Ce Avem De Invatat Din Avionul Care S-a Prabusit Astazi?

62d133a7cdbe52686487bc5d6a34f604

Nu vreau să mă transform într-un site de știri care scrie lucruri care se întâmplă, nu vreau nici să dau mai departe ștrile negative, consider însă că am de oferit o perspectivă interesantă asupra celor întâmplate astăzi, marti, 24 martie, 2015.

După cum știi sau dacă încă n-ai aflat un avion cu 150 de oameni s-a prăbușit în Franța. Toți acești oameni au murit.

Acum se ridică următorele întrebări, la care creierul meu arde cu nerăbdare să răspundă, după cum urmează:

1. De ce o astfel de știre are un așa de mare impact emoțional asupra noastră?

2. Ce înseamnă asta pentru viitoarele noastre călătorii cu avionul?

3. Iluzia siguranței cu care ne umplem viața

4. Ce reprezintă viața?

Astfel să le luăm pe rând, ultima fiind o întrebare cel puțin ambițioasă la care o să-ți spun de pe acum că nu am un răspuns, ci doar o presupunere.

1. De ce o astfel de știre are un așa de mare impact emoțional asupra noastră?

Sunt milioane de oameni care mor în accidente auto, însă în momentul în care 150 de oameni mor într-un accident aviatic devine o știre. De ce? Pentru că acest lucru are un impac emoțional uriaș asupra noastră, știind că un număr de peste 100 de persoane au murit în aceeași secundă.

Însă dacă privim statistic, este mult mai sigur să circuli cu avionul, decât cu mașină, dar nu se simte chiar așa.

În plus de asta fiecare astfel de dezastru este mediatizat excesiv, pentru că este ceva șocant și destul de rar (ceea ce e foare bine) așadar impactul emoțional este mai mare.

2. Ce înseamnă asta pentru viitoarele noastre călătorii cu avionul?

Paradoxal, s-ar putea să crezi că viitoarea ta cursă cu avionul este mult mai periculoasă, însă realitate spune altfel, așa cum și Nicholas Nassim Taleb spunea în carțile sale:

Fiecare avion care se prăbușește este un pas în evoluția umană. Pentru că se studiază modul în care avionul s-a prăbușit și se asigură că pe viitor nu se va mai prăbuși un astfel de avion în exact același mod.

Cei care lucrează în aviație pot să certifice acest lucru. Se fac studii și exerciții pe tipuri de dezastre ce pot să apară atunci când se recuperează cutia neagră din avion care înregistrează ultimele 30 de minute de audio din cockpit.

Așadar cu cât există mai multe avioane prăbușite cu atât va fi mai sigur să zburăm. Într-un sens romantic, ar suna cam așa: fiecare viață pierdută în evenimentul de astăzi, în evenimentele trecute și în evenimentele viitoare (sperăm cât mai îndepărtate și puține) salvează milioane de vieți în viitoarele călătorii cu succes în care au apărut exact aceleași problemele ca și acum.

3. Iluzia siguranței cu care ne umplem viața

Pentru că nu vreau să spun despre nimeni asta, sau să generalizez, o să spun așa: sunt foarte prost.

Da, recunosc. Sunt prost. Pentru că tot timpul am impresia că trăiesc în siguranță. Că sunt în control. Că sunt cel care deține puterea a ceea ce mi se întâmplă. Că sunt în siguranță în momentul în care scriu aceste rânduri, când mă plimb pe stradă, când iau un taxi sau când beau o cafea la o terasă. Însă mă simt foarte puțin în control atunci când mă urc într-un avion.

Doar că, în 90% din timp trăiesc într-o iluzie a siguranței, cu care pun pariu că foarte mulți oameni își umplu viața.

Buddha spunea “Problema este că tu crezi că ai timp.” și mare dreptate avea.

Tot timpul amânăm lucrurile importante pe care am putea să le facem cu viața noastră pentru că trăim în iluzia contrulului și credem că o să trăim veșnic pe acest pământ.

Din păcate sau din fericire, te anunț că nu ești în control și nu o să trăiești nici veșnic. Momentan, din ce cunoaștem, este singura ta șansă de a face ceva remarcabil cu viața ta.

O călătorie cu avionul nu este mai periculoasă decât o călătorie până la pâine. Milioane de accidente se întâmplă fix pe trecerea de pietoni.

Așa că te invit să pășești din bula iluziei în care trăiești și să începi chiar acum să faci ceva remarcabil cu viața ta. Timpul tău se scurge.

4. Ce reprezintă viața?

Crede-mă că nu știu ce reprezintă viață, doar că uneori simt lucruri. Simt că bunica mea care a murit pe stradă în drum spre mine încă mai este alături de mine, mă rog la ea, îi cer ajutorul și îmi dă putere.

Cu lacrimi în ochi îți spun că mi-aș fi dorit să mă vadă acum, cât de multe am realizat și cât de multe mesaje de mulțumire primesc, însă lacrimile rămân în ochi, nu curg, pentru că știu că ea mă vede și se bucură de tot ceea ce fac.

Ce reprezintă viață nu cred că este întrebarea corectă, ci ar fi indicat să o reformulăm. Ce reprezintă viața pentru tine cred că este întrebarea corectă? Și când spun pentru tine, nu mă refer la ego-ul tău, ci la ceea ce simți tu cu adevărat pe interior.

La iubirea pentru părinții tăi, la bucuria pe care o simți atunci când oferi ceva bun cuiva, la dragostea pe care o oferi unei persoane speciale din viața ta, la tot ceea ce se simte bine pe interior.

Recunosc că nu știu foarte mult, ca să nu zic chiar că nu știu nimic, însă consider că există o forță mult mai mare decât inteligența, aceea se numește intuiție. Ceea ce simțim, fără să punem explica.

Exercițiu de final

Hai să ne gândim în felul următor. Dacă tu erai printre acei 150 de oameni care au murit acum în acel avion și printr-o minune, ai reușit să supraviețuiești, ce ai face diferit acum? La ce ai renunța? Cui i-ai spune nu? la ce ai spune da?

Pentru că, ești unul dintre acei supraviețuitori, chiar dacă nu ai fost în acel avion.

Sper să începi de acum să-ți iei viața mai în serios și să realizezi că ești în viață cu un motiv. Iar când descoperi acel motiv totul o să se lege pentru tine, fără efort, trăind într-o armonie cu tot ceea ce te înconjoară.

Cu drag,

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: