Ce Lectie Fascinanta De Viata Am Invatat De La Traficul Bucurestean

highway-828985_640

Conduc de ceva timp, cam de când mi-am luat carnetul la 18 ani și îmi place tare mult sentimentul de libertate pe care ți-l oferă o mașină.

Am mers și cu Uber, BlackCab, taxi și cam 99% din viață cu transportul în comun, am învățat multe lucruri și de acolo, dar cea mai frumoasă lecție pe care am învățat-o este din traficul bucureștean.

Nu, nu este vorba de răbdare, să nu mă enervez, sau ceea ce deja știai, ci poate o idee care o să te surprindă.

Aglomerația de la ora 4-5 dupamasa

Dacă mergi cu mașina ori cu transportul în comun, exceptând metroul, s-ar putea să vezi că la anumite ore traficul este foarte intens.

La ora 8-10 dimineața și la ora 4-5 dupămasa.

În rest este destul de liber, fără cozi prea mari, acceptabil aș spune, și poți ajunge cam oriunde-ți dorești destul de rapid.

Într-o zi, în timp ce eram cu treabă prin oraș, am decis să mă întorc acasă, și m-a prins ora magică 4 și jumătate în plin centru. Cozi mari. Oameni nervoși. Degeaba încercai să mergi, pentru că nu aveai unde. Totul era blocat.

Noroc cu o aplicație, pe care o recomand super mult, Waze se numește, care a reușit să mă bage pe 400 de străduțe ca să evit aglomerația infernală și să ajung acasă în timp decent, dublu decât normal, dar nu de 5x mai mult, cum era dacă rămâneam în coadă.

Iar în timp ce mă întorceam acasă m-a lovit sclipirea, mi-a venit ideea.

Ești pregătit? Eu zic că e o idee bună, iată ideea:

Am găsit că traficul din București, îți arată de fapt o chestiune foarte faină despre viață și anume: dacă toată lumea se îndreaptă într-o direcție, cel mai indicat lucru pe care să-l faci, este să te îndrepți în direcția opusă, pentru că altfel o să rămâi blocat în trafic și o să ajungi la destinație foarte greu.

Dacă toată planeta se duce la muncă de la ora 8 la 4 sau 9 la 5, atunci ar fi indicat, dacă și tu trebuie neapărat să faci asta, sau poți să găsești o altă soluție mai rapidă de a ajunge unde-ți dorești.

Despre experimentul lui Solomon Asch

Prin anii 1950 un tip pe nume Solomon Asch a făcut un experiment pentru a studia comportamentul oamenilor în legătură cu elementul conformitate.

Pe scurt, ca să nu te plictisesc cu istoria bobului de orez, am să-ți arăt un scurt video care spune tot ce trebuie să știi despre acest experiment.

Privește experimentul înainte să citești în continuare, pentru a avea sens ce urmează să-ți spun, durează doar 5 minute.

Concluzia este că dacă dintr-un set de 10 persoane, 9 fac un lucru, și a 10-a este predispusă să facă fix același lucru.

Studiul din anii 1950 arată că 79% dintre cei testați s-au conformat, deși aveau dreptate și simțeau că au dreptate, la ceea ce spunea majoritatea.

Oare viata ta este un experiment?

Cunoscând aceste experimente și rezultatele lor, rămâne să ne întrebăm dacă oare nu cumva tot ceea se întâmplă este un experiment, iar noi ne supunem, nu pentru că așa simțim, ci pentru că așa face majoritatea.

Dar după cum îți arătam mai devreme, dacă o să faci ce face majoritatea, o să ajungi fix unde ajunge majoritatea. Să se chinuie, să muncească pe puțin, să se îmbolnăvească, să moară de tineri, să se streseze peste măsură, să nu facă ceea ce iubesc, să stea la coadă într-un trafic infernal și să-și piardă viața făcând ceea ce alte persoane le spun că e ok să facă, nu ceea ce simt ei că e ok să facă.

Oare nu  cumva viața noastră este un experiment, iar noi, suntem responsabili să ne dăm seama de lacunele pe care mintea noastră le deține pentru a putea să evoluăm mental, spiritual, emoțional și fizic?

Așadar, data viitoare când te regăsești într-o coadă, fă-ți un serviciu, ieși din aceasta și îndreaptă-te cu pași grăbiți spre direcția opusă.

Cele mai mari șanse de succes le ai dacă faci opusul a ceea ce face majoritatea.

Alege să fii un om remarcabil, și comportă-te ca atare.

Sau mai bine zis, cum spune sloganul celor de la Apple, cea mai mare companie din lume, think different, gândește diferit.

Doar așa poți ajunge mai repede și mai bine acolo unde ți-ai propus!

Cu drag,

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: