6 Pasi Pentru A Te Concentra Mai Bine

 

De ce să citești acest articol?

Trebuie să îl citești neapărat dacă ai simti că nu te poți concentra pentru o perioadă mai lungă de timp. Poate nu recunoști, poate nu îți dai seama, însă te asigur: cel puțin 90%  (dacă nu chiar toți) dintre cei care citesc acest articol simt același lucru.

Nu este vina ta în totalitate. Este în mare parte vina societății în care trăim. Pentru că suntem înconjurați de mii de gadget-uri, cu mii de moduri în care ne distrag anteția. Notificări peste notificări, sunete, cifre ce apar și ne spun ca avem un mesaj primit, pe care TREBUIE SĂ ÎL CITIM!! Este era caps lock-ului. Toata companiile mari se bat pentru atenția noastră, de la Facebook la Twitter la Youtube. Nu este o rușine. Nu ești singurul. Și eu am probleme de concentrare.

Împreună o să găsim o soluție.

 

Îți sună cunoscut următorul scenariu?

 

Scoți cartea din care trebuie să înveți și o pui pe masă. Îți spui în minte, gata, trebuie să învăț. Deschizi cartea. Prima pagină. Citești 2 rânduri, după care apare o notificare pe computer, ai primit un mail. Trebuie să îl verifici. Deschizi mail-ul. Este ceva la care te-ai abonat, deschizi pagina web. Citești, iar acolo apare un alt link. Dai click pe el. Din link în link, din video în video, ajungi să pierzi ore în șir. Fără să faci ceva concret.

Dupa 2-3 ore, nici nu îți dai seama când au trecut, te reapuci să citești prima pagină. Însă îți este foame și puțin sete. Mănânci iar apoi te simti îngreunat și obosit. Astfel, decizi să dormi pentru câteva minute, ai citit tu ceva despre nap-ing.

Acele minute se transformă în ore și într-un final ajungi să iei o decizie “inteligentă“. O las pe mâine, cine mai învăță de la ora 11? Sunt prea obosit ca să mai rețin ceva.

În fiecare zi te lupți cu tine pentru a te concentra. În fiecare zi companiile mari se luptă pentru a îmi distrage antenția. În continuare, o să îți prezint 6 pași pe care trebuie să îi faci pentru a te putea concentra mai bine.

 

Înainte de a începe, vreu să îți pui o întrebare: Ce înseamnă concentrarea? Care este definiția acestui cuvânt? În DEX am găsit cam așa: “fixarea prelungită a atenției asupra unui obiect, unei activități și sustragerea de la altele..”

 

Secretul concentrării stă chiar în definiția cuvântului concentrare. A te concentra înseamnă a îți menține atenția pe un singur lucru, nu mai multe! Discutasem acum ceva timp despre faptul că noi nu putem face mai multe lucruri deodată (multitasking), citește despre asta aici.

 

Acum că știi ce este aia concentrare, să trecem la cum te poți concentra, sau mai bine zis, ce fac eu pentru a mă concentra. Să presupunem că vreau să scriu un articol.

 

Pașii pe care îi urmez sunt:

1. Închid browser-ul web. Închid toate aplicațiile. Scot firul de internet din computer/router. Deschid iTunes și pornesc o melodie, de preferat Mozart, Bach, Debussy. Ceva calm și liniștitor, care să nu te distragă. O melodie ce merge foarte bine pe fundal, fără versuri.

2. Golesc masa la care lucrez. Elimin toate lucrurile ce ar putea să mă distragă.

3. Închid ușa camerei în care sunt.

4. Îmi iau un pahar cu apă sau îmi prepar un ceai verde.

5. Îmi închid toate notificările, îmi dau telefonul pe silent (nu pe vibrație, ci fără sunet!)

6. Deschid aplicația în care scriu. Momentan îmi place Writer Room. Este o aplicație foarte simplă.

Nu mă concentrez pe altceva decât pe scris. În jurul meu poate să ia foc, să se prăbușească blocul, să fie un mare accident în fața casei mele, tot nu mă ridic. Sunt determinat și concentrat pe ceea ce fac.

Volumul lucrurilor din jurul meu este dat la minim. Nu mai aud nimic, nu mai văd nimic. Singurul moment în care mă opresc este atunci când am terminat de făcut ceea ce mi-am propus.

 

Același lucru se aplică și la învățat, la citit, la orice alt lucru care necesită concentrare. Fără concentrare nu o să poți realiza nimic. Este arma ta secretă. Atrenează-ți concentrarea în fiecare zi, pentru a ajunge un om deștept și de success!

 

Mai multe despre concentrare am scris aici – 5 moduri de a-ti crește concentrarea și aici – Cum să te concentrezi ore în șir.

 

Multă baftă,

CristiPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: