profesori, antreprenori cu afaceri de succes, oameni pe care îi admir din afară și multe alte persoane de valoare din viața mea!

Astfel m-am decis să fac o listă cu cele mai interesante cărți pe care poți să le citești. Fără alte introduceri, să începem.

 

1. Gândire rapida, gândire lentă, de Daniel Kahneman

Kahneman a luat Premiul Nobel pentru Economie. Acest lucru certifică faptul că scrierile sale sunt valoaroase. Cartea asta este ceva special. Fiecare pagină reprezintă o informație nouă despre creier, minte. Ne poveștește despre cele două sisteme care conduc modul în care noi gândim. Este o carte foarte interesantă, o călătorie din care vei afla mai multe despre tine și despre felul în care gândești.

Buton Cumpara

 

2. Superficialii. Efectele internetului asupra creierului uman, de Nicholas Carr

Geniala cartea. Fiecare pagine conține foarte multe informații referitoare la creierul uman, istoria gândirii, la internet, citit, cărți, tot ce îți poți imagina. Poate cea mai complexă lucrare de acest tip, care-ți explică exact care sunt efectele internetului asupra creierului nostru. Trebuie neapărat să citești cartea asta dacă îți petreci foarte multe ore în fiecare zi pe internet. O să-ți schimbe viziunea, gândirea!

Buton Cumpara

 

 

3. Arta războiului, de Sun Tzu

O carte pe care mi-a recomandat-o un profesor de economie și mi-a spus că în marile firme (hedge funds, firme de investitii) din afară le recomandă să citească asta pentru a înțelege mai bine… viața. Este o operă de artă, pe care trebuie neapărat să o citești dacă vrei să înveți ceva nou.

Un citat interesat de acolo este: “The supreme art of war is to subdue the enemy without fighting.”

Buton Cumpara

 

 

4. The Power of Habit: Why We Do What We Do,

and How to Change, de Charles Duhigg

Nici nu are rost să mai povestesc… cartea este genială! Din 5 pagini am învățat foarte multe lucruri. Pe scurt, dacă vrei să schimbi un obicei negativ, să te lași de fumat de exemplu, poți să folosești informațiile din carte pentru a face asta. Cartea merită fiecare bănuț, este foarte valoroasă și sunt tare bucuros să am dat de ea. Sper să te bucuri la fel de tare și tu când o citești.

Buton Cumpara

 

 

5. Freakonomics, de Steven Levitt și Stephen Dubner

Cartea asta am citit-o prin facultate, parcă eram în primul an. Dacă ești economist sau ai legătură puțin cu economia trebuie neapărat să o citești. Este o carte tare interesantă și te face să gândești mai mult, să privești dincolo de aparențe și să vezi exact cum funcționează lucrurile. În carte se abordează subiecte de la crimă la sport și trișat, politică, frică și ambuteiaje. Cartea pune întrebări provocatoare despre motivația umana. Este o carte pe care trebuie să o ai!

Buton Cumpara

 

 

6. Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, de Stephen R. Covey

O carte foarte importantă în dezvoltarea ta personală, a fost recomandată de foarte multe persoane așa că a trebuie să o am. Conform unui studiu a fost desemnată ca fiind cea mai influentă carte a secolului XX. O carte ce nu trebuie să lipsească din biblioteca ta!

Buton Cumpara

 

 

7. Screw it, Let s do it – Lectii din scoala vietii, de Richard Branson

Cartea asta mi-a fost recomandată de foarte multe persoane, încă nu am apucat să o citesc, încă.Dacă ai ajuzit de Richard Branson… cartea nu mai are nevoie de nici o descriere. O carte valoroasă!

Buton Cumpara

 

 

 

8. Mai mult cu mai putin, de Leo Babauta

Leo Babauta, Zenhabits. Omul ăsta este o inspirație pentru mine și pentru ceea ce fac cu acest website. Îmi doresc într-o zi să ajung la fel de popular precum este el și să scriu atât de bine, simplu și frumos pe cât scrie el! Cartea am citit-o pe nerăsuflate… este o carte execepțională, este o carte despre simplitate, despre esențial.. despre less is more.

Buton Cumpara

 

 

9. Teoria clasei de lux, de Thorstein Veblen

Cartea am citit-o în anul 3 prin facultate și a fost o carte care mi-a plăcut foarte mult. Este mai mult pentru persoanele ce au o legătură cu economia, însă oricine poate să o citească. Veblen satrizează clasa de lux, arată cât de prost își manageriază resursele, ne arată cât de multe lucruri ne cumpărăm doar pentru a impresiona alte persoane. Ce să mai… este o carte care după zeci de ani de când a fost scrisă încă mai este valabilă și asta este fascinant. Pe scurt: descrie societatea românească cu brio! Acel comportament prin care încercăm să impresionăm cu aparențele, să epatăm, să demonstrăm că suntem mai mult decât suntem. O carte foarte, foarte bună!

Buton Cumpara

 

 

10. Da lovitura! De ce acum e momentul sa faci bani din pasiunea ta, de Gary Vaynerchuck

Gary Vay-ner-chuck… când l-am auzit pentru prima dată am fost fascinat de acest om, de pasiunea lui, de felul în care vorbește și face afaceri. Este o inspirație pentru mine și sunt tare fericit că l-am descoperit și că i-am descoperit cartea. Carte.. este genială, dacă vrei să-ți pornești o afacere pe cont propriu sau dacă deja ai una. Este o schimbare de mentalitate. Este un alt mod în care trebuie să privești afacerea ta, relația ta cu clienți. Este un alt mod în care trebuie să te privești pe tine ca antreprenor. Trebuie neapărat să citești cartea asta, nepărat!!!

Buton Cumpara

Pentru alte recomandări de cărți te invit să citești și următoarele articole:

37 Recomandari De Super Carti

5 Recomandari De Carti + Recomandarile Cititorilor

10 Recomandari de carti!

Ce Gandesc Oamenii? – Carte

Ce Citește Cristi? Ce am citit, ce citesc și ce urmează să citesc.

De unde-mi cumpăr eu cărțile?

Dacă vreți să comandați mai multe cărți de la o singură librărie și nu din locațiile specificate de mine, atunci puteți face asta aici,recomand următoarele librarii on-line:

Publica (pentru super cărți traduse, cele mai noi și mai interesante cărți)

Libris (se pare că la majoritatea carților au prețurile cele mai mici de pe piață)

Elefant (cărți de toate tipurile, cu reduceri bune)

Okian (pentru cărți în limba engleză, au foarte multe titluri care nu se găsesc în alte locuri)

 

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: