Toti suntem alpinisti. Zilnic.

c00291ea574705601ac36d7b6407aff5

Acest articol nu este scris de mine. Este printre puținele dăți când fac asta, am mai făcut-o acum ceva ani și cam atât. Am refuzat articole. Am refuzat ceva sute de euro pentru a posta articole promovate, însă acum este ceva diferit.

Rândurile pe care urmează să le citești sunt scrise de colega mea, Andreea. Ea mă ajută foarte conștiincios cu treburile administrative și mai nou, am descoperit că are o abilitate foarte frumoasă, de a se exprima prin scris cum foarte puțini reușesc să o facă.

Așadar am luat decizia să o încurajez. Să îi permit să publice un articol pe site.

Așa că vreau să-i citești cu atenție textul, chiar dacă nu este scris de mine este foarte valoros, poate cu mult mai valoros decât ceea ce reușesc eu să scriu. Și vreau să o încurajezi la final, să-i oferi feedback, critică constructivă sau pur și simplu să-mi spui dacă ți-a plăcut.

Pentru că dacă îți place, avem mai multe astfel de articole plănuite pentru tine pe care le vom pune pe pagina principală de Facebook, poate chiar și săptămânal. Însă rămâne să vedem reacția ta, care contează enorm pentru Andreea. Fără alte introduceri, te invit să citești articolul scris de colega mea Andreea:

e5f4533a0e493a4bc846288111e4bb7f

 

Baza muntelui. Prima zi din viața ta. Tragi aer în piept pentru prima dată și simți cu fiecare respirație noutatea din jurul tău. Vezi zâmbetele părinților, bucuria de pe chipul lor și fără să îți dai seama, zâmbești și tu. Zâmbești vieții, zâmbești călătoriei în care tocmai te-ai aventurat.

Te afli la baza muntelui, la începutul călătoriei tale pe această lume, și încerci să privești în sus, să vezi cât de înalt e, să vezi ce te așteaptă acolo sus. Dar privirea ta nu poate întrezări decât o porțiune din acest munte, deoarece privirea îți este îngreunată de ceața cenușie, de norii întunecoși, de vântul care poartă firele de nisip și frunzele într-un iureș continuu.

Și totuși, ești optimist. Vrei să ajungi în vârf. Te simți puternic și încrezător că vei reuși. Începi să faci primii pași. Urci cu grijă, ești atent la fiecare pas, ceri aprobarea celorlați, susținerea lor, și pornești în aventura vieții tale.

Cu timpul, constați că drumul nu e atât de ușor precum credeai. Ajutorul din partea celorlalți începe să vină din ce in ce mai rar, drumul se îngustează, obstacolele apar din ce in ce mai des, și ajungi să constați că ești singur.

Esti singur pe drumul vieții tale. Apare un moment de cumpănă. Ce vei face? Continui sau te oprești? Strigi după ajutor sau preferi să găsești ajutorul în interiorul tău?

Te uiți în jos și vezi cât de mult ai urcat, cât de mult ai evoluat și ai crescut iar asta îți dă putere să mergi mai departe. Alegi să îți asculți vocea interioară, să cauți forța în tine.

Ajungi într-un punct în care faci un pas greșit și cazi, te lovești. Te doare, o durere puternică, pe care nu ai mai simțit-o până atunci. Pe parcurs, ai mai avut mici lovituri, zgârieturi, dar niciuna atât de puternică.

Ești la pământ, suferi, plângi și te gândești dacă mai are rost să continui călătoria asta. Te întrebi pentru ce lupți, pentru ce te chinui. Privești în sus și încerci să găsești un motiv pentru care merită să te mai lupți să ajungi în vârf.

Printre nori și ceață, vezi o rază de lumină, o speranță, un țel, un motiv pentru care să te ridici. Simți că acolo e vârful, înconjurat de lumină, de soare, de pace.

Știi că ești puternic, ești plin de ambiție, dornic de aventură și adrenalină așa că vrei să descoperi acea rază de soare care simți că îți va umple sufletul de bucurie. Așa că te ridici și continui să mergi, șchiopătând, cu răni deschise, dar știind că în timp se vor vindeca. Acum ai un scop.

Și continui să urci, uneori mai greu, alteori mai ușor, dar ideea e că nu te oprești deloc, ci continui să faci pași mărunți spre raza ta de lumină, fericirea ta. Și simți că ești din ce în ce mai aproape de ea. Devii mai entuziasmat, mai puternic, mergi cu pași repezi spre ea.

Te oprești, te uiți în jos și descoperi din nou cât de departe ai ajuns, ce lucruri ai realizat, luptele prin care ai trecut, frământări, durere și necaz, toate te-au impulsionat să ajungi aici, atât de aproape de vârf.

Dar, la un moment dat, fără să îți dai seama, te-ai apucat de o piatra greșită, care s-a desprins, și aceea porțiune din stâncă a cazut peste tine și te împinge la vale, în prăpastie.

Piatra, cade cu toată greutatea ei pe pieptul tău. Tu îl resimți ca pe un bolovan cu probleme care s-a năpustit asupra ta. Te întrebi de ce ți s-a întamplat tocmai ție, tocmai acum cand erai atât de aproape de vârf.

Te doare sufletul si plângi. Simți cum te duci la vale, te întorci de unde ai plecat. Îți revine în minte tot drumul, cu toate greutățile lui, și nu vrei să o mai iei de la capat, vrei sa continui si să ajungi în vârf, așa că, printr-un gest supraomenesc, iei piatra de pe pieptul tău și o arunci, care la contactul cu solul se distruge.

Ai reusit să distrugi tot ceea ce te reținea să mergi mai departe. Cu toate că ai coborât puțin de la nivelul la care erai, ești hotarât să îți revii, să te lupți, să îți continui călătoria. Ești mult mai puternic, și experiența prin care ai trecut ți-a confirmat acest lucru.

De multe ori și noi în viață întâmpinăm destul de multe obstacole. Zilnic, simțim cum o avalanșă de probleme ne acoperă, mintea, gândurile și simțim că ne sufocăm. Uneori avem tendința să renunțăm la tot, să nu mai continuăm.

Nu vedem nimic bun în zare, doar nori si ceață. Și totuși, apare o lumină, o speranță. Știm că lucruri bune ne așteaptă, dacă ne ridicăm și ne continuăm călătoria. Dar continuăm sa sperăm cu toate că nu avem niciun motiv. În cele din urmă suntem răsplătiți pentru strădania noastră, pentru că am ales să luptăm în loc să renunțăm.

Dacă în acest moment te simți copleșit de probleme, simți că nu le mai faci față, continuă să urci muntele vieții tale, continuă călătoria, continuă să lupți.

Nu renunța! Ești puternic, frumos, ambițios, ești cea mai minunată ființă. Ai venit pe această lume cu un scop, nu ești o întâmplare. Ești unic și special. Și misiunea ta pe această lume e sa fii invingător. Să lupți!

Aceste probleme din viața ta sunt trecătoare, dar forța ta interioară crește odată cu depășirea lor. Te fac mai puternic, mai rezistent! Apreciază că sunt în viața ta și folosește-te de ele să urci în continuare. Toate aceste probleme și necazuri devin scările pe care tu urci spre o varianta mai bună a ta!

Ai încredere în tine și nu renunța niciodată!PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: