10 Reguli Dupa Care Sa Iti Ghidezi Viata

Am scris și partea a 2-a pentru acest articol, citește-l aici: http://crististefan.com/10reguli2/

Acest articol are două scopuri:

1. Să îmi reamintesc zilnic regulile după care vreau să ma ghidez în viața, sau mai bine zis regulile pe care vreau să le aplic de acum înainte în viața mea și

2. Să te motivez pe tine și să te conving să aplici aceste regului în viața ta.

Este vorba de 10 reguli simple, după cum urmează:

Regula #1. Nu mai răspune persoanelor care te caută doar atunci când au nevoie de ceva de la tine.

Am foarte multe cunoștinte care intră în contact cu mine doar atunci când vor ceva de la mine (ajutor, raspuns la o întrebare, ș.a.m.d.) și este foarte stresant. Acele persoane nu îți sunt prieteni ci sunt doar oameni care dacă vor ceva de la tine o să vorbească cu tine și dacă nu vor, nu o să mai vorbească.

Nu ai cum să te bazezi pe ei, astfel nici ei nu trebuie să se bazeze pe tine.

De aici excludem întrebările pe care le primesc pe mail în legătură cu blog-ul. Sunt chiar bine venite și îmi place să ajut oameni. Nu aici era problema, că nu îmi place să ajut oamenii, însă nu mai suport această atitudine oportunistă. Cel puțin eu m-am săturat de acest tip de indivizi.

Această regulă este cu dus și întors. Asta înseamnă că nici eu nu mai am voie să caut persoane doar pentru a le cere un lucru sau pentru a le pune o întrebare. Am să vorbesc cu ei, am să îi întreb ce fac, am să îi ajut și la rândul meu, când o să am nevoie, o să cer ajutorul lor.

 

Regula #2. Viața ta nu este condiționată de viața altor persoane.

 

Ce vreau să spun cu acestă regulă este că nu mai trebuie de acum înainte să întreb prietenii, cunoștințele, persoanele cele mai apropiate de viața mea, ce au de gând să facă, unde vor să meargă, de ce nu fac asta, de ce fac așa. Doar în scopul de a mă decide asupra unui lucru.

Deciziile vieții mele sunt luate de mine. Viața mea nu este condiționată de viața lor. Starea mea nu este condiționată de a lor. Dacă ei vor să își condiționeze viața lor în funcție de a mea, este ok, eu nu am să fac asta.

De acum înainte eu decid ce fac cu viața mea, unde mă să mă distrez, cu cine ies și la ce oră.

 

Regula #3. Stai maximum 4-5 ore pe zi la calculator.

 

Recunosc, stau foarte multe ore la computer. Din această cauză am nevoie de ochelari de vedere, pentru că nu mai văd așa de bine la distanță mare.

Asta nu este o problemă, însă nu vreau ca situația să evolueze rapid. Astfel, am să stau mai puține ore la computer și am să iau mai multe pauze atunci când folosesc calculatorul.

Restul orelor am să le folosesc pentru învățat, citit, relaxare, socializare, etc. Dacă te întrebi ce citesc am creat special o pagina, în care îmi notez cărțile pe care vreau să le citesc, le-am citit sau le citesc în momentul de față, adresa este asta – http://crististefan.com/cecitestecristi/

 

Regula #4. Învată o limbă nouă.

 

Încă mă decid ce limbă nouă se caută la ora actuală pe lângă limba Engleză. Am să fac un studiu și am să mă decid ce limbă trebuie să mai învăț.

Mă gândeam la Spaniolă sau Franceză. Sau, de ce nu, să îmi continui studiul limbii Japoneze, pe care am început să o învăț în școala generală.

Înlocuiește orele petrecute la computer cu 1 oră pe zi învățând o limbă nouă. Dacă nu poți o oră și 30 de minute pe zi sunt ok.

 

Regula #5. Specializează-te pe un domeniu.

 

 

Am ajuns în momentul în care știu (să fac) mai multe lucruri: engleză, să scriu, marketing online, SEO, trucuri cu cărți de joc, engleză, economie, bursă (trading),  econometrie, chitară, video editare (vegas+final cut pro), fotografie, photoshop,  etc. însă nu le fac la un nivel pro.

Am un set de abilități însă mă joc cu ele și nu le folosesc în avantajul meu. Le-am învățat din plictiseală, din dorința de a învăța ceva nou, însă nu pot spune că mă pricep foarte bine pe un domeniu. Trebuie să mă specializez într-un domeniu sau chiar două.

Fiecare skill pe care îl învăț și îl specializez îmi va deschide uși către oportunități noi, către oameni nou, către ceva mai mult.

 

Regula #6. Ai încredere în visurile tale.

 

 

Îmi place să visez. Însă unele visuri mi-se pare prea îndepărtate. Vreau să lucrez într-o firmă de investiții din SUA sau din U.K. (Goldman Sachs, JP Morgan, etc.) însă visul meu este prea departe. Îl văd doar ca pe un vis și nu am încredere că voi ajunge să îl ating vreodată.

Trebuie să îmi reamintesc că pot orice îmi propun și dacă mă uit în spate am dovada asta.

Am vrut să scriu și mi-am făcut un blog în engleză, după un an de zile am scris peste 60 de articole, însă nu am mai avut bani să îl întrețin (host+domeniu) și am renunțat. Apoi am deschis unul în română, gratuit. Și a prins tare bine, am primit un răspuns incredibil din partea voastră, prin like-uri, prin vizionări, prin vorbele frumoase și prin ajutorul oferit de celelalte blog-urin din acest domeniu.

Orice îmi propun să fac o să reușesc. Trebuie să mă și mișc către visul meu, nu pot să stau în fund și să îmi spun asta. Trebuie să transpir, să lucrez, să mă împing către limitele mele. Trebuie să vreau din toata inima. Trebuie să mă concentrez și am să reușesc. Nimic nu poate să mă oprească, pentru că sunt prea puternic.

Întreabă-te în fiecare seară: ce ai făcut astăzi pentru visul tău?

 

 

Regula #7. Fii în formă

 

 

Momentan am o formă fizică foarte slabă. Sau este departe de ceea ce îmi doresc.

Mănâncă mai sănătos. Fă mai multă mișcare. Get fit! Astfel o să te simți bine și o să arați mai bine. În plus vei ajunge o persoană mai sănătoasă și.. cunoști zicala: minte sănătoas într-un corp sănătos.

 

PS: Am respectat regula asta și iată rezultatele: http://crstistefan.com/sanatate

 

 

Regula #8. Nu mai cere validarea celorlalți.

 

Uneori am tendință să mă valideze cineva, ca apoi să realizez că pot. Așa a fost cu blog-ul și cu scrisul. La început eram foarte retras și nu aș fi crezut că cineva o să citească ceea ce scriu, era doar o glumă, era ceva imposibil.

Însă Ariel m-a validat. M-a ajutat și mi-a spus că îi place ce scriu și mi-a acceptat articolele pentru Motivonti. Astfel, am realizat că pot. Deși.. eu deja puteam, doar că nu aveam încrederea.

De acum înainte nu mai aștepta validarea altora. Poți să faci orice îți propui. Vrei să ajungi pilot de avion? Poți. Vrei să ajungi milionar? Poți! Vrei să scrii o carte? Poți. Vrei să înveți 2-3 limbi stărine? Poți. Vrei să înveți să schiezi? Poți!

Când îți este frică și te întrebi dacă poți sau nu, răspunsul este: da, poți! Acum mișcă-ți fundul la muncă!

 

Regula #9. Îmbracă-te ca un bărbat, nu ca un baiat.

 

Tricourile funny și pantalonii scurți sunt pentru baieți. Tu acum ești un bărbat în toate firea, ai responsabilități și oamenii se așteaptă să te comporți ca un bărbat, nu ca un copil.

Începe prin a te îmbrăca precum un bărbat. Cămăși, sacou, polo-uri, pantofi. Nu mai ești în liceu. Nu mai ești un copil.

Ia viața mai în serios. Ia viața TA mai în serios. După cum zicea și cineva, haina nu îl face pe om însă spune o poveste despre el.

 

10. Începe să trăiești la nivelul tău potențial.

Asta este tradus din engleză: “I know life has been hard for you, but you’re not a kid anymore and I want you to promise you’re going to start living up to your potential” -Suits

De ce să trăiești sub nivelul tău? Doar de frica de eșec?

Eșecul este bun. Eșecul este atât de bun încă trebuie să eșuezi cel puțin de 2 ori pe zi. Trebuie să te lovești în fiecare zi. Trebuie să gresești și să înveți ceva din greșelile tale.

Fără eșec nu evoluezi. Dacă îți este frică de eșec, înseamnă că îți este frică de success. No pain, no gain. Fără durere, nu ar exista plăcere.

 

 

Cam atat, sper că o să aplici câteva dintre aceste reguli și în viața ta!

 

Raspune-mi într-un comentariu: Ce alte reguli după care îți ghidezi viața mai ai?

 

Am scris și partea a 2-a pentru acest articol, citește-l aici: http://crististefan.com/10reguli2/

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: