3 Reguli Pentru A-ti Administra Banii Intr-un Mod Inteligent

Ai observat că atunci când vine vorba de bani, există două tipuri de persoane. Primul caz, în care indiferent de câți bani ar realiza, niciodată nu are destul, tot timpul are de dat undeva și nu își permite, deși nivelul financiar este peste medie. Și al doilea caz, la pol opus, în care din puținul pe care îl câștigă reușește să strângă, să pună deoparte, pleacă în diverse excursii și dacă poftește la ceva își permite.

Și eu am fost în situația în care am avut un venit constant însă nu am reușit să mă aleg mai cu nimic, dar am aplicat metoda pe care am să ți-o prezint mai jos. De atunci am reușit să îmi cumpăr din banii mei un iPad, să îmi cumpăr domeniu și host pentru acest blog, să plec în vancațe, ș.a.m.d.

Ei bine, eu am să te învăț acum, cum să îți administrezi banii cu cap. Sunt 3 reguli simple pe care trebuie să le respecți:

Prima regulă

10% din ceea ce primești, trebuie să îi folosești pentru a îți cumpăra cărți, pentru a parciticipa la diverse seminarii, cursuri, etc.

Dacă este vorba doar de cărți și să presupunem că tu câștigi 1000 lei pe lună, asta înseamnă că 100 de lei trebuie să îi investești în cărți.

 

A 2-a regulă

10% din banii pe care îi faci în fiecare lună trebuie să se ducă spre visul tău. Să spunem că ești pasionat de.. scris, și dorești să scrii mai mult. Pai, îți cumperi un domeniu, îți construiești un blog și scrii.

Dacă vrei să scrii doar pentru tine, atunci învestești în asta. Îți cumperi un pix mai bun, un notebook frumos, care să te facă să scrii în fiecare zi, ș.a.m.d.

 

A 3-a regulă

10% din banii pe care îi primești în fiecare lună trebuie să se ducă spre lucruri care să te facă să te simți mult mai bine, să te simți că trăiești ca un milionar.

Din 1000 lei, 100 de lei se duc spre exemplu spre o cină într-un restaurant luxos, sau spre o sticlă de vin scumpă, un pranz la un bar exclusivist, diverse motfuri care să te motiveză să îți împarți acești bani în mai multe categorii.

și

Acum ne-au mai rămas 70% din venit. Aceștia se vor duce:

50% pe cheltuielile generale (internet, mobil, mancare, etc) și restul de 20% se vor duce într-un plic, de care nu te atingi.

 

Bun, să recapitulăm.

Să presupunem că ai un venit de 1000 lei. Pentru a îți manageria mai bine venitul, trebuie să îi împarți astfel:

100 lei – îți cumperi cărți, participi la diverse seminarii, cursuri, etc.
100 lei – investești în visul tău
100 lei – îți cumper orice vrei tu, care să te facă să te simți la un alt nivel, pentru a cunoaște cum este să trăiești la acel nivel și astfel să te motiveze să ajungi acolo.
500 lei – diverse cheltuieli (cheltuielile nu trebuie să depășească mai mult de 50% din venitul tău)
200 lei – îi păstrezi, într-un plic.

Acum, pentru a te motiva să faci asta, o să fac un simplu calcul (la venitul presupus, deși se poate să câștigi mai mult) pentru a observa ce se întâmplă după un an.

După un an, vei avea:

Cărți în valoare de 1200 lei, să presupunem că o carte costă în medie 30 lei, ai cumpărat și citit în jur de 40 de cărți, într-un an. Ceea ce este destul de ok.

1200 lei investiți în visul tău. În cazul meu, achiziționez diverse lucruri ce mă ajută să scriu mai bine, îi înivestesc în hosting, domeniu, ș.a.m.d.

1200, pentru a face orice vrei tu cu ei, poți să îți cumperi de exemplu o șampanie scumpă, sau o cămașă de la o firmă de la care tot visai să ai, etc.

2400 lei strânși. Ai 2400 lei.. și poți face orice vrei cu ei, sunt aproape (în cazul presupun de noi) 2,5 salarii.

 

Ideile nu îmi aparțin, m-am inspirat din cartea Harv Eker – Secretele minții de milionar, și le-am adaptat.
Dacă vrei să aflii mai multe despre cum să îți organizezi venitul, dar și despre cum să gândești ca un milionar, îți recomand această carte.

Am găsit-o la doar 10 lei și o poti cumpăra de aici – profita de oferta! – 

Sau click pe copertă:

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: