3 Carti Care Mi-au Schimbat Viata

person-reading-studyin-bed-books-marker-pen-male
Acum ceva zile am realizat un workshop online în care am vorbit despre acest subiect și m-am gândit că este foarte frumos să notez ideile de acolo și aici. Dacă dorești acces la workshop-urile viitoare, îți recomand să te abonezi listei VIP (este gratuit!), deoarece acolo trimitem toate materialele exclusive și informații despre când va fi noul workshop surpriză, apasă aici. 

Vreau din start să-ți spun că această listă de cărți este cea care a avut cel mai mare impact asupra mea, acest fapt nu garantează că va avea impact de aceeași intensitate și asupra vieții tale, însă cu siguranță pot fi privite drept lecturi obligatorii pentru orice om care își dorește să devină remarcabil.

Îți voi prezenta o serie de idei pe care eu le-am considerat a fi interesante din cele trei cărți care mi-au influențat într-un mod masiv viața.

Fără alte introduceri, să începem.

Prima Carte: Omul în căutarea sensului vieții, de Viktor E. Frankl

Cartea poate fi achiziționată apăsând aici.

Această carte m-a învățat următoarele lecții:

1. Să nu mă mai plâng de viața mea, pentru că eu chiar trăiesc ceva foarte frumos, comparativ cu ceea ce au fost nevoiți să experimenteze acei oameni în lagărul de concentrare de la Auschwitz.

2. Să fiu mai recunoscător pentru tot ceea ce am. De multe ori, lucrurile banale din viața mea, cum ar fi să merg, să scriu, să mănânc, să beau apă, le iau ca și cum ar fi normal să fie așa, însă pentru mulți oameni asta nu este normalitatea.

Mulți oameni nu au acces la aceste lucruri care nouă ni se par basic, ceva normal, normalitatea. Așadar avem milioane de motive pentru care să fim recunoscători.

Concluzia pe care am extras-o este că, învățând să fiu recunoscător mai tot timpul pentru tot ceea ce am și să mă surprind când nu sunt, m-a ajutat enorm. A pus bazele omului care sunt astăzi.

A doua carte: Lebăda neagră, de Nassim N. Taleb

Cartea poate fi achiziționată apăsând aici.

Această carte m-a învățat următoarele lecții:

1. Mi-a schimbat perspectiva în legătură cu multe lucruri din viața de zi cu zi, m-a determinat să privesc dincolo de lucruri, în spatele acestora. M-a învățat că viața este concepută din mai multe straturi și mi-a oferit o privire mai de ansamblu asupra acelor straturi.

2. Ca să te fac curios, o să-ți spun că mi-a placut tare mult concluzia de la final, care este o concluzie ce se leagă foarte mult de dezvoltare personală, de ideea unei vieți cu adevărat remarcabile și mai tot ceea ce încerc și reușesc eu să promovez prin această platformă.

3. M-a făcut să înțeleg că evenimentul din Colectiv, despre care am scris aici, este o Lebădă Neagră, un eveniment foarte puțin probabil, care s-a întâmplat și care a destabilizat sistemul, a dus la instaurarea a noi reguli și la posibilitatea unei evoluții de mari proporții.

Concluzia pe care am extras-o este următoarea: Cunoscând faptul că nu putem prezice cu acuratețe viitorul, fiindcă pot să apară lebede negre și totul poate să fie total diferit de cum ne așteptam, cum era normal să fie, asta nu înseamnă că trăim într-o incertitudine totală, ci înseamnă că știm mai multe despre incertitudinea viitorului.

A treia carte: The science of getting rich, de Wallace D. Wattles

Cartea poate fi achiziționată apăsând aici.

Această carte m-a învățat următoarele lecții:

1. Faptul că toți avem limitări când vine vorba de bani, iar eu aveam foarte multe limitări. Povestea mea cu cei 50 de lei pe lună si unde am ajuns acum pe care am notat-o aici exprimă foarte bine problemele și limitările mele când vine vorba de bani.

2. Eu, personal, cred foarte tare în Dumnezeu și mi-a plăcut foarte mult cum Wallace notează acolo că Dumnezeu vrea ca tu să fii bogat, pentru a putea să se exprime prin tine și să creezi cele mai frumoase lucruri, să experimentezi cele mai frumoase evenimente. Așadar Dumnezeu vrea ca tu să fii bogat, nu sărac, a fi sărac este un păcat.

Mi-a plăcut tare mult faptul că demontează tot ceea ce este înțeles greșit din religie, televizor, de la părinți, despre bani.

Concluzia pe care am extras-o este următoarea: Este o carte absolut fascinantă, eu am ascultat-o cred că de vreo 3-4 ori și o ascult constant. Este ca un manual despre cum să fii bogat, începând să lucrezi foarte mult cu tine în primul rând.

Concluzia: De ce este important să citești zilnic?

colorful-books-on-shelf

Concluzia este că orice carte are capacitatea să-ți schimbe viața.

Pentru că de acolo îți iei sute de idei frumoase, care să te ajute să vezi dincolo de zidul pus de societate.

Ai posibilitatea ca printr-o carte, de câteva sute de pagini să stai de vorbă cu cei mai mari gânditori din istoria noastră, dar și cei contemporani. Pentru mine acest fapt este în sine fascinant.

Consider că este absolut esențial să citim zilnic, pentru că astfel ne dezvoltăm zilnic și nu lăsăm nici o zi fără lectură, fără cunoaștere, fără descoperire și fără de evoluție!

În plus de asta, dacă citești în fiecare zi, gândește-te câte cărți se vor aduna sub tine și te vor ridica deasupra celorlalți în câțiva ani?

Acum apare însă întrebarea logică și firească, cum pot face să citesc zi de zi? Ei bine, pentru asta eu consider că sunt aici, să te ajut cum pot în această direcție.

Cum poți să citești în fiecare zi?

Din ceea ce am descoperit eu în urma lucrului cu peste 2000 de oameni, în urma schimbărilor personale și în urma evoluției mele, sunt următoarele elemente:

Ai nevoie de un grup de suport, de oameni care să facă la fel ca tine, să aibă un obiectiv comun, spre care să vă îndreptați împreună.
Ai nevoie de mici trucuri pe care să le aplici, pentru a-ți scurta călătoria.
Ai nevoie de motivație, care vine și din exterior, dar și din interior cel mai mult.
Ai nevoie de un motiv foarte clar, o dorință de a ajunge mai departe decât ești acum.
Ai nevoie de o echipă frumoasă, cu care să discuți zi de zi.

Gândindu-mă la aceste elemente care pe mine m-au ajutat enorm, am realizat pentru tine un cadru ideal de evoluție.

Este vorba despre programul Doisprezece, iar luna aceasta ne ocupăm de subiectul Citește mai mult.

Te invit să apeși aici și să citești cu atenție ceea ce îți oferă programul și ceea ce nu-ți oferă și să participi dacă simți că este pentru tine.

Îți mulțumesc și spor la citit!
Cu drag,
Cristi F. ȘtefanPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: