3 Minciuni Pe Care Tot Continui Sa Ti Le Spui

“When ego is lost, limit is lost. You become infinite, kind, beautiful.”

Mergeam destul de grăbit spre locul în care trebuia să ajung la ora stabilită dar înainte să ajung acolo am observat ceva. M-am oprit și am văzut scris pe perete următoarea propoziție: “Oamenii nu sunt doar cifre.” Probabil atunci a fost prima dată când m-am gândit la asta. Atunci a fost prima dată când m-am gândit că fac o (altă) mare greșeală.

 

Îmi place să descopăr greșeli la mine. Gânduri limitative. Credințe false. Îmi place să le descopăr și iată motivul:

 

Vreau să-ți imaginezi un parbriz de mașină, prin care tu vezi lumea exterioară. De când erai mic, pe parbrizul ăsta a plouat, a nins, s-a aruncat cu noroi și de el s-au izbit muște și alte insecte. Parbrizul este foarte murdar, nu se mai vede prin el. Parbrizul ăsta reprezintă felul în care vezi tu lumea. Toate lucrurile care au avut un impact asupra ta s-au întipărit acolo. Marea problemă este că acest parbriz nu poate fi șters doar cu o apasătură de buton. Marea problemă este că trebuie să iei fiecare pată, fiecare lucru care-ți obstrucționează vederea (viziunea asupra lumii), să realizezi că este greșită și să o ștergi.

 

Abia aștept să pot vedea lumea clar, așa cum este ea, nu așa cum cred eu că este ea. Mai am foarte multe de descoperit, însă din ceea ce am descoperit până acum vreau să împărtășesc cu tine 3 minciuni în care tu tot mai crezi și constant ți le spui. Sper că acest text să te ajute să te descoperi mai mult și să vezi lumea printr-un parbriz clar și luminos.

 

 

1. Nu pot face asta!

 

Nu crezi că știi cam multe tu? De unde știi tu ce poți face și ce nu poți face dacă nu ai încercat? De unde poți prezice tu viitorul? Nu poți. Ăsta este adevărul. Nu pot face asta este doar o simplă reacție care are la bază o frică. Frica de succes, de eșec, frica de a fi criticat de persoanele din jurul tău dacă o vei da în bară, frica de a nu fi recunoscut pentru ceea ce ești tu cu adevărat.

 

De acum înainte vreau să-mi promiți un lucru. Atunci când auzi în mintea ta ego-ul spunând: nu pot face asta vreau să realizezi că este doar o simplă reacție la nou bazată pe frică. Este normal să simți așa, dar nu este indicat să te lași manipulat de frică.Așa că atunci când auzi aceste 4 cuvinte, vreau să-ți spui Pe cuvântul tău că nu pot face asta? Privește-mă cum o fac!

 

 

2. Nu sunt destul de (inserează atribut aici)

 

Dacă ai citit deja cartea Simplu ai ajuns probabil la o realizare, pentru că acolo am scris despre asta. Nu sunt destul de  este a 2-a minciună pe care tot ți-o spui. Nu sunt destul de este o reacție, tot bazată pe frică. Îți este frică să trăiești la nivelul tău potențial, care, ce crezi, este uriaș! Esti uriaș! Ești foarte inteligent, ești foarte bun, ești foarte frumos! Crezi asta? Dacă nu, atunci trebuie să te întrebi de ce.

 

Cel mai probabil pentru că îți este frică să vezi la tine lucrurile care te fac măreț, lucrurile care-ți arată cât de tare ești tu, cât de awesome ești! Și chiar ești! Pentru că ești unic. Pentru că pun pariu că știi să faci ceva mișto. Pentru că pun pariu că ai citit mult și ai o minte interesantă. Pentru că ai trecut prin multe lucruri și ai supraviețuit! Pentru că încă trăiești și ăsta este singurul motiv pentru care ești destul de!

 

Darwin spunea că doar cei mai puternici supraviețuiesc. Specia noastră a ajuns la forma aceasta datorită oamenilor puternici care s-au luptat cu animalele sălbatice, care le-au alergat și omorât pentru hrană, care au îndurat frig, ploaie, ninsoare, amenințări, războaie.

 

Tu ești prototipul cel mai avansat al acestei civilizații! Ești cea mai evoluată creatură de pe acest pământ (din câte știm). Ai un creier imens! Poți să gândești, să creezi, să înțelegi cum funcționează anumite lucruri abstracte, poți să duci specia mai departe și să o ajuți să evolueze. Selecția naturală. Supravietuirea celui mai puternic. Acela ești tu! Așa că încetează să mai crezi despre tine că nu ești destul de pentru că ești! Ești mai mult decât crezi!

 

 

3. Toată lumea are ceva cu mine

 

Știu multe persoane care cred că lumea are ceva cu ei, că toți sunt împotrivă, că oamenii fac rău și chiar așa văd lumea asta. Printr-un parbriz spart, văzând toată lumea defectă. Adevărul este că oamenii sunt răi din natura lor. Ai văzut câte războaie s-au creat, câți oameni au fost omorâți. Hitler, Stalin, și alții. Milioane de oameni au fost chinuite. Sclavie. Discriminare. Multă nedreptate pe lumea asta.

 

Dar vreau să te fac să înțelegi ceva tare important. Acele persoane care fac rău acționează ascultându-și sinele fals, adică ego-ul. Ego-ul le spune să joace acel rol. Ego-ul vrea să fie alimentat cu durere, ură, panică, dușmani (imaginari).Dar ce crezi? Sunt toate în mintea ta. Totul este o iluzie. Și noi ascultăm de această iluzie. Ego-ul vrea să ne găsim dușmani, vrea confruntare, vrea recunoaștere, ego-ul scoate ce este mai rău din noi.Vreau să încerci să observi vocea aia din mintea ta și să nu te mai asociezi cu ea. Pentru că tu ești ceva mai mult de atât, nu ești o voce, nu trebuie să asculți de ea, nu trebuie să urăști pe nimeni, să ai dușmani, să faci rău.

 

Trebuie să înțelegi că oamenii fac rău pentru că sunt conduși de sinele fals. Nu ei fac rău, ci acel sine fals, egoul face rău, pentru că nu au avut încă oportunitatea să se descopere, să realizeze cât de stricat este parbrizul prin care văd ei lumea, cât de multă ură se află în ei, ură care trebuie eliminată.Eliminarea egoului realizându-se doar prin conștientizarea sa. Pentru că a conștientiza ceva nu se înțelege cu egoul, se bat cap în cap și nu pot exista în același timp.

 

Așa că începe să arunci această mizerie de pe parbrizul tău și să vezi lumea așa cum este ea. Începe să iubești oamenii și să realizezi că suntem la fel. Negri, albi, țigani, români, francezi, cu ochii bulbucați sau cu urechiile țuguiate. Toți suntem la fel pe interior. Suntem unul și același lucru. Când te superi de fapt pe cineva și vrei să te răzbuni trebuie să realizezi că de fapt te superi pe o altă versiunea de a ta, care probabil nu a reușit să vadă lumea așa de clar precum o poți vedea tu.Alege să fii mai înțelept și oferă iubire. Lasă ura, drama, mizeriile din jur să existe, treci peste ele, treci cu vederea, pentru că realizezi că ele sunt doar lucruri bazate pe un sine fals, o credință falsă, pe ego.

 

 

 

Dacă ți-a plăcut atunci vreau să văd asta! Și pe viitor o să continui cu alte minciuni pe care continui să ți le spui.

 

Sper că te-am ajutat să te descoperi încă puțin și să realizezi greșelile pe care, cred eu, că încă le făceai.

 

 

Cu multă dragoste,

Cristi

 

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: