4 Piloni Ai Fericirii. Ce Ne Face Fericiti?

 

Astăzi vreau să vorbesc cu tine, după ce am citit câteva articole solide despre psihologia umană, despre ceea ce ne face nefericiți, mizerabili, depresivi și cum să fim fericiți.

Am eu o vorbă pe care-mi place să o spun: atunci când te întrebi dacă ești fericit, cel mai probabil nu ești. Pentru că o persoană fericită nu se întreabă, nu se îndoiește de fericirea interioară.

 

Ca oameni, cercetătorii au demonstrat că pentru a fi fericiți avem nevoie să ne staisfacem următoarele 4 cerințe, cunoscute sub numele de nevoie psihologice. Aceste 4 cerințe le-am denumit eu: pilonii fericiri, pentru că dacă din viața noastră unul sau mai mulți dintre acești piloni lipsesc ajungem într-o stare de tristețe ce poate duce chiar spre sinucidere.

Așa că este tare bine să cunoaștem ceea ce ne trebuie pentru a fi fericiți.

 

 

Plionul nr. 1 – Siguranța

 

Avem nevoie de singuranță, este o nevoie adânc întipărită în psihicul nostru. Fără siguranță suntem triști, ne este frică, suntem vulnerabili și de aici se declanșează tot cercul vicios.

 

În ADN-ul nostru este intipărt acest lucru și fără voia noastră căutăm să ne satisfacem această nevoie (ca și restul celor 3 nevoi), fie că ne dăm seama, fie că nu, căutăm să o satisfacem.

 

Ea poate fi satisfăcută prin multe lucruri, însă eu am observat că te simți în siguranță atunci când ai un acoperiș deasupra capului, un pat cald și mâncare. Nu ai nevoie de mai mult.

 

 

Pilonul nr. 2 – Independența

 

Avem nevoie să fim independenți pentru a putea să ne bucurăm cu adevărat de viață. O persoană care depinde de resursele financiare ale altor persoane, care nu poate să ia o decizie pe cont propriu ajunge în timp să realizeze că viața sa e tristă. Avem nevoie de autonomie.

 

Asta se obține și prin independeța financiară. Să nu mai depinzi de nimeni legat de bani, să muncești zi de zi și să-ți căpeți independența financiară. Asta te va face să te simți cu adevărat fericit, pentru că poți face ce vrei, ești independent, autonom, nu trebuie să ceri cuiva ceva, ai tot ce-ți trebuie și dacă nu ai muncește pentru a avea.

 

Independeța poate fi obținută și dacă facem lucruri ieșite din comun, a căror consecințe sunt uriașe. Sporturi extreme, condusul cu viteză, tatuaje, droguri, alcool, etc. Nu recomand o parte din ele, doar spun.

 

Independeța are multe forme și aici este misiunea ta să cauți care-i forma potrivită pentru a-ți satisface această nevoie existențială.

 

 

Pilonul nr. 3 – Conexiunea

 

Ca oamenii nu putem să trăim singuri.

Avem nevoie de iubire, de conexiunea cu o altă persoană, de vorbe frumoase, de îmbrățișări, de sărutări. Suntem făcuți unul pentru altul. Nu putem să ne bucurăm de viață singură, în condițiile în care creierul nostru funcționează normal și nu are vreo defecțiune (schizofrenie, psihopatie, etc.)

 

De asta atunci când suntem părăsiți, înșelați de o persoană la care am ținut multă vreme, ne întristăm. Pentru că simțim că pierdem acest pilon, conexiunea cu o altă persoană. De asta mulți decid să-și ia viața pentru că persoana iubită i-au părăsit. Șocant, dar așa e.

 

Toată viața noastră căutăm să ne satisfacem această nevoie de conxiune. Ea poate fi satisfăcută prin multe forme: iubrea părinților, iubirea unei persoane, prietenii adevărați, camaderia, colegialitatea sau sportul care-ți satisface această nevoie, pentru că faci parte dintr-o echipă, cooperezi și dacă câștigi, îți satisface și următoarea nevoie despre care am să discut în acest articol.

 

 

Pilonul nr. 4 – Stima de sine

 

Stima de sine se construiește în timp, prin mai multe tehnici. Cea mai complexă, practică și interesantă carte pe acest subiect este cea a lui Nathaniel Branden – Cei șase stâlpi ai încrederii în sine. (apasă pe titlu pentru a o cumpăra)

 

Atunci când faci un proiect, lucrezi din greu și îl prezinți în fața profesorului tău și el te aplăudă și-ți spune că a fost impresionat, de fapt tu îți hrănești această nevoie. Atunci când cineva din exterior te validează și te recunoaște pentru ceea ce ești tu cu adevărat, sau chiar pentru ceea ce ai vrea să ajungi, îți crește stima de sine.

 

Găsești multe informații în carte, încă o dată, nu-ți dau totul mură-n-gură pentru că vreau să descoperi dacă ești cu adevărat interesat și vreau să descoperi ce funcționează cu adevărat pentru tine, nu ce funcționează pentru mine.

 

 

Concluzia

 

Cam asta e tot. Acum tu trebuie să căuți care sunt lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a putea să-ți pui bazele și să-ți construiești acești 4 piloni și să lucrezi pentru a avea o construcție solidă.

Acum știi și poți te bucuri cu adevărat de viață!

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: