5 Lucruri Idioate Pe Care Oamenii Le Fac

 

Oamenii fac foarte multe lucruri idioate, printre care cele mai enervante 5 sunt următoarele. Așa că dacă te gândești să faci următoarele acțiuni, sper să te dai un pas înapoi și să te gândești mai bine.

1. Cumpărăm lucruri pentru a impresiona alte persoane

 

De la mașini pe credit până la ieșiri în cluburi de “fițe” deși bugetul lor nu le permite astfel de cheltuieli. Pentru că până la urmă la ce bun să ai bani dacă nu știe nimeni că ai bani, nu? Până la urmă de ce mașina ta să fie mai proastă a ca venicinului. Cum de altfel și americanul îi spune: Keeping it up with the Joneses sau pe românește să ținem pasul cu familia Popescu, este un fenomen foarte întâlnit în mentalitatea oamenilor din România.

 

Ce fac oamenii inteligenți? Nu cumpără lucruri pentru a impresiona și realizează că nu trebuie să știe nimeni cât de mulți bani ai, pentru că nu asta îți aduce bucuria adevărată.

 

2. Intrăm în relații pentru că ne simțim singuri

 

Nu pentru că iubim, că vrem să oferim ce avem mai bun sau pentru că ne simțim cu adevărat atrași ci pentru a ne integra în societate. Mașină scumpă, casă, credite, două și un job pe care-l urăști pentru a putea să susții toate aceste cheltuieli. Mai apoi o relație, formată într-un club de fițe sau pe Facebook, ceva de lungă durată, bazat pe acoperitul de probleme pe care o relație nu poate să le acopere.

 

Ce fac oamenii inteligenți? Își fac relații bazate pe iubire sinceră nu pe dependență și realizează că doar ei pot să-și rezolve propriile probleme și nu se bazează emoțional pe o altă persoană.

 

3. Ne comparăm prea mult cu alte persoane

 

Pentru că dacă nu ne-am mai compara oare consumerisul care ne înconjoară nu ar mai exista, astfel toată presa, televiziunea, tot ceea ce îți violează intimintatea și te face să crezi că nu ești bun de nimic și că există persoane mai tari decât tine, iar dacă le cumperi produsul vei putea să ajungi #1. Dar se vând iluzii, povești, lucururi ireale. Și ne hrănim zi de zi cu aceste minciuni care ne fac să ne simțim inacdecvați până când nu cumpărăm din ce în ce mai mult și până nu le arătăm lor, că noi suntem cei mai buni.

 

Ce fac oamenii inteligenți: se compară doar cu ei.

 

 

4. Renunțăm la visul nostru pentru a urma calea impusă de părinți și societate

 

Multe persoane fac lucruri pentru că trebuie și mult prea puține persoane fac lucruri pentru că vor din suflet să le facă. Avem nevoie de mai mulți oameni care să facă lucrurile pe care le iubesc, care să se contecteze cu partea lor artistică, cu ființa lor și din care să rezulte cele mai frumoase lucruri din lume, de care ne putem bucura toți. Însă multe persoane aleg să renunțe la visul lor, să-și vândă pur și simplu visul pentru câteva sute de euro în plus cu care să susțină acest stil de viață format din fum și oglinzi, pentru a putea să impresioneze pe cei din jur.

 

Ce fac oamenii inteligenți: își urmează visul chiar dacă asta înseamnă ore multe de chin și foame în loc de câteva sute de euro într-un job mizer.

 

5. Ascultă de toate sfaturile de pe internet și cred orice

 

Mult prea multe persoane ascultă de mult prea mulți așa ziși guru ale căror acțiuni nu sunt congruente cu lecțiile pe care le predau în fața a mii, zeci de mii de oameni, promițând mai apoi că viața lor se va schimba. Avem o mare de traineri, speakeri, personal coach și antreprenori care de fapt încearcă să se convingă pe ei că sunt mai mult decât pe oricine. Problema este că multe persoane nu văd dincolo de aparențe și consideră că un costum frumos și 2-3 cuvinte în engleză îți oferă un anumit statut social. Multe persoane nu realizează că sfaturile pe care le citesc nu trebuie luate de-a gata, ci trebuie testate, încercate și mai apoi puse în categoria “merge” sau “nu merge”.

 

Ce fac oamenii inteligenți: nu ascultă de toate sfaturile de pe internet. Pentru că internetul minte.

 

 

Suntem oameni și gresim, însă unele greșeli sunt pur și simplu prostești și trebuie evitate, pentru că dacă le-am învăța pe pielea noastră am pierde prea mult timp și timpul este cel mai de preț activ al oamenilor inteligenți și bogați.

 

Învață din greșelile altor persoane, învață din ideile de mai sus și hai ca împreună să vedem o generație nouă de oameni care nu mai cred în miracole, în “cartea mea o să-ți schimbe viața” sau în “cartea aceasta a schimbat viața la 30.000 de oameni” pentru că uneori suntem cu mult mai inteligenți decât să picăm în astfel de plase fin cusute de maștrii în marketing și antreprenori care încearcă să se convingă pe ei.

 

Rămân același om îmbărcat în tricourile de acum ceva timp, cu un telefon primit acum 2 ani și cu un laptop la mâna a 2-a pe care mi l-am cumpărat după ce am lucrat din greu 2 ani de zile la prima mea carte și la acest webisite. Nu dețin un costum de lux, nu dețin ceasuri foarte scumpe, nu am mașină și nu am casa mea. Nu le am pentru că realizez că multe dintre lucrurile pe care noi credem că ar fi indicat să le avem sunt de fapt o minciună a societații pentru a ne face mai proști, săraci și bolnavi.

 

Să gândim mai mult și să vorbim mai puțin,

Cristi

 

 

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: