7 Motive Pentru Care Planurile Tale Pentru 2015 O Sa Esueze

d2bf98e92e90bc22db9c3b074c3e4b9f

La mulți ani!

A mai trecut un an și odată cu această trecere apare o mare problemă cu care eu m-am confruntat acum mulți ani de zile și cu care pun pariu că foarte, foarte multe persoane se confruntă, iar acum vreau să-ți ofer soluția, pentru că am trecut prin acest lucru și știu cât de greu, frustrant și obositor poate să fie…

Problema este următoarea: odată cu venirea noului an, un sentiment de motivație, curaj, perseverență și aventură îmi pătrundea corpul și mintea. Simțeam că puteam face orice și că puteam obține tot ce îmi propuneam pentru noul an. Așa că luam o foaie de hârtie și începeam să îmi notez cele mai aventuroase, curajoase și fascinante obiective pentru noul an.

“Vreau să fiu mai slab” îmi spuneam, “începând cu acest an nu voi mai pierde atât de mult timp” îmi scriam, “o să-mi sun mai mult părinții și o să le ofer mai multă atenție” îmi notam, “voi avea curajul să spun ce simt” îmi scriam, “o să citesc mai mult” îmi promiteam în timp ce vârful pixului atingea foaia pe care lăsa aceste urme, aceste promisiuni, care în curând aveau să fie încălcate.

Zilele treceau și parcă sentimentul de nou și de “pot face orice” dispărea. Deodată se făcea frig și realizam că nici anul ăsta nu o să reușesc ce mi-am propus, chiar dacă am început cu atât de multă motivație și viteză.

De ce se întâmplă acest lucru și care este rezolvarea?…

De ce renunțam atât de ușor?

De ce mă dăteam bătut după primele 5 zile? De ce reușeam, nici anul acesta, să mă țin  de ceea ce-mi propuneam? De ce tot timpul spuneam că fac ceva, dar după câteva zile mă opream?

Ani de zile mai târziu am reușit să-mi duc la bun sfârșit, uneori chiar și peste 90%, obiectivele pe care le-am notat pe hârtie la începutul anului. Însă nu a fost ușor. Au fost momente de frustarare, de stres, de panica, de neînțelegere și de înfrângere.

Vreau ca acest lucru să nu se repede pentru tine, pentru că știu cum este și nu-ți doresc acest lucru! Așa că am notat pentru tine 7 obstacole.

Evitând aceste obstacole vei putea să-ți duci la bun sfârșit toate planurile pentru anul următor. Primul pas este să fii conștient asupra lor, apoi să treci pe lângă ele și să mergi mai departe fără să le lași să te împiedice sau doboare.

Să începem!

1. Planurile de început de an sunt ceva artificial… dacă nu le transformi în obiceiuri

Pe data de 2-3 ianuarie a noului an, toată lumea face fix același lucru. Își notează pe o foaie, în minte sau cel puțin visează la, obiective mărețe. Doar că după 1-2 săptămâni planurile sunt distruse.

De ce? Pentru că planurile de început de an nu funcționează, sunt o iluzie a ceea ce vrei să ajungi, dar de fapt lucrurile care funcționează sunt următoarele: acțiunea, persistența și obiceiurile.

Ce să faci în schimb? Să alegi să implementezi în viața ta o serie de obiceiuri sănătoase, cum ar fi cele 17 obiceiuri ale unui om remarcabil de aici. 

2. Nu este nevoie să treacă un an pentru a avea curajul să-ți urmezi visul

Observ această tendință pe care și eu o aveam. De fapt, pe care încă o mai am în unele situații. Acum ceva timp așteptam un an de zile să slăbesc. Dar după câteva zile eram în vitrina unui fast-food din centrul orașului, îndopându-mă cu cele mai “rafinate” preparate de acolo.

Dacă tu crezi că doar pentru că din 2014, numărul anului s-a schimbat în 2015, și asta înseamnă că te vei ține de ceea ce ți-ai propus, te anunț că te înșeli. Pentru că și eu m-am înșelat și mințit mulți ani.

Ce să faci însă? Să realizezi că nu este nevoie să mai treacă un an de zile pentru a avea curajul să faci ceva, să acționezi, să-ți transformi visul în realitate. Renunță la scuze, alege să acționezi, chiar dacă este joi, ora 6 și 23 de minute.

3. Pentru că dacă acum nu ai destul, niciodată nu vei avea

Majoritatea planurilor pentru 2015 pot fi traduse cam așa: “vreau să am sau să fiu mai mult”. Oare când vreodată pe lumea asta răspunsul a fost mai mult, mai mult și tot mai mult? Și nu, nu vreau să intrăm în concepte ce țin de stoicism sau să-ți spun că de fapt trebuie să vrei mai puțin de la viața ta, nu, nu asta îți spun. Ce îți spun de fapt este următorul lucru: Dacă acum nu ai destul, niciodată nu vei avea.

Gândește-te cum ar fi să câștigi cu un zero în plus pe lună, la venitul tău. Ce crezi că ai face? Nimic este răspunsul. Pentru că banii mai mulți îți amplifică doar starea pe care o ai acum. Poți să mă contrazici cât vrei. Am de mult mai mulți bani decât am avut anul trecut și tot nu am avut curajul să-mi iau biletul ăla de avion și să plec în lume. (Da, știu, amân și tot amân, însă într-o zi o să cumpăr acel bilet de avion și o să plec!)

Ce să faci în schimb? Să mizezi pe creșterea emoțională, să investești în intelectul tău, să crești, iar concomitent să-ți crești și venitul.  Astfel atunci când o să ajungi milionar, sau poate doar un om bogat după standardele tale, să nu intri în depresie.

4. Pentru că progresul nu se face în 3 zile, ci este un proces permanent

Oamenii sunt surprinși când le spun că mă enervez, că îmi vine să înjur, că uneori, nu tot timpul. Dar mă abțin. Pentru că dacă eu scriu despre cum să fii calm, înseamnă neapărat că sunt calm chiar și când cineva mă critică. Nu, sunt om, e normal să mă agit. Ideea nu este să facem din viața un ceva perfect, pentru că viața nu este un punct, este o linie care se mișcă, adică un proces permanent de îmbunătățire.

Succesul este o practică continuă. Tu, cu tine, zilnic, făcând ceea ce ți-ai propus, pentru a putea să te duci mai aproape de visul tău!

Ce să faci în schimb? Să realizezi că nu există perfecțiune. Toți avem lucruri de îmbunătățit la noi. Important este să realizăm asta și să alegem să îi inspirăm pe ceilalți nu prin falsa perfecțiune pe care o arătăm ci prin modul în care alegem să acționăm, chiar dacă uneori ne vine să facem lucruri negative.

5. Dacă nu adaugi obiceiuri sănătoase, o să-ți irosești viața

Îți spune omul care acum 3-4 ani de zile era obez, depresiv, cu o fobie socială, căruia îi tremurau chiloții atunci când vorbea cu o fată, cu o frică de propria umbra. Da, eu.

Momentul în care am început să adaug în viața mea, lună de lună, nu mai mult, doar câte un obicei sănătos, a fost momentul în care am început să-mi schimb viața. Nu a fost o navă spațială, nu un extraterestru, nu o minune, nu un miracol.

Eu! Prin acțiune zilnică și consistență.

Ce să faci în schimb? Să arunci toate scuzele la coșul de gunoi. Bun, acum că te-ai întors să apeși aici și să participi la programul Doisprezece de anul acesta și un an de zile să faci 12 schimbări cu viața ta care o să te facă un om cu adevărat remarcabil!

6. Pentru că lucrurile pe care le spui sunt diferite de cele pe care le faci

Acum ceva zile am scris pe profilul meu personal de Facebook o frază care zic eu că înglobează esența acestui punct, sună cam așa:

“Dacă ai mai multe așteptări decât planuri, s-ar putea să ai mai multe dezamăgiri decât rezultate.”

Avem la planuri, un teanc întreg. Biblioteci de planuri. Sertare pline cu planuri. Dar oare ce lipsește din această ecuație existențială? Acțiunea!

Niciun program de dezvoltare personală, workshop, nici măcar dacă Papa sau Dalai Lama te va atinge pe creștet nu o să înlocuiască acțiunea, munca zilnică, meritocrația; făcutul și nu vorbitul.

Ce să faci în schimb? Nu vei realiza nimic în lumea asta cu viața ta dacă nu faci ceea ce spui că vei face. Așa că dacă ai de ales între a plănui ceva și a face acel ceva, alege-le pe amândouă, nu doar planul!

7. Pentru ca n-ai nevoie de 7 motive, știi deja ce îți lipsește

Da, m-ai auzit bine. Știi exact ce îți lipsește. Poate este acțiunea, poate este motivația, poate este un grup de oameni remarcabili care să te motiveze prin exemplul personal, poate este vorba de scuzele pe care le cari după tine zilnic și care te țin pe loc.

Adevărul este că: știi exact! Trebuie doar să alegi să fii sincer cu tine.

Când alegeam să mănânc cele mai dăunătoare mâncăruri, cei mai congelați burgeri din lume, cu cei mai sărați și grași cartofi prăjiți în ulei de 3 săptămâni, știam că nu fac bine, știam că sunt un idiot dependent de plăcerea imediată. Dar îmi era frică să o recunosc și să-mi sparg bula de plastic în care trăiam. Pentru că era așa de bine și pentru că și așa când se făcea frig îmi ascundeam corpul sub o geacă uriașă.

Ce să faci în schimb? Dacă ești în cazul în care și eu am fost, ia un ac și sparge-ți bula în care trăiești. Bun venit în lumea reală. Acum recunoaște exact care sunt lucrurile de care ai nevoie pentru a te transforma în cea mai bună versiune a ta. De multe ori un șut în cur, pardon fund, este răspunsul.

Concluzia

Ești liber să alegi, însă nu ești liber de consecințele alegerilor tale!

Ceea ce faci acum, va avea un impact uriaș asupra viitorului tău. Alege inteligent, acționează zilnic cu o perseverență de invidiat, iar la finalul anului 2015, pășește pe scenă vieții tale și lasă-te cuprins de aplauzele și strigătele de bucurie ale mulțimii!

Îți doresc un 2015 remarcabil, iar acesta depinde doar de tine!

PS: Vreau să-mi spui într-un comentariu care sunt principale 3 obiective pe care le ai pentru anul 2015, iar dacă nu te-ai gândit, o poți face chiar acum, apoi le poți nota, în acest mod îi inspiri și pe cei din jurul tău să-și facă planuri și să acționeze! Mult succes!

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: