10 Reguli Dupa Care Sa Iti Ghidezi Viata (Partea a 2-a)

 Dacă nu ai citit prima parte a acestui articol, te invit să o faci aici.

Acest articol vreau să-l fac in continuarea articolului cu 10 reguli după care să-ți ghidezi viața deoarece din octombrie și până acum am învățat și am trecut prin foarte situații care m-au făcut să mai adaug încă 10 reguli după care vreau să îmi ghidez viața.

Regula #1 – Nu mă enervez.

 

Eu sunt o fire care se supără și se enervează destul de repede, însă acest lucru arată slăbiciune, nesigurață și instabilitate.

În cultura japoneză bărbatul nu se enervează, nu țipă, nu se supără ci spune ceea ce-l deranjează și caută o soluție, o rezolvare. Nu reacționează din instinct.

 

Se controlează, deține controlul asupra situațiilor ce apar și nu reacționează.

 

 

Regula #2 – Eu sunt pe primul loc.

Eu sunt cea mai importantă persoană. Eu sunt pe primul loc. De acum înainte trebuie să mă pun pe mine pe primul loc. Să fac ceea ce mă face pe mine fericit.

Egosimul este bun, este benefic. Este foarte important să ai grijă de tine, de felul în care arăți, de ceea ce mănânci, de persoanele în preajma cărora îți decizi să-ți petreci timpul. Trebuie să fii egoist cu timpul tău!

 

Tu ești cea mai imporantă persoană, nu lăsa pe nimeni să te facă să crezi altceva. Nu face ca lumea ta să se învârtă în jurul altor persoane/lucruri ci în jurul tău. Este propria ta realitate. Viața este a ta. Filmul este al tău. Tu ești regizorul, scenaristul și directorul ce-și creează propriul destin. Tu ești cel mai important om din lume pentru tine. Ai grijă de tine!

 

 

Regula #3 – Nu mai planifica! Let it go!

După cum am scris și în articolul Simplu: Let it go! m-am oprit din planificări, din regizat filmele din minte mea. Acum acționezi când simt. Fac ceea ce simt la acel moment.

 

Spontaneitate. Aventură. Cele mai tare lucruri se întâmplă atunci când nu te aștepți, atunci când nu le planifici. Aventura și oportunitățile sunt la fiecare pas.

 

Dacă tot timpul o să ai așteptări de la oameni și situații, așteptări ce nu pot fi controlate, o să rămâi dezamăgit. Pentru că nu poți controla tot. Și atunci când încerci să planifici și să controlezi și nu reușești.. ce faci?

 

Așa că, nu din frica de reușită ci mai degrabă din înțelepciunea de a duce o viață mai bună îți spun: de ce să nu go with the flow? De ce să nu o suni pe o tipă și să-i propui să mergeți o noapte la munte, cu trenul, ceva spontant, fără cazare, fără planuri? De ce să nu trăiești viața ca pe o aventură? Fără planificări, fără așteptări de la oameni. Adevărata întrebare este: De ce nu?

 

 

Regula #4 – Nu-ți pierde timpul cu persoanele care te fac te simți nefericit, care se joacă jocuri cu tine și cu timpul tău.

Nu îmi plac jocurile. Am urât shit test-urile toată viața mea. Pe scurt un shit test este atunci când o tipă te testează pentru a vedea cum reacționezi, pentru a vedea dacă ceea ce faci este congruent cu ceea ce spui.

 

Mie nu-mi plac joculețele, pentru că nici eu nu le practic. Și când zic joculețe mă refer la treburile astea copilărești, nu la misterul creat de seducție, la atracție și lipsa aceea necesară de interacțiunea care creează și mai multă atracție, nu la asta, ci la următorul lucru:

 

Să renunț la persoanele care se joacă pentru că vreau o relație cu o tipă care este: sinceră, deschisă, care nu fumează, care nu se face praf, care este inteligentă și care mă atrage din punct de vedere sexual. O tipă care nu se joacă și nu folosește (prea multe, pentru că din paranoia inevitabil multe folosesc) shit test-uri. Pentru că așa sunt eu. Și accept în viața mea doar persoane care îmi oferă și se comportă așa cum mă comport eu cu ele.

 

Am ieșit la date-uri cu tipe care aveau prieteni, fără ca eu să știu asta, am ieșit cu tipe care ieșeau cu mai mulți tipi la acel moment, am ieșit cu tot felul de tipe, însă am rămas cu ele? Nu. Pentru că nu accept ca o persoană să se comporte cum eu nu m-aș comporta cu ea. 

 

Spre ce mă duce asta? Care-i scopul?

 

Pai scopul este că într-un final dacă renunți la toate persoanele care nu se încadrează în standardele tale ajungi să întâlnești persoane de care chiar îți place. De care ești atras atât sexual, pur fizic cât și de personalitatea, gândirea și atitudinea lor. Și ce poate să fie mai frumos, dacă nu vrei doar să te culci cu multe tipe, decât a cunoaște acea persoană. Te asigur, cu destul de multe încercări o să o gășești. Este acolo și… ea gândește la fel, și ea te așteaptă.

 

Și chestia că diferențele ne atrag, că + atrage pe minus. Mare prostie. Diferențele dintre două persoane o să le distanțeze și mai mult. Am trecut prin asta. Am fost cu tipe care erau diferite de gândirea mea și am renunțat la ele, pentru că nu ne înțelegeam.

 

 

Regula #5 – Nu te mai plânge.

 

Nu știu cât de mult sau cât de puțin mă plâng și chiar nu cred că mă plâng mult pentru că nu sunt genul, însă sunt momente în care am tendința să pozez în victimă, să mă plâng.

 

Un bărbat, și de ce nu și o femeie puternică, nu se plânge. Nu pentru că-l face vulnerabil ci pentru că nimeni nu are nimic de câștigat dacă-ți ascultă toate văicărelile tale, toate lucrurile care tu crezi că nu sunt fair. Știi ce? Viața nu este dreaptă! Așa că: nu te mai plânge!

 

 

Regula #6 – Fă lucrurile pentru că așa vrei tu!

 

Chiar am dedicat un capitol acestui subiect în cartea la care lucrez (destul de puțin pentru că am multe pe cap) la moment, capitolul se numește – Tu ce vrei?

 

Ce vreau să spun este că am mulți prieteni care mă întreabă cum să procedeze în situația x. Și eu la rândul meu îmi întreb prietenii cum să fac în situația y. Chiar acum 1 lună și ceva vorbeam cu cineva și-l întrebam: cum să prodecez aici, de câte ori să fac asta? Și el mi-a spus: de câte ori vrei să faci asta? Eu i-am spus, încă o dată. Pai atunci fă-o încă o dată.

 

Mi-a spus că deciziile mele îmi aparțin. Trebuie să îmi asum responsabilitatea pentru acțiunile mele. Nu trebuie să fac ceea ce mă sfătuiesc alte persoane să fac ci ceea ce simt eu că trebuie să fac! Chiar dacă greseșc. Este ok să greșești, așa înveți.

 

Așa că răspunsul meu pentru toti cei care mă întreabă cum să procedeze într-o situație este: tu ce vrei să faci? 

 

Regula #7 – Just for fun.

 

Am uitat să facem lucruri doar de distracție. Eu nu scriu cu un scop anume și cred că asta se simte atunci când citești articolele mele și simt eu că asta atrage foarte mulți oameni care mă citesc. Treaba cu scrisul este just for fun. Alergatul este just for fun. Ieșitul la date-uri este just for fun. Prezentările pe care le dau sunt just for fun. Cărțile pe care le citesc sunt just for fun. Ai prins ideea.

 

Și când zic just for fun  nu mă refer la – o fac cu neseriozitate pentru că mi-e frică de eșec – ci la o fac pentru că așa simt, pentru că așa vreau. Citesc cartea aia pentru că mă atrage, mă văd cu o persoană pentru că mă face să mă simt într-un fel și pentru că îmi place să o fac să se simtă în același fel. Mă duc la prezentări, workshop-uri și evenimente pentru că îmi plac. Învăț pentru că îmi place să învăț și o fac din distracție. Scriu pentru că iubesc să fac asta și o fac cu o mare plăcere.

 

Regula este să faci lucrurile cu o plăcere cu pentru un obiectiv anume. Mulți dintre voi poate o să spună că greșesc, că trebuie să ai un plan pe 5-10-15 ani, că trebuie să știi ce vrei de la viață, că trebuie să faci ceva cu un scop… bine, poate greșesc eu. Dar eu prefer să mă bucur de momentul prezent, de ceea ce am și să fiu recunoscător pentru tot ce am primit. Să fac tot ceea ce fac with love. 

 

Să scriu din plăcere, să muncesc din plăcere, să citesc din plăcere, să fac totul petnru că așa simt eu pe interior nu pentru un scop anume, restul o să vină de la sine!

 

Regula #8 – Nu mai încerca să împresionezi.

Te-ai întrebat: oare lucrurile pe care le faci sunt pentru a impresiona pe cineva sau pentru că așa simți tu.

 

Eu înainte să întreprind o acțiune mă întreb asta. Încerc să impresionez pe cineva? Pentru că nu-i nevoie să impresionezi pe nimeni. Cine te place, te va place pentru ceea ce ești tu.. nu pentru că i-ai impresionat cumva.

 

Fă lucrurile pentru că așa simți tu pe interior nu pentru a arăta ceva, nu pentru faimă, pentru bani, pentru tipe, pentru admirație, pentru aplauze, pentru ceva exerior ci pentru ceva interior! Pentru că așa simți tu!

 

Regula #9 – Fii vulnerabil!

Am învățat un lucru incredibil. Am învățat că vulnerabilitatea înseamnă puterea, este poate cea mai întaltă formă a puterii.

 

Fii vulnerabil! Este ok. Este ok să te pui într-o situație în care poți să primești răspunsul pe care nu ți-l doreai. Este ok să faci ceva și să nu știi ce se va întâmpla.

 

Vulnerabilitatea înseamnă putere, doar cei curajoși au puterea de a se face vulnerabili pentru că nu le pasă de rezultat, nu sunt atașați de rezultat, nu contează răspunsul, ceea ce contează este că au făcut ce au simțit, că au încercat. Răspunsul la o întrebare pe care o pui nu este în zona ta de control și asta ta face vulnerabil.

 

Ție îți este frică să propui sau să întrebi ceva? De ce? Pentru că îți este frică să te faci vulnerabil.

 

 

Regula #10 – Prețuiește mai mult viața și timpul tău.

c0fa6da9b75f2544990ddb40fc38b522

Doar pentru că încă mai suntem în viață și doar pentru că nu suferim de o boală gravă nu înseamnă că nu trebuie să prețuim la fel de mult viața.

 

Timpul nostru este limitat pe acest pământ și de ce să nu-l prețuim.

 

De ce să ne petrecem timpul în compania persoanelor pe care nu le placem? De ce să facem lucrurile pe care nu ne place să le facem? De ce să ne vedem cu persoanele pe care nu le placem? De ce să facem ceva ce nu ne place? Care-i rostul?

 

Că vorbești 10 minute cu o persoană interesantă sau că-ți pierzi 10 minute cu doi oameni la o conversație despre cancan-uri, timpul ăla tot se duce.

 

Timpul este o resursă limitată și mai grav, una irecuperabilă. Prețuiește fiecare moment. Trăiește fiecare moment ca și când ar fi ultimul. De unde știi tu cu siguranță că este nu este așa?

 

De ce să amâni lucrurile? De ce să nu le faci acum? De ce să aștepți? Doar nu vrei să mori cu regrete… nu?

 

Fă acum! Nu mai aștepta până mâine. Eu trăiesc viața din plin, păcat că nu toată lumea din jurul meu gândește așa, păcat că nu toată lumea din jurul meu realizează că astăzi este probabil ultima zi din viața lor! Nu conștientizăm că nu e timp și că nu trebuie să amânăm nimic.

 

Poate ăsta este ultimul meu articol, nu am de unde să știu cât mai trăiesc. De ce să nu fie un articol de valoare? De ce să-l fac doar așa, pentru a mai obține câteva like-uri, câteva abonări la mail, câteva vânzări prin afiliere? Nu. Timpul nostru este limitat și mi-am propus să fac ceea ce vreau, acum, fără să amân, fără să procrastinez, fără să las pe mâine.

Mâine poate să nu mai vină pentru mine, de ce să regret lucrurile pe care nu le-am făcut?…PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: