Cele Mai Importante Lectii De Viata Invatate Pana La 25 De Ani

Screen-Shot-2014-11-27-at-11.23.40

Astăzi este ziua mea! La mulți ani mie și mă bucur că încă un an a trecut cu sens pe lângă mine și că am realizat multe dintre lucrurile pe care mi le-am propus. Asta, dacă citești pe data de 31 martie, dacă nu, a trecut. Las că vine și la anul.

Mi-am serbat vreo 3 zile de naștere de când tot scriu pe acest site. Prima a fost la 22 de ani, și am notat cele mai importante trei lecții de atunci aici. (http://crististefan.com/22/) A doua a fost  la 23 de ani, și le-am notat aici. http://crististefan.com/23/, iar anul trecut la 24 de ani, notând lecțiile aici http://crististefan.com/24/

Wow, cât timp a trecut de când scriu. Deja 4 ani…

Așa că dorind să păstrez tradiția mi-am propus să-mi încep ziua de naștere oferind valoare oamenilor la care țin foarte mult și care m-au ajutat să ajung unde sunt acum, o altă treaptă din evoluția normală a oricărui om ce vrea mai mult și mai bine de la viață, nothing special here.

Cele mai bune trei lecții de viață învățate în anul acesta, dacă pot să le rezum doar la trei, sunt următoarele:

1. Banii nu aduc fericirea, dar fără bani n-ai cum să fii real fericit cu adevărat.

Hai să plecăm de la următoarea premisă (limitare falsă) că banii sunt răi și că e mai bine fără să faci bani, bogăția adevărată vine din spiritualitate.

Apoi, calci într-un ciob și te rănești. Îți curge sânge. De ce nu meditezi puțin? De ce nu ești spiritual? De ce nu ești zen? Ce s-a întâmplat boss, te doare?

Ce să vezi, ești om. Nu spirit. Ai un corp, nu ești o fantomă. Ești legat de fizic, fie că vrei sau nu.

Îți este foame, calci în cioburi, ai nevoie de pantofi în picioare pentru a nu călca într-un căcat în timp ce te duci în drum spre muncă și uneori îți miroase subrațul a transpirație și ai nevoie să te speli, să nu mai vorbim dimineața, după ce-ți bei cafeaua și te așezi pe tronul tău și faci ceea ce face toată lumea, după care tragi apa.

Zen. Spiritualitate. Ego. I call bullshit on this!

E mișto să o ardem zen. Să fim egoless. Să tindem spre asta. În același timp dacă ne concentrăm doar pe asta uităm de fizic. Suntem oameni, nu chelioși plutitori îmbrăcați în mantie portocalie, trăind în munți, și meditând toată ziua.

Suntem creatori. Suntem inovatori. Suntem aici cu un rost, să facem ceva cu viețile noastre, nu să stăm în fund și să medităm. Crede-mă, dacă banii nu ar fi fost de folos, ar fi dispărut de mult.

Banii aduc fericirea și nu o aduc. O aduc dacă îi folosești să-ți satisfaci nevoile fizice, dar și cele spirituale. Dacă faci bani doar de dragul de a face bani, adică dacă te îndrăgostești de putere, de bani, aceasta este calea spre pierzanie.

Îți pierzi și fizicul și spiritul.

Așadar data următoare când o să-ți spui că banii nu sunt importanți pentru tine și că poți să trăiești și fără, îți recomand să o faci. Să trăiești un an fără bani. Și pun pariu că după 5 luni o să te vedem la televizor cum ai murit de frig degerat iarna dormind într-o cutie de carton.

Hai să nu mai mâncăm atât de mult rahat turcesc și să recunoaștem că fără mâncare, apă și alte lucruri pe care le cumperi cu bani, nu putem exista.

Așadar banii sunt cel mai mișto lucru care s-a întâmplat vreodată. O monedă unică de schimb. Un mijloc de schimb. O unealtă care să ne facă să avem tot ceea ce ne dorim într-o secundă.

Momentul în care ne-am vândut sufletul pentru mai mulți bani, acolo e capcana în care putem cădea. Momentul în care însă ne păstrăm un echilibru, pe spirit cât și pe fizic, atunci acolo e secretul.

Einstein spunea că viața este precum o bicicletă, pentru a putea să ajungi departe este nevoie să-ți ții echilibrul. Aș zice că viața e formată din fizic și spiritual. Dacă bicicleta se duce prea mult spre spiritual o să cazi, dacă se duce prea mult spre fizic, o să cazi. Echilibrul este astfel cheia.

Banii nu aduc fericirea, dacă nu știi cum să-i folosești. Și crede-mă am văzut mulți oameni cu mulți bani, dar care-i folosesc foarte prost și sunt nefericiți. De aici și imaginea falsă că banii nu aduc fericirea.

Dar o aduc. Foarte mult. M-am săturat de momentele în care mă frustram că nu aveam destul. Sunt sătul până la cer de certurile produse de la prea puțini bani. De suferința prin care treceam când vedeam că alții au, iar eu trebuie să înghit în sec și să rabd.

Crede-mă, să n-ai bani, este foarte nasol. Este un chin. Un iad. Și în același timp cel mai puternic combustibil care te va lansa pe lună!

Banii nu aduc fericirea, dacă îi lași într-un cont și te uiți la ei. Dacă îi iei și îi schimbi pe ce vrei tu cu adevărat, atunci o să experimentezi fericirea.

2. Singur construiești o căsuță din chibrituri. Împreună construiești un imperiu

Mulți ani am mers pe egoism. Vreau să lucrez singur, să fac totul singur, pentru că doar eu știu cel mai bine de pe lumea asta.

Apoi mi-am luat-o în freză. Și am realizat că la unele domenii chiar sunt prost. Nu mă pricep la ce nu mă pricep și nu vreau să mă pricep, așadar pentru a putea să cresc am realizat că am mare nevoie de oameni.

În business, am început totul singur și am sfârșit prin a mă duce spre cât mai multe colaborări.

Cheia anului acesta pentru mine se rezumă la următoarea lecție: 1+1 nu este egal cu 2. Este egal cu 60.

Când ești două persoane într-un proiect, rezultatul final este de 50 de ori mai mare decât atunci când ești doar unul singur. Când ești trei, rezultatul este exponențial, de 250 de ori mai mare. Când ești 4 de 10.000 de ori.

Exponențial și parteneriate. Două cuvinte cheie. Care se leagă.

Dacă vrei să crești puțin, crești singur. Dacă vrei să crești masiv, să rupi piața în două, să devii un adevărat monstru pe zona ta, o faci cu parteneri, cu echipe, cu oameni.

Singur este doar o poveste din filme, la fel precum și cea de sus cu banii, care nu merge pentru lumea în care trăim.

Dacă vrei creștere exponențială, adună cei mai buni 2 oameni pe domeniul tău și începeți treaba împreună. Chiar dacă ți se pare că faci mai puțini bani, că vei avea parte de mai puțină faimă și apreciere, începe parteneriatul ăla.

Pentru că o să meargă de zeci de ori mai bine decât dacă ai face-o singur.

Cea mai mare lecție pe care o experimentez chiar și acum este aceasta și ți-o ofer din toată inima.

Sper să o folosești cât mai repede, sau când ești pregătit. Că tot vorbim de pregătit.

3. Dumnezeu îți dă fix în momentul în care ești pregătit cu adevărat

Mă întrebam de ce nu am avut bani de când aveam 19 ani. Îmi doream un X5 mare, să vin la liceu cu el și să mă vadă toate fetele. Îmi doream să ies în cluburi și să comand șampanie de 5000 euro. Îmi doream să am bani să plec unde vreau eu și să mă laud pe Facebook.

De ce nu le-am avut atunci? Pentru că Dumnezeu mă iubește. Și îmi dă fix când sunt în stare să duc.

Sincer, nu vreau să câștig la loto, decât dacă știe Dumnezeu sigur că sunt pregătit să câștig și că nu îmi voi pierde mințile atunci când voi avea pe mână câteva zeci de milioane de euro.

Așa că, lecția învățată anul acesta, este să mă relaxez, lucrurile foarte mișto se întâmplă fix când sunt pregătit.

Acum am ce vreau pentru că sunt pregătit și responsabil pentru asta. Înainte nu aveam pentru că nu eram pregătit, responsabil și nu aș fi știut ce să fac cu tot ceea ce am.

Așa că relaxează-te, tot ceea ce îți dorești o să vină la momentul potrivit. Iar acel moment potrivit este influențabil de tine. Cu cât crești mai mult, exprimentezi mai mult și înțelegi mai mult, cu atât o să fii mai pregătit pentru tot ceea ce îți dorești.

Nu trebuie să te gândești cum să faci să ai un Bugatti Veyron, ci cum poți face să fii omul care își permite un Bugatti Veyron.

Totul pleacă de la interiorul tău, exteriorul fiind doar o reflexie a ceea ce ești tu acolo, în adâncul sufletului tău. Iar dacă ești destul de pregătit, Dumnezeu o să se prindă și o să-ți dea fix ceea ce ai nevoie!

25 de ani, cum mă simt? Ce vreau să fac?

Același lucru mă întreb în fiecare an. Cum mă simt?

Momentan mă simt că mă apropii cât mai mult de adevăratul eu. Îmi dau seama că adevăratul eu poate să însemne să renunț la anumite proiecte și să fac 2-3 lucruri, pe care chiar le simt, dar să le fac cu toată pasiunea mea.

Și cred că vor urma foarte multe schimbări radicale cu ceea ce se întâmplă aici pe site, cu programul Doisprezece, cu noile cărți și programe pe care simt să le fac.

În ultima perioadă vreau să renunț la mult din ceea ce fac și să fac câteva lucruri, dar foarte bine. Momentan în topul listei mele sunt următoarele:

1. Să călătoresc pe unde simt eu, să experimentez tot ce simt și să nu mai am nicio obligație. Nici articole săptămânale, nici ce să postez pe facebook, nici programul Doisprezece, nici noua carte, decât doar atunci când simt, indiferent de faptul că îi supăr pe cititori sau nu, prefer să mă pun pe mine pe primul loc pentru a putea să creez ceea ce vreau să creez cu adevărat.

2. Să fac foarte mulți bani din business-urile și parteneriatele mele separate de site și să vând cât mai ieftin tot ceea ce fac aici. Pentru că lucrurile pe care le fac sub brandul crististefan.com nu reprezintă un business axat pe cifre, ci o pasiune, transformată inevitabil în afacere socială, ce scoate ceva bani, dar ca obiectiv principal are să ajute cât mai mulți oameni să facă ceea ce simt cu viața lor, nu să-l îmbogățească pe patron, adică pe mine.

3. Să-mi iau timp să mă bucur mai mult de ceea ce am reușit să fac. Să fiu mai apreciativ față de tot ceea ce am, recunoscător pentru tot ce am realizat și chiar să mă bucur cu adevărat de tot, nu să mă grăbesc prin viață cum simt că o fac momentan.

Îți mulțumesc pentru că ești alături de mine încă un an și sper să ne vedem cu bine și anul următor!

Cu mult drag,

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: