Traieste in Momentul Prezent. De ce si Cum?

 

Într-o zi în timp ce mă întorceam spre casă, în metrou, am început să privesc oamenii din jurul meu. Toți erau în propriul film. Toți erau în mintea lor și nimeni nu se bucura de momentul prezent, de:

  • cât de incredibil este să te urci într-un fel de tren, pe sub pământ, care să te ducă acasă în 10-15 minute
  • faptul că avem posibilitatea să accesăm sute de informații, doar printr-un click și cu un cost foarte mic pe lună, chiar și pe sub pământ, totul la comanda degetelor noastre
  • de hainele pe care le putem purta și pe care nu trebuie să le confecționăm singuri, alergând după materiale și învătând moduri prin care le putem realiza, ci le putem achiziționa, dintr-un spațiu, unde mai sunt multe alte lucruri care ne folosesc (printre multe altele care nu ne folosesc, dar pe care tot le cumpărăm) cu un cost destul de mic
  • de viață. De acest element pe care nu-l putem înțelege sau explica, pentru că nu ne putem răspunde cu adevărat la întrebarea: ce este viață, de ce suntem noi aici, cum de tocmai noi ne-am născut pe acest pământ și nu altcineva?

Dacă privești cu atenție în jurul tău, aproape toată lumea se gândește la ceva și toată lumea este mai tristă, mai nefericită și mai ocupată decât acum 200 de ani. Deși avem mai multe lucruri pentru care să fim fericiți.

 

De ce să trăiești în momentul prezent?

 

Într-o lume zgomotoasă, a fi calm este o provocare. A te bucura de tot ceea ce te înconjoară, de viață, de respirație, de iubirea pe care o oferi și pe care o primești, de căldura căminului tău și de cât de confortabil este să te așezi în fiecare noapte într-un pat cald și moale, pare absurd și new-age bullshit.

Zi de zi ignorăm realitatea minunată și ne formăm în minte gânduri, proiectând astfel o realitate care e “nașpa” și care ne face din ce în ce mai nefericiți.

Răspunsul la întrebarea de mai sus, “de ce să trăiești în momentul prezent?” ar suna cam așa: de ce nu? De ce ai vrea să-ți faci rău? De ce ai vrea ca tot timpul să ratezi ceea ce se întâmplă acum? De ce ai vrea să trăiești doar în mintea ta? De ce ai vrea să nu te bucuri de tot ceea ce ai în drumul tău?

 

Pentru că dragii mei, nu este vorba despre destinația în sine, călătoria este cea care contează cu adevărat. Pentru că vei ajunge la destinație și vei afla că… nu-ți mai place, că vrei mai mult și este în regulă, dar dacă ți-ai atașat fericirea de destinație nu vei face decât să-ți aduci multă suferință în viața ta.

 

Cum să trăiești în momentul prezent?

 

Cea mai simplă și eficientă practică este observarea permanentă a gândurilor.

Alege poziția spectatorului, al acelui supra-individ, care-și observă gândurile. După cum poate ai observat până acum tu ai două minți. Una care gândește și o alta care poate să observe ceea ce gândește. Fascinant, nu?

 

Încearcă aceste mic exercițiu: în timp ce citești aceste rânduri observă cum de sus te privești citind acest rânduri. Observă-ți cu atenție gândurile, respirația, chiar și bătăile inimii. Adevăratul tu este observatorul, care poate dirija acest corp și minte incredibilă pentru a obține tot ceea ce-și dorește, acum și aici, nu într-o viață viitoare.

Să trăiești în momentul prezent înseamnă să-ți:

  • Observi deciziile și să te întreb dacă-ți aduc beneficii sau costuri nete?
  • Observi gândurile și să te întrebi dacă te ajută sau dacă-ți fac rău?
  • Observi acțiunile și să te întrebi dacă prin ele te îndrepți spre ceva sau te depăretezi de ceva?

 

Să-ți observi corpul, gândurile, credințele, acțiunile și deciziile este o practică recomandată, zilnic chiar. Pentru că altfel te lași controlat de un corp și te îndrepți spre ceva mediocru. Făcând ceea ce face toată turmă, nu vei putea decât să realizezi ceea ce realizează toată lumea, nu?

Comportamentul tău mi-a arătat că ești departe de a fi mediocru, pentru că lucrurile pe care le citești aici nu sunt pentru astfel de oameni, ei nu ar avea răbdarea și înțelepciunea să citească și să practice informațiile de aici. Ești diferit și cu siguranță rezultatele urmează să apară, dacă nu au apărut deja dar ai fost prea grăbit pentru a le putea observa.

Confucius ne spunea că frumusețea este în tot, dar nu toată lumea o observă. Oprește-te din această fugă spre mai mult, mai bine, mai și pășește încet. Faptul că ești în viață este în sine un miracol, un element pe care ar fi indicat să-l prețuiești din toată inima ta.

 

Final…

 

Bucură-te de ceaiul din cana ta, privește-l cu atenție, simte aroma, simte textura cănii în care le-ai așezat, simte-i greutatea, forma pe care o ia, bea din el și simte-i gustul pe care-l oferă atunci când îl așezi pe limba ta, sub limba ta și când îl înghiți. Bucură-te de fiecare moment și nu uita: ceaiul reprezintă viața ta dacă tot timpul te grăbești să-l bei fără să fii atent și să te bucur cu adevărat de el, s-ar putea… să o ratezi.

 

Cu multă dragoste,

CristiPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: