22 de ani. 3 Lectii De Viata

 

A mai trecut încă un an din viața mea, pe lângă cei 21.

 

M-am gândit să scriu în fiecare an, de ziua mea, un articol în care să împărtășesc cu voi cele mai importante 3 lecții pe care le-am învățat în acest an.
Fără alte introduceri plictisitoare, cele 3 lecții pe care le-am învățat anul acesta sunt:

 

Lecția nr. 1 – Fă ceea ce te sperie.

 

Dacă vrei să definești un om trebuie să te uiți la care sunt lucrurile ce-l sperie, abia atunci poți să notezi o definiție clară a acestuia. Pentru că noi suntem desenați cel mai bine de limitele pe care le avem, limitele pe care noi le-am pus asupra noastră.

 

De mici suntem programați social și în timp se formează anumite gânduri, limite, bariere (în engleză le spune limited beliefs).

 

Un exemplu care m-a pus pe gânduri este următorul:

Un tip a vizitat o grădină zooligică, observând un lucru ce l-a făcut curios. A observat că elefanții, acele animale de care cântăresc între 4 și 7 tone, erau legați cu o sfoară subțire atunci când îngrijitorii le administrau diverse injecții. Așa că el a întrebat pe unul dintre îngrijitori: cum de aceste animale nu scapă, pentru că ar avea forța necesară să facă asta. Îngrijitorul îi răspunse: pentru că atunci când sunt mici îi legăm cu aceeași sfoară la picioare în momentul în care le administrăm injecțiile. La început ei se zbat, dar în timp observă că nu pot să o rupă. Așa că renunță. Peste 2, 3, chiar 10 ani, în mintea lor s-a format această barieră, cum că nu pot să rupă sfoara respectivă și se dau bătuți chiar înainte de a încerca. Chiar dacă pot să o rupă.

 

Așa suntem și noi oamenii programați socială să credem că nu putem să facem lucruri… pe care de fapt putem să le facem cu ușurință. Mulți dintre noi renunță înainte de a începe, din cauza acestor bariere imaginare create de noi, de părinți sau de societate.

 

 

Este poate cea mai valoroasă lecție pe care am învățat-o anul acesta. Pentru că odată ce am încercat lucrurile care m-au speriat am descoperit o nouă lume, atât exteriorară cât și interioară. Am descoperit că pot mai mult (puteam deja, doar că aveam aceste bariere imaginare ce mă opreau) decât credeam înainte.

 

Așa că te rog să faci acest lucru, acum! Doar așa o să reușești să te cunoști mai bine, doar așa o să reușești să evoluezi, să trăiești la adevăratul tău nivel.

 

 

Lecția nr. 2 – Fericirea depinde de tine.

 

Fericirea are mai multe surse, însă cea mai importantă sursă pe care tu trebuie să o exploatezi este fericirea interioară.

 

Marea greșeală pe care o facem este că ne înconjurăm de elemente ce ne produc fericire însă atunci când ele au plecat viața noastră este mai întunecată, gri, tristă. Pentru că nu ne-am găsit fericirea interioară.

 

Un lucru și mai interesant pe care l-am descoperit este că fericirea exterioară depinde de cea interioară. Dacă tu ești fericit cu adevărat pe interior și duci o viață care merită trăită vei atrage alături de tine și mai multe lucruri, mai mulți oameni, mai mult experinețe (fericire exterioară) care te vor face mai fericit.

 

Teoria e teoria, dar mai bine să-ți spun cum să faci pentru a ajunge să acumulezi această fericire interioară:

 

 

Asta-i tot ce trebuie să faci, restul lucrurilor o să vină ca simplu efect dacă tu ți-ai pus la puncte elementele de mai sus.

 

 

Lecția nr. 3 – Părerea ta despre tine este cea mai importantă

 

Cine îți spune că nu-l interesează ce gândesc alte persoane te minte, așa că nu-ți mai pierde timpul citind sau cel puțin învâțând de la astfel de persoane.

 

Pentru că suntem ființe sociale și oricât de iluminați am fi tot ne pasă de ceea ce gândesc alte persoane. Dacă nu ne-ar păsa în totalitate am umbla în fundul gol, am face dragoste în public (în mare nu se pune că-i în public), la orice colț de stradă sau ne-am spune ceea ce simțim verde în față.

 

Vrem sau nu să recunoaștem ne pasă de părerea celorlalte persoane. Și asta-i nu-i un lucru rău, să îți pese de părerea lor.

 

Lucrul rău rezultă din faptul că ne pasă mai mult de ceea ce cred ei despre noi decât de ceea ce credem noi despre noi. Citește cu atenție dacă nu ai înțeles. Părerea ta despre tine este cea mai importantă.

 

Un exemplu în acest sens este că:

 

  • dacă tu crezi că arăți superb și te simți excelent atunci așa este, arăți superb. Dacă tu ești implinit cu tine, dacă ești mulțumit cu tot ceea ce ai atunci nimeni nu-ți poate zdrobi această gândire, pentru că părerea ta este mai importantă.

 

Tu ești singura persoană care decide că ești un om valoros, frumos, inteligent, creativ, iubitor, bun, un om care merită ce-i mai bun din lume pentru el, un om care are voie să se bucure de tot ceea ce viața-i oferă.

Părerea ta despre tine este cea mai valoroasă, restul sunt detalii.

 

22 de ani. Cum mă simt?

 

Întrebarea care apare inevitabil este: cum te simți la 22 de ani. Nu am stat să mă gândesc la un răspus așa că voi improviza ceva, după stilul meu caracteristic adică al unui om caruia nu-i place să planifice prea mult ci doar să facă.

 

Uneori simt că gândesc un pic prea mult și că analizez prea mult lucrurile pentru vârsta mea.

 

Știu că poate sună arogant (dar nu îmi pasă, pentru că părerea mea despre ceea ce urmează să spun contează cel mai tare, așa că o voi spune) dar nu mă simt deloc ca la 22 de ani și cred că asta se vede și din articolele pe care le scriu.

 

Mă simt mult mai matur de atât, nu vreau să zic bărân pentru că nu mă simt bărânt în sensul de fizic ci mai mult de mentalitate și de ce nu înțelepciune. Cred că vârsta este un simplu număr, ceea ce contează cu adevărat sunt experinețe și momentele prin care ai trecut. Eu cred că momentele prin care am trecut ne permit să ne definim pe noi ca indivizi mult mai bine.

 

După cum spunea cineva odată de mult: “Life is not measured by the number of breaths we takebut by the moments that take our breath away” așa că de ziua mea vă doresc tuturor cât mai multe momente care să vă lase fără respirație.

 

Cu mult drag,

 

Cristi

 

 

 

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: