Despre Asteptari si Acceptare

“Life is a series of natural and spontaneous changes. Don’t resist them; that only creates sorrow. Let reality be reality. Let things flow naturally forward in whatever way they like.” – Lao Tzu

 

Un lucru pe care încerc să-l practic de ceva vreme este acceptarea. Acceptarea este grea, mai ales dacă ești o persoană care își dorește ca lucrurile să se întâmple exact într-un mod anume.

 

De foarte multe ori m-am confruntat cu situații și evenimente care nu au ieșit chiar cum mi-am dorit și de multe ori reacția mea a fost una de a refuza ceea ce s-a întâmplat. Acest lucru a fost urmat de o supărare, o frustrare, o neliniște interioară și o tritețe continuă, pentru că nu mai putem schimba lucrurile care deja s-au întâmplat.

Deși pare common sense faptul că trebuie să accepți lucrurile care se întâmplă, să nu încerci să le schimbi (pentru că nu mai poți) și să te bucuri de ele mulți dintre noi avem nevoie de cineva care să spună asta zilnic.

 

 

De ce să accepți?

 

Probabil că în viața ta sunt oameni care nu acționează cum ți-ai dori, sunt evenimente care nu se întâmplă cum îți dorești tu și cel mai probabil acest lucru te face nefericit.

 

Îți propun să accepți lucurile așa cum sunt. Atunci când e senin afară și tu vrei să plouă, pentru că pur și simplu ție îți place ploaia, crezi că asta te face mai fericit sau mai trist? Răspusul îl poți da foarte ușor singur.

 

Let it go

 

Vreau să te anunț că nu poți controla acțiunile și deciziile altor persoane așa că fericirea ta nu trebuie să fie atașată de ceea ce urmează sau ce nu urmează să facă alte persoane.

Eliberează-te de așteptări. Let it go. Înțelegi că acesta este doar o metodă de auto sabotare? Pentru că îți atașezi fericirea de ceva pe care nu îl poți controla. Este pur și simplu o nebunie.

 

 

Ce să faci în schimb?

 

Să accepți viața așa cum este ea. Să o trăiești așa cum este ea. Să acționezi, să faci lucruri dar să nu te bazezi pe ceea ce poți să primești de la alte persoane.

 

Acceptă pur și simplu că nu toate lucrurile se vor întâmpla cum vrei tu și este o mare prostie să crezi că totul o să iasă exact cum vrei tu și să te aștepți la asta. Sunt milioane de moduri și motive în care un lucru se poate întâmpla și faptul că tu te aștepți doar la un singur eveniment (puțin) probabil este de-a dreptul o nebunie. Înțelegi?

 

 

Practică acceptarea

 

Ca și multe lecții pe care vrei să le înțelegi, acceptarea trebuie practicată. Zi de zi, oră de oră, minut de minut. Este o practică permanentă, o înțelegere continuă, altfel acest articol o să-ți iasă imediat din minte și te vei enerva atunci când lucrurile nu ies ca tine.

Pentru a practica acceptarea îți propun să încerci următorul lucru:

Atunci când simți că te aștepți la ceva și că vrei ceva care nu este oferit într-un mod gratuit, oprește-te, observă și întreabă-te: atunci când afară este soare și eu vreau să plouă, mă întristez pe univers că nu plouă? Sau asta este doar un mod stupid în care pot să acționez?

 

Realizează că asta se aplică și la persoanele din jurul tău, nu le poți controla acțiunile! La evenimentele care se întâmplă fără de controlul tău. La mai tot.

Fii ca un peștisor într-un ocean, go with the flow, nu o opune rezistență, nu te supăra dacă lucrurile nu ies ca tine și cel mai important nu te atașa de rezultat, renunță la așteptări și acceptă lucrurile așa cum sunt. Crezi că peștișorul are iluzia că poate controla apa, marea, oceanul în care trăiește și deciziile animalelor de lângă el? Nu. Atunci tu de ce crezi că poți controla universul?

 

 

Cu drag,

Cristi F. Ștefan

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: