Ce Inseamna Sa Fii Cu Adevarat Bogat?

businessman-fashion-man-person

Acum ceva zile am anunțat o nouă direcție pentru site-ul crististefan.com pe care scriu de peste 4 ani, adunând câteva sute bune de articole.

Privește video-ul de mai jos, durează doar 37 de minute și-ți povestesc ce este în mintea mea, în ce direcție vreau să duc site-ul și ce urmează să-ți pregătesc în perioada următoare.

Dacă nu ai timp să-l privești concluzia este următoarea: începând de acum voi duce toată ideea site-ului spre subiectul prosperității.

Pe scurt, prosperitate pentru mine înseamnă să ai timp și să faci bani din ceea ce iubești. Să-ți permiți să fii unde vrei, cu cine vrei, când vrei. Să nu depinzi de altcineva. Să-ți ridici permanent nivelul.

Așadar astăzi vreau să-ți vorbesc despre subiectul pentru care ai venit aici: ce înseamnă să fii bogat?

Seria 7 sau Mercedes S Klasse

S-ar putea să vezi pe stradă mai multe mașini ce se duc în zona premium, adică sar de 40-50 mii euro. Și în același timp s-ar putea să tragi o concluzie spunând că acei oameni sunt bogați.

Doar că această concluzie s-ar putea să fie corectă, însă s-ar putea să fie și greșită, iată de ce.

Majoritatea celor care fac bani, fac bani cu o firmă. Am auzit de foarte puțini angajați care fac peste 10-20 mii euro lunar. Poate doar top manageri sau oameni cheie din acele compani.

Bun, revenind. Majoritatea celor cu bani, desfășoară o activitate economică sub o firmă. Iar la final de an, când sunt nevoiți să tragă linie și să decidă care sunt sumele pe care le au de plătit pentru impozite și taxe, ajung la concluzia că le lipsește ceva.

O mașină. Însă nu este nimeni prost să-și cumpere mașină după ce a plătit impozitul pe profit și dividendele aferente banilor retrași din firmă.

Cei mai mulți își cumpără mașină pe firmă, folosind-o în scop de firmă, dar și personal.

Ce vreau să spun cu treaba asta?

Foarte simplu. Momentul în care tu vezi pe cineva că se dă jos dintr-un BMW Seria 7 sau un Mercedes S-Klasse ia în calcul ideea că s-ar putea ca mașina respctivă să fie pe firmă, cumpărată în leasing.

Adică omul acela nu a  scos din buzunar 50-100k euro pentru a cumpăra o mașină, ci și-a pus pe cheltuiala firmei 700-800 euro rata lunară pentru a se bucura de mașina respectivă.

Schimbarea de paradigmă

Asta schimbă totul? Da. Pentru că impresia noastră despre cei care trec pe lângă noi pe stradă se schimbă.

Deoarece există o diferență foarte mare între a părea bogat (credite la bănci, leasing-uri, casă în rate, haine de firmă cumpărate de prin Austria la reduceri o dată pe an) și între a fi bogat.

Notează-ți undeva aceste vorbe.

 Mulți oameni vor să pară bogați, puțini vor să fie bogați.

Și gândește-te ori de câte ori te compari, te agiți, te superi, admiri sau crezi că nu poți avea niciodată, la propoziția de mai sus.

Și întreabă-te. Acești oameni sunt bogați sau par bogați?

Și cel mai important, întreabă-te pe tine: vreau să par bogat sau să fiu bogat?

Experimentul de la Stanford despre bogăție

Prin anii 60-70 psihologul Walter Mischel, profesor pe atunci la universitatea Stanford, s-a gândit să vadă cum reacționează oamenii, în special cei mici, atunci când sunt puși în fața unei alegeri.

Aceștia au fost puși să aleagă între a se bucura de un fel de bezea moale (marshmallow) acum sau să aștepte încă ceva minute pentru a câștiga două astfel de bezele.

Mai târziu s-a descoperit că cei care au așteptat, cei care au pus pe pauză gratificarea imediată, cei care au privit pe termen lung, au avut de câștigat.

Experimentul se numește Stanford Marshmallow Experiment și am lăsat un video mai jos pentru a vedea o explicație cât mai vizuală și ușor de înțeles.

Ce legătură are acest experiment cu bogăția?

O legătură foarte foarte strânsă.

Revenind la întrebarea din titlu, Ce înseamnă să fii bogat? ajungem într-un final la un răspuns.

A fi bogat înseamnă a fi cu adevărat bogat, nu a vrea să pari bogat.

Pentru că este foarte ușor să scoatem toți banii din cont și să ne cumpărăm lucruri, ori să ne facem credite peste credite pentru a construi o imagine falsă despre noi, de aparență.

Însă tot ceea ce contează într-un final este esența.

Și la esență este necesar să lucrăm dacă vrem să devenim în timp cu adevărat bogați.

Bogăția și cele trei trepte

A fi bogat începe în primul rând cu o bogăție intelectuală, a fi un om care citește și tot timpul își dorește să descopere mai mult. Acea curiozitate nebună despre care ne vorbea și Einstein când spunea “nu am vreun talent special, sunt doar extrem de curios.”

Apoi se continuă cu o bogăție ce vine din suflet. Dorința de a ajuta fără să vrei ceva în schimb, ci doar pentru că it’s the right thing to do. Pentru simpla bucurie pe care o vezi pe fața oamenilor atunci când îi ajuți sau pentru simplul sentiment că a făcut ziua cuiva mai bună sau mai ușoară.

Și se încheie cu bogăția din buzunar. Banii pe care îi ai acolo. Banii care sunt forma cea mai spirituală de pe lumea asta, nu doar o simplă monedă de schimb.

Banii arată cât de multe lucruri frumoase ai făcut tu în lumea asta. Cât de multă valoare ai oferit și cum ai fost recompensat pentru ceea ce ai făcut pentru ceilalți, nu pentru tine.

Banii sunt scorul pe care-l poți ține pentru valoarea și bucuria pe care o aduci în viețile celor care au nevoie de ceea ce tu oferi.

Concluzie

A fi bogat rămâne o chestiune de esență, în timp ce foarte mulți oameni se pierd în aparențe, alege să te concentrezi pe miez, locul de unde pleacă treaba, nu pe imaginea de exterior pe care foarte mulți și-o finisează și photoshopează pentru a arăta perfect.

De multe ori acel perfect, ascunde în spate foarte multe defecte. Foarte multe straturi de vopsea și corecturi pentru a putea să ajungă să arate atât de perfecți.

Gândește-te la experimentul de la Stanford și la cele trei trepte ale bogăției.

Și nu uita vorba: “mulți oameni vor să pară bogați, puțini vor să fie bogați.”

PS: M-am gândit că pentru a putea să discutăm și mai mult despre subiectul bani, mai mult decât o putem face o dată pe săptămână într-un articol, să ne adunăm mai mulți într-un loc.

Așa că am deschis un grup de facebook, cu acces momentan gratuit, mai târziu o să coste fiecare intrare, unde vom discuta mai multe despre bani, abundență, unde ne vom cunoaște și unde vom lucra împreună la a deveni persoane cu adevărat bogat, în esența noastră, nu doar în aparență. Apasă aici pentru a avea acces!

Așa că te aștept să dai click aici și să aștepți aprobarea noastră. Îți mulțumesc!

Cu drag,

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: