Barbatii Adevarati Plang

 

În fiecare zi purtăm o mască.

Noi bărbații luăm puțin în glumă femeile care se aranjează atât de multe ore în oglindă, pentru că vor să pară perfecte, să-și ascundă defectele și să se simtă mai bine în pielea lor. Dar ceea ce femeile nu stiu este că și noi bărbații purtăm o mască, chiar dacă nu folosim machiaj.

Da, purtăm o mască. Această mască se numește masculinitate.

 

Masculinitatea este prost înțeleasă de societate. A fi mascul, a fi alfa, în termenii societali comuni, înseamnă:

  • să fii tot timpul lider, dominant și în control
  • să nu-ți arăți niciodată emoțiile
  • dacă-ți arăți emoțiile înseamnă că ești un pămpălău
  • dacă plângi înseamnă nu ești mascul
  • dacă nu ești tot timpul dominant, sigur pe tine, în control, puternic înseamnă că nu ești bărbat

 

Una dintre cele mai mari dificultăți alte bărbaților este atunci când li se spune: poartă-te ca un bărbat! Oare ce înseamnă asta? Oare înseamnă ceea ce societatea ne spune, prin memele trasmise prin filme, cărți, muzică și familie? Oare a fi bărbat înseamnă să nu-ți arăți emoțiile? Oare înseamnă să fii dur tot timpul? De ce?

 

Masculinitatea înseamnă altceva, masculinitatea adevărată înseamnă:

  • să te faci vulnerabil, să spui ce simți, ce crezi, cu riscul de a fi călcat în picioare și de a fi refuzat, pentru că vulerabilitatea înseamnă putere
  • să plângi atunci când ceva te impresionează, la filme, la cereri în căsătorie (pe mine astea mă impresionează) sau la un articol emoționant
  • să fii în congruență cu emoțiile tale și să te exprimi clar, așa cum simți și cum gândești, fără să-ți pui vreo mască
  • să nu-ți pese de părerea altor și să nu cauți validarea
  • să nu ai tot timpul controlul, controlul și așa este o iluzie a minții, ce poți controla sunt doar acțiunile tale

 

Masculinitatea adevărată lipsește cu desăvârșire din societatea noastră, sau cel puțin stă ascunsă sub o mască.

Avem nevoie de mai mulți bărbați adevărați, nu de masculi flași alfa care aleargă după femei, care aplică tehnici pe ele pentru a le lua numărul de telefon, care nu-și recunosc emoțiile și care nu recunosc că au plâns atunci i-a impresionat ceva.

Masculinitatea înseamnă să ne dăm jos măștile, să nu mai folosim acest machiaj și să ne exprimăm autentic, clar și sincer, așa cum suntem. Să ne exprimăm durerile, să ne exprimăm fricile, să ne arătăm emoțiile, să ne facem vulnerabili în fața oamenilor care ne sunt alături și nu în ultimul rând, a fi mascul afla înseamnă să-ți exprimi iubirea. Fără frică, fără ocolișuri și fără amânări. Să spui ceea ce simți cu riscul de a fi refuzat!

 

În fiecare zi mă “dezbrac” aici în fața voastă și-mi pun gândurile pe “foaie” în fața a zeci de mii de oameni și deși îmi este frică să fiu criticat, mă detașez de acestă frică imaginară, pentru că știu că iubirea învinge în final, pentru că știu că prin poziția vulnerabilă în care mă pun am posibilitatea de a ajuta și inspira pe cineva și atunci restul fricilor dispar!

 

Nu uita: bărbații adevărați plâng (nu tot timpul, ci doar atunci când simt), iubesc cu toată ființa lor, îmbrățișează femeile, le sărută și le spun cât de dor de este de ele, le oferă lucruri frumoase, se exprimă așa cum sunt, fără frică de judecată și nu poartă măști!

 

Tu ce fel de mască porți în fiecare zi și de ce nu o dai jos? Ce te sperie?PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: