Esti Liber Sa Alegi, Dar Nu Esti Liber De Consecintele Alegerilor Tale!

Acum ceva zile am scris un articol care a fost citit de câteva zeci de mii de persoane și după ce aceste persoane l-au citit, au realizat anumit lucruri și au dat like, marea majoritatea a făcut același lucru: nimic.

Au ales.

În acel articol la punctul nr. 2 am scris că o mare greseală pe care o poți face este să dai vina pe forțele exterioare și să te consideri o victimă iar astăzi vreau să dezvolt acest subiect.

Cei mai mulți dintre cei care au citit articolul au ales doar să-l citească. Au ales să nu acțioeze. Au ales să nu pună în practică fiecare propoziție și cuvânt. Au ales să nu îl ia în seamă. Au ales să mă critice pentru că le-am zguduit lumea de cristal în care trăiau. Au ales să rămână în confort.

Este responsabilitatea ta!

Ești în locul în care ești datorită sau din cauza ta! Trebuie să conștientizezi acest lucru, astfel viața ta nu prea are sens. Viața ta nu este ca o fruză care este dusă de vânt. Viața ta este precum o masină, pe care tu o conduci. Tu alegi dacă vrei să te lovești de un copac, tu alegi dacă rămâi fără benzină, tu alegi dacă merge pe drumul cel bun.

Alegi. Ai de ales. Și problema mare a alegerilor este că odată ce le-ai făcut rezultatele o să apară din ele.

Ionuț era un băiat foarte deștept, dar a ales să-și formeze un anturaj foarte prost, cu oameni care fumează, pierd nopțile în cluburi și beau foarte mult. Peste 20 de ani Ionuț era în depresie pentru că avea un salariu de 1000 de lei și cheltuieli de 1500 lei. Avea o mașină, o casă, însă nu avea bani pentru aceste lucruri. Ionuț căuta fericirea în alte forme. Ionuț se plângea că statul nu merge cum trebuie, că România este o țară proastă, că toată lumea fură și că totul este împortiva lui.

Ce nu realiza oare Ionuț? Că el, prin alegerile sale, a ajuns acolo. Nu l-a dus nimeni de mână de acolo. Vreo forță exterioară. Un complot al statului împotriva lui. El s-a dus acolo. Prin alegerile sale.

În fiecare noi este un Ionuț, în fiecare din noi este o victimă. O persoană care se plânge de tot ceea ce îl încojoară și nu realizează că prin alegerile proprii și personale a ajus exact în locul în care este acum.

Tu ce alegi?

În fiecare zi ai de ales, și alegerile pe care le faci acum vor avea un impact uriaș asupra vieții tale. Nu mă crezi? Atunci renunță să te mai speli, alege să nu citești nimic și să te uiți doar la televizor, alege-ți un anturaj de băiețași de cartier care nu fac nimic cu viața lor și observă ce se întâmplă cu viața ta peste 5 ani. Acum mă crezi?

În fiecare zi de ai de ales. Alegerile tale au un impact uriaș asupra vieții tale. Pentru că lucrul pe care l-ai ales acum, peste 5 ani, peste 10 ani, o să-ți afecteze sau îmbunătățească viața uriaș. Iar atunci, nu vei mai avea ce face.

În fiecare zi ai de ales între:

1. Să te minți constant și să-ți spui că-ți place, dar la fiecare secundă să nu te mai recunoști, pentru că ți-ai vândut sufletul sau să faci ceea ce-ți place și să rămâi sincer, să trăiești viața cu iubire.

2. Să fumezi zi de zi, să bei prea mult alcool în loc să ai grijă de corpul tău și să te respecți.

3. Să renunți prea repede sau să nu te dai bătut niciodată.

4. Să alegi relațiile cu alte persoane doar pentru că te simți singur sau să alegi să te îndrăgostești pentru că așa simți, nu pentru că ai nevoie de o relație sau de cineva care să te facă mai fericit.

5. Să pierzi ore în șir pe siteuri amuzante, din dorința de a te relaxa sau să lucrezi zi de zi, oră de oră, la visul tău.

6. Să mănânci nesănătos și să nu faci deloc mișcare sau să ai grijă de corpul și mintea ta.

7. Să refuzi taote propunerile și să rămâi doar în zona ta de confort sau să spui da chiar și atunci când îți bate inima și să faci ceea ce te sperie, în fiecare zi.

8. Să duci o viață desenată de părinții tăi sau să duci o viața pe care tu ți-o creezi, indiferent de ceea ce gândesc ei despre tine.

9. Să investești în educația ta sau să cheltuiești banii pe lucruri care țin de exterior, nu de interior.

10. Să te uiți zi de zi la televizor sau să citești ore în șir dintr-o carte, de preferat să faci și parte dintr-o comunitate foarte tare aka Incubatorul de Lectură și nu pentru că mă îmbogățesc eu din 18 de lei după taxe, ci pentru că o să te îmbogățești tu de pe urma materialelor pe care o să le primești și pe care o să le pui în practică!

Tu alegi! Însă ai mare grijă, pentru că peste 10 ani eu nu o să te mai pot salva și o să te refuz. Știi de ce? Pentru că acum, când ai avut ocazia, nu ai luat în calcul ceea ce ți-am spus.

Sau cum a spus cineva, pentru fiecare sfat pe care îl dau și tu nu-l iei în calcul, să-mi plătești 100 de lei. Pentru fiecare sfat pe care-l dau și tu îl iei, atunci este gratuit.

Tu alegi. Zi de zi. Chiar și acum alegi. Ce vei face în continuare?

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: