Am Renuntat La Un Proiect La Care Lucram De Ceva Luni. Iata Ce Am Invatat Din Asta.

young-man-sitting-on-sofa-and-working-on-laptop

Acesta nu o să fie un articol trist pentru că nu am renunțat din frustrare, ci într-o manieră gândită, calmă, metodică.

O să fie un articol care sper să te inspire să renunți la lucrurile care nu te satisfac emoțional și care nu te fac să te simți așa cum îți dorești.

Consider că este foarte important să rămâi sincer cu tine, decât să-ți vinzi sufletul pentru câțiva lei sau euro în plus.

“Money is numbers and numbers never end. If it takes money to be happy, your search for happiness will never end.” Bob Marley

Dar înainte hai să încep cu povestea.

Acum ceva luni, două sau trei, nu mai știu exact, m-am văzut cu două cunoștințe să facem un parteneriat din care să creștem împreună. Lunile ce au urmat au fost foarte faine, ne-am entuziasmat, ne-am pompat, ne-am motivat reciprioc, toate până când am început să facem treabă. Ceva nu a mai mers de acolo, ceva s-a blocat, au început tot felul de discuții, a început să mă doară capul, așa că am decis să ies din joc, cât încă mai pot și să nu trăiesc o viața de compromis.

Iată ce am învățat din asta.

1. Banii pe care îi faci nu au valoare dacă nu ești fericit când îi faci.

M-am alăturat acestui parteneriat să fac mai mulți bani. Și sunt sigur că acum foștii mei parteneri o să facă mai mulți bani decât mine. Însă eu nu m-am simțit fericit să continui. Am văzut-o ca pe un compromis pe care trebuie sa-l fac pentru a putea ca peste 1 an să am mai mult decât am acum.

Dar cine-mi garantează mie că viața mea va dura mai mult de un an? Cine-mi promite mie că dacă nu mă bucur acum, o să mă bucur peste un an?

Apoi am realizat că banii pe care îi faci, nu au valoare, dacă nu ești împlinit atunci când îi faci.

2. Să-ți vinzi sufletul pentru ceva fizic este o prostie.

Toți vrem să avem mai multe lucruri faine, mașini rapide și haine frumoase, călătorii exotice. Însă care este prețul pe care trebuie să-l plătim pentru aceste lucruri este întrebarea pe care nimeni nu și-o adresează.

Orice beneficiu din viața asta are și un cost atașat acestuia.

Dacă vei alege să-ți vinzi sufletul pentru mai mult, vei alege să ai mai mult și nu vei fi niciodată fericit.

Lucrurile fizice sunt importante, însă sunt trecătoare. Ceea ce contează cu adevărat este cum te simți, cu sau fără acele lucruri fizice.

3. Mai bine renunți acum decât niciodată.

Mi-a fost frică să renunț la acest proiect. Am investit mult timp și multă pasiune în el. Am depus multă muncă. Am discutat de multe ori, m-am consumat de și mai multe ori.

Însă mi-am dat seama că în viața asta pot să fac ce vreau și ce simt eu. Și dacă simt să renunț acum, mai bine o fac acum, decât să trăiesc cu regret toată viața mea.

Mai bine renunți acum la ceea ce nu-ți place, decât niciodată. Este o lecție pe care o să o folosesc ori decâte ori am ocazia și la fel te invit și pe tine să faci.

4. Oameni cu viziuni diferite nu pot funcționa împreună.

Suntem diferiți, asta se știe. Însă există și mulți oameni care se aseamănă sau completează. Însă în momentul în care viziunile sunt diferite, orice parteneriat, alăturare, grup, nu va funcționa pe termen lung.

Poate o să-i unească setea de evoluție, dar ingredientul principal care îi ține alături prin vremuri grele sau ușoare este tot timpul viziunea comună, sau cât de cât asemănătoare.

Când de alături unui grup, asigură-te astfel că viziunea voastră este una comună. Iar dacă nu este, pleacă rapid din acesta.

5. Viața este mult prea scurtă să o transformi într-un compromis.

Văd mulți oameni care-și duc viața într-un compromis permanent. Nu iubesc locul de muncă unde se află. Nu le place de partenerul sau partenera lor, însă tot stau într-o relație.

De ce fac asta, nu prea înțeleg. Nu îi judec, însă nu pot să îi înțeleg pe deplin.

De ce ai vrea să-ți bați joc de singura viața pe care o ai? De ce ai vrea să irosești momentele de acum, care nu se mai întorc niciodată? De ce ai vrea să-ți sacrifici ani din viață pentru un vis ce se poate întâmpla sau nu peste mai mulți ani?

Viața se trăiește acum. Și se construiește pentru un viitor mai bun, însă într-un mod plăcut, nu într-un mod chinuitor.

6. Schimbătorul manual sau automat. Tu alegi.

În timp ce conduceam mașina întorcându-mă din Cluj, am pus-o pe pilot automat și mi-am dat seama de un lucru.

În viața asta avem ocazia să trăim în mai multe moduri, printre care cele două mai stridente mi-au venit în minte.

Putem să alegem să trăim o viață în care schimbăm vitezele permanent, o viață în care tot timpul ajustăm, ne modificăm, ne sucim, ne schimbăm, accelerăm sau punem frână.

Ori putem să alegem să ducem o viața în care mergem pe automat. Schimbăm vitezele automat organic, fără să ne stresăm. Ne modificăm viteza fără să ne blocăm. Mergem fluid spre visul nostru.

Și văd oameni care fac alegeri în care au foarte mulți bani sau orice-și doresc ei, însă se chinuie pentru a avea acei mulți bani sau ce-și doresc ei.

Pe cealaltă parte văd mulți oameni care merg fluid, organic spre visul lor. Și au tot ceea ce-și doresc, fără să le cadă părul din cap sau să albească la 30 de ani.

Viața se pare că este o alegere. Vrei să mergi tot timpul încordat și alert sau vrei să mergi sigur, la țintă, sistemat și calculat, organic și fluid? Tu alegi, rezultatele sunt la fel.

7. Conducătorii au murit, trăiască liderii.

Momentul în care te alături unui grup îți poți da seama dacă este ceva bun dacă acesta are în vârful său un lider, nu un conducător.

Conducătorii au murit. Nu-i mai iubește nimeni. Sunt acei sefi de care vorbesc toți în pauza de cafea cu multă invidie și ură.

Liderul rămâne de succes și astăzi și peste sute de ani. Liderul este acela care știe direcția în care trebuie să meargă și nu încearcă să le impună oamenilor cum să o facă. Nu încearcă să îi controleze. Nu încearcă să îi manipuleze. Nu încearcă să fie doar ca el.

Ci vede în fiecare ceva bun și foloseste acel ceva bun pentru a ajunge, împreună, în același timp, win-win, la destinație.

Momentul în care te alături unui grup, dacă acesta are în frunte un conducător, este cazul să fugi. Dacă are un lider, o să iubești să rămâi.

8. Dacă nu faci ceea ce iubești trăiești degeaba.

Toți știm în adâncul sufletului nostru ce ne dorim să facem cu adevărat. Doar că de mult prea multe ori alegem drumurile greșite, în speranța că vom ajunge acolo unde ne dorim mai repede.

Dar poate mai repede nu este neapărat mai bine. Poate că fiecare vis îți are un moment potrivit la care să se întâmple.

De ce oare încercăm să grăbim lucruri, alegând să facem ceea ce urâm?

Pe lumea asta există oameni mulți oameni care și-au atins visurile, dar pentru că au făcut-o într-un mod ce se află departe de sufletul și inima lor, nu sunt fericiți acum, cu tot ceea ce au reușit să dobânească.

Pentru că într-un final nu o să conteze zerourile dintr-un cont bancar, mașinile parcate în fața vilei tale cu piscina infinutului. Ci modul în care te-ai simțit pe drumul tău spre acele lucruri frumoase.

Dacă nu faci ceea ce iubești o să râncezești pe interior și o să mori. Dacă faci ceea ce iubești o să te transformi în cel mai frumos lucru din lume și tot ceea ce-ți dorești o să se întâmple la momentul potrivit.

Concluzie

Concluzia este că sper să nu faci greșelile pe care le-am făcut eu și să înveți din ceea ce am învățat eu, doar că nu-ți pot garanta că nu le vei face și vei putea să înveți din greșelile mele, însă asta-mi doresc.

Îmi doresc să te salvez de timp, frustrare, nemulțumire, timp pierdut și investit fără rezultate clare, discuții, momente de cumpănă.

Doar că viața asta poate să însemne și o combinație din aceste ingrediente care nu ne plac, dar care ne ajută să creștem.

Mult succes pe drumul tău și îți doresc să iei alegerile care-ți sunt mai aproape de inima, tot timpul inima ta te va ghida spre ceea ce știe că este bun pentru tine.

Cu drag,

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: