5 Mituri Pe Care Vreau Sa Le Distrug Pentru Totdeauna


Aud și citesc tot felul de mituri, care-mi perturba liniștea și ceva se declanșează în mine. Ori de câte ori le citesc sau le aud de la persoanele din jurul meu, mă enervez și astfel am decis să-mi vărs acești nervi într-un articol. 

5 mituri despre viața pe care o să le distrug și de care să te ferești!

 

1. Să fii singur este un dezastru. Îți trebuie o relație

 

Multe website-uri, destul de banale dacă-mi vrei opinia sinceră și tăioasă, scriu despre cum să-ți faci o relație, plecând de la ipoteza (eronată) că a fi singur este o nenorocire.

 

Când spun a fi singur mă refer la a nu avea o relație intimă cu o altă persoană. De ce să fie asta o nenorocire? De ce tot timpul trebuie să cauți și să ai pe cineva? De ce tot timpul vrei o relație? Oare când o să te cunoști pe tine cu adevărat? Oare câte ore ai petrecut cu tine?

 

Căutăm relații și iubire dar uităm mai întâi să le oferim și să le oferim celei mai importante persoane din viața nostră, noi. Oferindu-ne iubire, vom putea să iubim. Oferind iubire, o să primim. Oferind iar apoi primind, acesta este procesul.

 

Concluzia: să fii singur nu este o nenorocire, este un element de care uneori ai nevoie, pentru a putea să te înțelegi, să-ți cureți problemele și să nu intri cu ele în relații, distrugând lucruri frumoase doar pentru că nu ți-ai rezvolvat problemele. În plus de asta… pentru că, dependență și atașamente.

 

2. Trebuie să muncesc din greu pentru a avea rezultate!

 

Nu cred că am muncit o zi (8 ore) în viața mea și uite câte am realizat. Și nu, acest articol nu este despre mine, ci despre eficiență și despre acest mit. Nu trebuie să muncești mult, dacă muncești cu cap. Nu este nevoie să înveți 12 ore pe zi, dacă tu poți reține materialele în 4 ore.

 

Principiul lui Pareto ne spune că 80% din rezultate sunt obținute cu 20% din muncă. Găsește acele acțiuni ce totalizează 20% care-ți oferă beneficiile în proporție de 80%.

 

Munca se face din plăcere, nu din greu, cu iubire, nu cu mult chin și cel mai important se măsoară din punct de vedere calitativ, nu cantitativ.

 

Concluzia: nimănui nu-i pasă câte ore muncești ci ce produci în acele ore. Eficiența este cuvântul cheie. Nu trebuie să muncești din greu pentru a avea rezultate, trebuie să muncești inteligent.

 

3. Pentru a avea o relație trebuie să te sacrifici

 

Pur și simplu o iau razna când aud această propoziție cretină, scuze, mă calmez. Această propoziție poate fi întâlnită și sub alte forme, însemând același lucru, precum:

 

  • dacă vrei să ai o relație trebuie să investești mult, multă răbdare, timp, nervi
  • o relație nu se face așa cu una cu două, este nevoie de multe sacrificii
  • trebuie să renunți la multe lucruri pentru a avea o relație, asta înseamnă domnule o relație adevărată

 

Când aud aceste propoziții, acela este momentul în care mă scuz civilizat și plec. Pentru că o relație înseamnă iubire, lipsa grijilor, fiecare face ce vrea și ne iubim și e frumos și ne plimbăm și facem dragoste și toate lucrurile frumoase și minunate din lume.

 

Când o relație însă se transformă într-un sacrificiu și încă mai stai în ea înseamnă că îți place să te chinui și că în definitiv nu te iubești destul de mult.

 

Concluzia: o relație nu înseamnă chin, răbdare, nervi, sacrificii, renunțare la multe lucruri, o relație înseamnă lucruri frumoase făcute împreună, multă iubire, înțelegere, zâmbete, fericire. Dacă se oprește din a fi asta, atunci faci ceva greșit. Pentru că o relație nu se consumă niciodată, doar tu te plictisești de persoana respectivă. Așa că, mix things up or get out.

 

 

4. Mai mulți bani o să mă facă mai fericit

 

Am prieteni care mi-au spus din proprie experiență că 6000 de euro pe lună nu o să te facă mai fericit decât dacă ai avea 2000 lei/lună. Pentru că banii nu înseamnă fericire, banii înseamnă resurse și acces la și mai multe resurse prin care tu atragi experiențe în viața ta, de care o să-ți adunci aminte atunci când o să fii bătrân.

 

Banii nu o să te facă mai fericit, nu-ți atașa fericirea de bani, pentru că este un lucru prostesc. Banii sunt pur și simplu niște hârtii, pe care dacă le păstrezi în buzunar nu au valoare și pe care poți să le folosești inteligent, investind în tine, în experientețe, în oameni, donând și făcând pentru tine și pentru cei din jurul tău o lume din ce în ce mai frumoasă.

 

Concluzia: banii sunt destinația. Nu-ți atașa fericirea de destinație, călătoria este cea care contează cu adevărat. Mai mulți bani nu o să-ți aducă mai multă fericire, dacă nu-i folosești într-un mod inteligent. Fericire o să-ți aducă experiențele la care ai acces cu mai multe resurse, oamenii pe care poți să-i cunoști, lucrurile frumoase pentru care le poți faci pentru ei și pentru tine!

 

 

5. Un bărbat adevărat este tot timpul dur, impunător și dominant.

Aseară la ora 2-3 noaptea mi-a venit un gând și l-am notat pe profilul meu personal (te invit să mă urmărești, postez lucruri cât se poate de interesante) și suna cam așa:

 

Dorința de dominare vine din inadecvare, din faptul că te simți inferior și încerci prin acțiunile tale să-ți recapeți poziția de egalitate.

 

După cum am scris și aici, un bărbat adevărat nu este acela care să tot timpul cu spatele drept și cu față încruntată. Un bărbat adevărat este mai mult ca Dean Martin și Frank Sintara și mai puțin ca persoanele care încearcă să impresioneze și astfel să acopere prin legea compensației anumite defecte la ei.

 

Carter (Jay Z) spunea că mulți bărbați încearcă să compenseze, prin lucrurile pe care le au (mașini, haine, petreceri extravagante), prin limbajul trupului (spatele drept și tot timpul privirea dominant)  pentru anumite lipsuri. Insă un bărbat cu adevărat dominant este acela care nu încreacă să se comporte într-un mod distorsionat realității personale. Jay Z mai spunea că el nu stă cu spatele drept sau merge într-un anumit fel și atunci când din greșeală calcă pe cineva pe picior își cere scuze politicos, chiar dacă este femeia de serviciu, chiar dacă este Obama.

 

Concluzia: dacă te comporți dominant, prin limbajul trupului sau prin resursele pe care le afișezi, atunci probabil compensezi pentru ceva, ceva care-ți lipsește din interior. Nu uita, cei mai adevărați bărbați sunt aia care (uneori) plâng și o recunosc.

 

Mă opresc aici, tensiunea mea arterială deja a crescut, dacă nu s-a dublat, dar îmi place să scriu pe baza emoțiilor. Parcă se simte altfel pentru mine și sper că și pentru voi.

 

Multă baftă și sper că am mai distrus împreună anumite mituri și data urmatoare când le auzi fă o trimitere spre acest articol, toate sub recomandarea medicului (psihiatru).

Cu drag,

Cristi F. ȘtefanPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: