Cele Mai Importante 3 Lectii De Viata Invatate Pana La 24 De Ani

10837997_782193051829068_5753468057171207413_o

Pe acest site am format o tradiție, în fiecare an, de ziua mea, pe 31.03, scriu câte un articol cu cele mai importante trei lecții pe care le-am învățat în anul care tocmai a trecut.

Dacă nu ai citit celelalte două aricole, le ai aici: 22 de ani și 23 de ani.

Este un exercițiu foarte interesant, pentru că îmi permite să mă uit cu un an în urmă și să fiu recunoscător pentru tot ceea ce am realizat. În același timp, mă bucur pentru că de ziua mea (da, scriu articolul de ziua mea, dimineața) aleg să mi-o încep oferind.

1. Iubește mai mult

Ce vreau să spun cu această lecție pe care am învățat-o este că din iubire poți face lucruri incredibile.

Aici nu mă refer doar la a iubi pe cineva, ci la alte nenumărate moduri:

  • a te iubi pe tine în primul rând pentru a putea să primești iubirea celorlalți
  • a iubi munca pe care o faci
  • a iubi fiecare om cu care te întâlnești, a îl înțelege și a fii plin de compasiune
  • a iubi locul în care ești acum, pentru că ai ajuns foarte departe
  • a iubi momentele de muncă intensă, greutățile vieții, pentru că de acolo se întâmplă cele mai frumoase lucruri

A iubi acest stil de viață.

Sunt oameni negativiști, care tot timpul se uită la TV, citesc știrile de ultimă oră și discută despre ce a făcut colega sau colegul. Nu cred că au rezultate foarte mari și nu ți-ai dori să fii ca ei.

Sunt oameni însă care se comportă cu multă iubire, iar această atitudine este molipsitoare. Pentru că îi vezi cât de mult își iubesc viața, cât de frumos se comportă cu cei din jurul lor și cât de bine și simplu este să iubești puțin mai mult.

Dacă nu erau oamenii care aveau puțină apreciere și iubire față de ceea ce scriam eu acum trei ani, aceștia nu mi-ar fi dat share și poate articolele mele nu ar fi ajuns la atât de mulți oameni, atât de repede.

Momentul în care obiectivul vieții tale este să faci ceea ce faci din iubire pentru oameni și pentru tine, atunci o să realizezi cât de frumoasă este viață și cât de simplu, ușor, fără de efort este această stare.

Și acum un citat care m-a impresionat foarte mult.

“Când vei fi în ultima ta zi de viață, ce o să vrei? O să vrei să îmbrățișezi diploma de la facultate? O să îi rogi să te care în garaj pentru a putea sta în mașina ta? O să te simți confortabil citind și recitind contul tău bancar? Cu siguranță că nu. Ce o să conteze atunci o să fie oamenii. Dacă relațiile vor conta cel mai mult, nu ar fi indicat să conteze cel mai mult acum?” -Max Lucado

2. Tot ceea ce oferi se întoarce

Numește-o karmă, numește-o coincidență, numește-o întâmplare, dar hai să-ți zic o poveste reală.

Am fost la ANAF să plătesc taxele  și am zis, hai să plătesc pe tot anul din prima. Așa am și făcut. Suma nu a fost chiar foarte mare, dar îmi este mult mai lejer să plătesc o dată la trei luni.

Apoi, revin acasă, fericit că am plătit pe tot anul și că am oferit din câștigurile mele statului (chiar vorbesc pe bune aici, nu am vreo remușcare, gând negativ sau ceva legat de asta, mi se pare corect să fac asta și o fac cu mare plăcere) și s-a întâmplat ceva incredibil.

Primesc un email, la câteva zile sau saptamani, nu instant, de la un participant din cadrul programului Doisprezece (www.1schimbarepeluna.ro) pe care-l desfășor deja de mai mult de un an și îmi spune că vrea să plătească abonamentul pe tot anul. Era un abonament VIP, adica aproape preț dublu decât abonamentul premium.

Inițial nu mi-a venit să cred, iar în câteva minute deja aveam banii în cont pe abonamentul VIP pe tot anul.

Așa că.. trageți voi concluziile. Am cel puțin 50 de astfel de povești și nu mai cred de mult în coincidențe.

Dacă tu încă nu crezi că tot ceea ce faci are un efect și într-un viitor apropiat se întoarce atunci te întreb, oare chiar crezi că totul este o coincidență? Însă fiecare alege să gândescă exact așa cum vrea, iar acest lucru sper să însemne așa cum îi aduce multe beneficii.

Eu însă așa simt că totul funcționează: Tot ceea ce faci se întoarce. Fiecare lucru bun pe care-l faci, este o sămânță pe care o plantezi și în timp de acolo iese un copac de care te bucuri. Fiecare lucru negativ pe care-l faci se întoarce. Pe mine mă ajută această mentalitate pentru că îmi permite să mă concentrez asupra făcutul de lucruri bune, ajutat și astfel atrag alături de mine oameni chiar frumoși, care mă ajută, iubitori și sinceri.

Nu asta este lumea în care ai vrea să trăiești? Începe cu tine!

3. Fii recunoscător pentru tot. 1 este mai mare decât 0

Țin minte și acum frustrarea pe care am simțit-o când am lansat un pdf gratuit pe acest site acum trei ani și a fost descărcat de 5-10 persoane. Era gratuit… mă așteptăm să ajungă la milioane de oameni.

Ei, asta e problema cu așteptările.

Apoi am înțeles că ar fi indicat să fiu recunoscător pentru fiecare om care îmi citește articolele, care îmi cumpără cărțile, care participă la program, pentru că unu este mai bine decât zero.

Crezi că era posibil să fac ceea ce fac acum dacă timp de trei ani nu mă citea și încuraja nimeni, cumpărând produsele pe care le fac pentru oameni? Nu!

Un exercițiu simplu pe care-l fac este să mă gândesc la câteva lucruri pentru care sunt recunoscător în momentele în care mă întristez. Da, toți avem astfel de momente.

Apoi încep să le mulțumesc oamenilor. Mulțumesc cu voce tare sau în gând fiecărui om care-mi cumpără cartea “Mulțumesc Alina din Iași pentru că ai ales să investești în tine și să citești cartea Simplu!” trimit email-uri spre oameni și le mulțumesc că sunt alături de mine, fac cât mai multe astfel de gesturi ce amplifică recunoștința.

Pentru că dacă tot timpul o să vrei mai mult (ceea ce nu e rău) însă nu o să fii mulțumit cu ceea ce ai, oare cât de mult înseamnă destul?

24 de ani. Cum mă simt?

Eu tot timpul m-am simțit mai bătrân. Nu în sensul de matur, pentru că nu-mi place să iau prea mult viața în serios, îmi place să fiu mai relaxat, liber să mă joc mai mult.

Ci în sensul că poate gândesc un pic prea mult lucrurile și cred că răspunsul până acum este să te bazezi foarte mult pe intuiție, pe ceea ce simți, pe calea inimii, nu pe logică, rațiune ori calcule fixe (pentru că totul poate să se schimbe într-o secundă).

Mă simt excelent. Din ce în ce mai satisfăcut. Pentru că acum trei ani viața mea nu avea un sens. Acum are unul foarte mare: să îi ajut prin ideile pe care le prezint aici pe cei care au răbdarea și înțelepciunea să asculte ce spun, să îi încurajez pe cei care vor să facă lucruri mărețe cu viața lor și să ofer oamenilor din ceea ce am învățat.

De ziua mea, îți spun, că tu dai sens vieții mele.

Tu omul din spatele calculatorului, tu ești cel pentru care tot ceea ce se întâmplă astăzi este posibil. Tu ești cel pentru care viața mea are sens.

Îți mulțumesc și îți doresc un an la fel de minunat ca al meu,

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: