3 Lucruri Care Nu Te Lasa Sa Evoluezi Si Care-Ti Distrug Viata

Dezvoltarea personală, psihologia și filosofia. Lecturile, articolele, cărțile pe care le citesc. Oamenii pe care îi cunosc. Evenimentele la care participi. Experiențele în care mă avânt. Femeile pe care le atrag în viața mea. Toate sunt cu un scop. Pentru mine tot acest cumul de elemente înseamnă evoluție. Fără evoluție zilnică simt că nu merită să trăiesc. Evoluția permanentă este o credință pe care toată viața mea se bazează.

 

În drumul meu am descoperit foarte multe lucruri extrem de dăunătoare care mă țineau pe loc și mai sunt cred că de 50 de ori mai multe. Toate sunt de aceeași importanță, astfel ordinea nu contează.

Fără alte introduceri, să trecem la esență, astea sunt cele 3 elemente extrem de dăunătoare care nu-ți permit să evoluezi, ba mai rău, te duc spre declin, involuție, distrugere a propriei personalități, potențial și într-un final la irosirea singurei vieți pe care o ai.

 

1.  Egoul

“Midlife is the time to let go of an over dominant ego and to contemplate the deeper significance of human existence.”  ― Carl Jung

 

Hai să-ți povestesc puțin despre cea mai frumoasă invenție a minții tale, egolul. Egoul este în esență cel mai frumos, complicat, superb și în același timp cel mai dăunător element care-ți va distruge viața, te va determina să lucrezi zeci de ani într-un mediu groaznic, doar pentru a putea ca el să se remarce, valideze, în esență ca realitatea să-i recunoască existența.

Însă egoul nu există. Egoul este o iluzie a minții. Lucrurile pe care le crezi despre tine, cele mai multe dintre ele sunt false, dacă nu chiar toate, fără exagerare. Adevăratul tu, nu ești cel pe care-l crezi acum sau pe care lumea îl crede a fi. Adevăratul tu este cu adevărat un diamant perfect care radiază și oferă căldură, iubire și mult bine celor din jurul său.

Adevăratul tu înseamnă iubire. Iubire sinceră, cea care provine din suflet, nu iubirea bazată pe dependență, care vine din ego. Tu ești iubire. Cea mai inaltă formă de conștiință pe care o putem simți este iubirea sinceră. De asta cei mai mari scriitori, compozitori, poeți, filosofi au încercat să ofere lumii ideea că iubirea este calea, cea mai înaltă formă de exprimare a sufletului. 

 

Cum scapi de ego?

Aceasta este întrebarea, cum ar zice Shakespeare. Și este întrebarea la care o să tot cauți răspunsul. O să-ți prezint câteva linii directoare, restul este misiunea ta să descoperi.

Egoul se bazează pe ură, invidie, război, validare, dorință de recunoaștere socială, insatisfacție permanentă, control, confort, identificare prin posesiuni materiale, mărci, branduri, obiecte, răzbunare, dorința de a avea tot timpul dreptate și altele.

Misiunea ta este să observi când din interiorul tău apar aceste elemente caracteristice egoului și să realizezi că nu ești tu, cel adevărat, ființa despre care vorbește Tolle în cărțile sale, iubirea, binele, frumos, și să nu te asociezi cu acele gânduri.

 

Resurse recomandate:

Eckhart Tolle – Puterea prezentului

Eckhart Tolle – Un pământ nou

The Polyman, You are not who you think you are 

Raptitude, What is ego anyway?

Simplu: Nou

 

 

2. Mediul. De la prieteni la părinți

“You are the average of the five people you spend the most time with.” ― Jim Rohn

 

Al doilea și la fel de uriaș ca impact este mediul. Mediul nu-ți permite să evoluezi pentru că ești media celor 5 persoane cu care-ți petreci cea mai mare parte din timp. Ești media lor la: avere, inteligentă, proiecții despre viață și viitor, visuri, gânduri, limitări, tot.

Oamenii sunt imitatori. Imităm ceea ce vedem la alte persoane. Culegem toate gândurile persoanelor pe care le admirăm și le așezăm în mintea noastră. Multe informații se așează în subconștient. Apoi acționăm pe baza acestor gânduri, credințe, idei și apar cam aceleași rezultate ca la oamenii de la care am luat ideile.

Am renunțat de mult la vechii prieteni și/sau am redus contactul cu persoane care au o gândire limitată, și nu o spun cu superioritate ci cu acea doză uriașă de iubire de sine pe care trebuie să o ai dacă vrei să evoluezi și vrei să faci ceva cu viața ta, pentru că am realizat că mă trag în jos. Pentru că am realizat că sunt suma celor 5 persoane cu care-mi petrec cel mai mult din timp.

Când îmi aleg persoanele cu care să am o relație intimă, apectul este un element esențial însă unul și mai esențial este răspunsul la întrebarea: oare cum poate femeia asta să mă ridice din punct de vedere spiritual, emoțional sau intelectual? Și sunt curios să aflu asta și dacă nu mă poate ridica, și bineînțeles când zic ridica este vorba și de reciprocitate, nu-mi pierd timpul. Nici măcar nu mă obosesc să-i răspund.

Așa că dacă ești o femeie interesantă, care face lucruri interesante cu viața sa și vrei să ne conectăm pe mai multe niveluri pe lângă cel fizic (emoțional, spiritual, intelectual) hai să ne împrietenim, aici e profilul meu de Facebook, mă poți adăuga.

Același lucru l-am aplicat și la prieteni, la evenimentele la care particip, site-urile pe care le vizitez, cărțile pe care le citesc, oamenii cu care discut, la tot, tot, tot. Atrag în viața mea doar oameni de la care am ce învăța. Punct.

 

Cum să-ți editezi mediul?

Marea întrebare pe care trebuie să ți-o pui ori de câte ori când cineva te cheamă la un suc, la o întâlnire, la o discuție, este: oare ce pot să învăț de la omul ăsta? Am ceva de învățăt? Oare cum mă poate ridica: spiritual, emoțional sau intelectual?

Dacă răspunsul este nu, atunci mai bine stai acasă. Mai bine citește o carte, mai bine citește un articol, mai bine dormi.

Dacă relațiile tale intime se bazează pe o conexiune doar la nivel fizic, atunci you are doing it wrong, ai nevoie de o schimbare de paradigmă. Aspectul fizic este important, însă, suntem mai mult decât superficiali, nu? Suntem ființe intelectuale, raționale în parte și iraționale, vrem să oferim iubire, să facem schimb de idei, să ne ridicăm din punct de vedere spiritual și să creștem împreună, nu?

Atrage în viața ta oameni cu care să te conectezi pe mai multe niveluri, de la care ai ne învăța și persoane cu care să ai o relație intimă, dar și o conexiune intelectuală, emoțională și spirituală.

 

Resurse:

David Deida, Calea Bărbatului Superior

Viktor Frankl, Omul în căutarea sensului vieții

Daniel Goleman, Inteligența emoțională

Dale Carnegie, Secretele Succesului

 

Octav Baban, 4 Moduri de a te conecta cu o femeie

Steve Pavlina, Enjoing Rich and Abundant Relationships 

Steve Pavlina, How to connect with a woman

Steve Pavlina, Meeting in person 

 

Steve Pavlina, Business vs Lifestyle. (Video) 

Sasha, Are you living your life? (Video)

Sasha, Become your better self (Video)

 

 

3. Gândurile limitative

“Whether you think you can, or you think you can’t, you’re right.” – Henry Ford

 

Pe lângă ego, mediu, mai există o altă mare problemă. Și când zic mare zic de fapt uriașă, imensă chiar. Este ca un ocean plin de gânduri limitative care nu se lasă să evoluezi.

Un gând limitativ, spre exemplu, despre bani și prosperitate este următorul: toți oamenii bogați fură și toate femeile bogate sunt curve sau au avut noroc. Oare de cât ori au auzit de la părinți afirmația asta, sau cel puțin ceva asemănător? Alta vrei? Ce zici de asta: banul este ochiul dracului.

Și sute, sute, de idei limitate care-ți stau în drum. Care te opresc să faci ceva cu viața ta. Și faza mai nasoală este că aceste gânduri limitative sunt întipărite în înconștient. Dacă atunci când aveai 4 ani ai trecut cu mama ta de mână pe lângă o casă uriașă, frumoasă, superbă și mama ta ți-a spus: ha, uite-i și pe aștia, cât au furat oare să-și cumpere casa, au vândut droguri sigur. Așa că în mintea ta s-a intipărit ideea că dacă ești bogat înseamnă că ești hoț. Așa că atunci când o să ai ocazia să fii bogat o să te oprești singur, pentru că tu ești un om cinstit și săcar, nu vrei să fii unul bogat și nenorocit.

O altă poveste este cu un vechi prieten care atunci când a trecut un VW Golf 6 pe lângă noi mi-a spus: wow, nu cred că voi avea în viața mea o astfel de mașină. Omul nu este cumva handicapat, are două mâini, două picioare, note foarte bune la facultate, a terminat-o, a terminat un master, este angajat, este inteligent, dar… este limitat în gândire. Și nu va avea niciodată o astfel de mașină pentru că în asta crede cu o foarte mare putere! Profeția care se autoîndeplinește.

 

Cum scapi de gândurile limitative?

Mai întâi faci o cercetare internă. Prin meditație, prin practicarea atenției asupra gândurilor care-ți apar în minte și prin conștinentizarea lor. Îți va lua foarte mult să descoperi, sau foarte puțin (să nu ne limităm) acest limitări la tine. Pentru că o să descoperi că sunt foarte mult, pe toate domeniile: succes în afaceri, în relații, obiective personale, sănătate, mai orice!

 

Resurse:

Profeția care se autoîndeplinește 

Despre Ego și Gândurile Limitative  

Viata ta a fost deja programata 

7 Minciuni pe care o să le auzi despre visurile tale și pe care trebuie să le ignori

Randy Rage, 50 Secrects of Prosperity 

51 Ways to break a limiting belief

17 Stupid Life Asumptions that you probabily make Every Day  

 

Atât am pentru tine. Sper că ți-am dat destul de mult de citit și că ți-a deschis o nouă lume pe care merită să o cercetezi dacă vrei să evoluezi. Dacă ți-a plăcut articolul ajută și tu la rândul tău oamenii din lista ta, dă-i un share, vreau să ajungă la cât mai multă lume și să ne dezvoltăm împreună! Ajută-mă să inspir și mai multă lume, în speranța că fac asta!

Te iubesc,
CristiPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: