7 Lucruri La Care Mai Am De Lucrat

Din când în când practic un exercițiu simplu și îți recomand și ție să-l încerci. Îmi iau agenda și îmi notez lucrurile la care mai am de lucrat. Apoi în următoarea perioadă încerc să mă concentrez asupra lor, luând rând pe rând fiecare lucru, până când reusesc să nu mai greșesc.

De acestă dată însă m-am gândit să las agenda și să le notez aici, din două motive: (1) cel mai probabil o să te regăsești în cel puțin un lucru și o să-ți prezint și modul în care să-l repari și (2) pentru a exercita puțină presiune socială asupra mea, pentru a putea să mă țin mai bine de atingerea obiectivelor.

Așadar cele 7 lucruri la care mai am de lucrat sunt următoarele:

 

1. Oprește-te din când în când pentru a te bucura de viață

 

Am tendința să lucrez mai tot timpul. Uneori până la ora 3 noaptea, până și în somn văd idei și mă trezesc pentru a le nota. Îmi vine să lucrez tot timpul, să fac ceva nou în permanență, să zdrobesc status quo-ul și să nu mă opresc nici măcar o secundă.

 

Dar după cum îți poți da seama nu este chiar benefic pentru organismul meu. Pentru sănătatea mea mentală și fizică. De multe ori mă simt epuzat și tot continui. Simt că am uitat să mă opresc și să mă bucur de tot ceea ce am acumulat, de locul în care am ajuns, de prezent, de tot… de viață până la urmă.

 

Ce să faci în schimb: Să te oprești și să te concentrezi asupra lucrului pe care îl faci, fără să te gândești la un milion de idei și moduri de aplicare a acestora. Fără să te streseze viitorul, fără să te supere ceea ce s-a întâmplat. Pur și simplu să practici un act de prezență cu tot corpul, mintea și sufletul tău.

 

  • Să mănânci doar pentru a mânca și să te bucuri de bucatele pe care le guști și atingi.
  • Să citești o carte și să te bucuri de fiecare rând, de fiecare cuvânt. Fără să te grăbești, fără să vrei să dai pagina mai repede. Pur și simplu să citești încet și să simți fiecare cuvânt.
  • Să speli vasele doar cu gândul la acele vase pe care le vei curață.
  • Să asculți muzica și să te lași purtat de val.
  • Să te prăbușești într-o conversație și să simți energia prietenilor.
  • Să simți căldura și frumusețea unei zile însorite, să simți răcoarea și aerul puternic al unei zile mai puțin prietenoase.
  • Să te pierzi visând la ziua în care vei ajuge, dar să realizezi că deja ai ajuns, pentru că oriunde te-ai duce.. tot aici ești. Să nu te grăbești să ajungi undeva anume ci să te bucuri de spațiul dintre punctul a și b.

 

2. Reacționează mai puțin

 

Am tendița să mă aprind destul de repede atunci când cineva nu este de aceeași părerea cu a mea, dar tendința asta se manifestă inițial în interiorul meu și mai apoi o exprim, astfel am timp să o opresc.

 

De multe ori reușesc, de mult prea multe ori nu reușesc.

 

Ce să faci în schimb: Să conștientizezi că fiecare are părerea lui și că oamenii sunt indrăgostiți de propriile păreri. Sunt muzică pentru urechilelor. Oamenii sunt încăpătânați, poate nu mai încăpătânați ca tine, dar sunt destul de. Fiecare are o idee, care nu o exclude pe ea ta. Nu este un război al ideilor, este pur și simplu o zonă cu free hugs. 

 

Nu reacționa. O să economisești mult timp și energie.

 

 

3. Nu lua viața așa de în serios…

 

Dacă ai știi care sunt lucrurile care mă stresează pe mine la vârsta mea probabil ai râde. Multe dintre ele dacă le verbalizez își pierd din sens, dar în mintea mea au sens.

 

Fiecare mică adiere de vânt într-o fracțiune de secundă se poate transforma într-o tornadă. Probeleme pe care le ai nu sunt de fapt probleme. Dacă nu poți să râzi de un eveniment negativ, probabil că iei viața prea în serios, a spus cineva înțelept o dată…

 

Ce să faci în schimb: să realiezi că suntem mici și nu trăim mult. Să privești deasupra lucrurilor, deasupra lumii, de deasupra universului și să realizezi cât de mici suntem și cât de mici sunt “problemele tale” astfel să te bucuri mai mult și să te stresezi mai puțin. Nu merită.

 

4. Practică mai mult recunoștința, pentru că ai de ce

 

Probabil mulți dintre voi nu știți asta, dar sunt zile în care pur și simplu simt că nu merge ceva cum trebuie. Nu mai găsesc fericirea din nimic și pentru un moment îmi pierd speranța. Trec și eu prin astfel de zile mai dificile deși poate că am tot ce îmi doresc.

 

Ce să faci când treci prin acele stări: să realizezi că nu este greu sau ușor, bun sau rău, ci pur și simplu așa este viața. În plus de asta recunoștința te ajuta să realizezi cât de mult ar trebui de fapt să te bucuri… nu să te întristezi.

 

 

5. Ieși mai mult din mintea ta 

 

Încă ne jucăm de-a v-ați ascunselea. Stam ascunși în mintea noastră în fiecare zi. În metrou văd oamenii cum își trăiesc propriul film, toți simțint frica, rușinea, supărarea și bucuria. Toți trăind aceleași emoții, crezând că suntem diferiți și că de multe ori vrem să ne facem rău. Dar acest lucru este departe de adevăr.

 

Ne petrecem mult prea mult timp în mintea noastra. Îmi petrec mult prea mult timp încercând să scap de prezent, uneori gândindu-mă la viitor sau la trecut.

 

Ce să faci în schimb: să te bucuri cu adevărat de tot ceea ce este în jurul tău. Un preot budist spunea că atunci când merge el se gândește că tălpile lui săruta pământul. Așa păsește, cu iubire, compasiune și multă bucurie.

 

6. Călătorește mai mult

 

Tot timpul am vrut să călătoresc și am ajuns în ceva locuri, în limita posibilităților. Însă încep să simt o atracție foarte mare fața de aventură, de expediții, de călătorie.

 

În mintea mea mă privesc cum mă duc să-mi iau bilet de avion și să plec pentru câteva zile într-o oraș al cărei limbi să nu o știu. Într-un oraș departe. Într-un oraș doar cu mine. Să văd dacă mă descurc, să văd ce emoții simt, să văd cum fac să-mi găsesc un loc de cazare. Să trăiesc viața nu să stau tot aici, în același oraș, în aceeași casă, înconjurat de aceeași oameni. De multe ori mă simt înschis, precum Chris din Into the Wild și îmi este tare frică să nu sfârșesc ca el. Dar simt o atracție pentru călătorit și într-o zi pur și simplu o să mă forțez să mă duc la aeroport, o să-mi iau un bilet spre primul oraș și să petrec câteva nopți acolo.

 

Nu am făcut-o încă, dar în curând o să o fac. Pentru că trupul și sufletul meu nu vrea să stea închis. Vrea să se exprime în mii de forme, cuvinte, culori, fapte, orașe sau lumi pe care nu le cunosc încă.

 

Vreau să mă pierd și să mă găsesc cu adevărat.

 

7. Pășește mai mult în afara zonei de confort!

 

 

Vreau să mă pierd mai mult și să nu știu ce să fac mai mult. Să păsesc mai mult în afara zonei mele de confort și primul pas ar fi să găsesc care sunt lucrurile care mă sperie. Așa că voi face asta, chiar acum.

 

Mă sperie să fiu singur într-un oraș pe care nu-l știu. Mă sperie să mă îmi pierd viața așa de devreme. Mă sperie de momentul în care o să țip și nimeni nu o să mă mai audă. Mă sperie să știu că într-o zi persoanele dragi nu o să mai fie.

 

Mă sperie faptul că atunci când mă sui în avion îmi plasez viața în mâinile unui pilot. Îmi place să fiu în control. Să nu risc foarte mult. Să fac lucrurile dacă se poate la sigur. Dar se simte așa de bine când în mijlocul călătoriei intrăm în nori și avionul începe să se zguduie puțin, pilotul se alarmează și ne spune să ne prinem centurile. Pentru un moment simt că tăriesc. Adrenalina îmi intră în organism și realizez cât de puțin înseamnă viața, cât de fragili suntem cu adevărat… Realizez cât de multe cred că știu, dar cât de puține știu de fapt. Realizez că sunt doar un punct, pe o hartă, într-un loc pe care nimeni nu-l știe. Realizez impermanența lucrurilor și mă detașez de tot. Realizez că în clipa următoare am putea să ne prăbușim și să murim. Dar acest să murim devine pentru un moment cel mai liberator lucru pe care îl putem face vreodată. De parcă toată viața ne-am pregătit pentru acest moment.

 

Mă sperie multe lucruri, dar din ce în ce mai puține. Pentru că mai întâi încerc să le fac pe ele să se sperie de mine.

 

Ce să fac în schimb: să fac toate lucrurile care mă sperie. Să mă duc să sar cu coarda. Să sar din avion cu parașuta. Să-mi iau biletul acela spre Roma, Veneția, Barcelona sau Paris și să petrec câteva poți prin acele orașe. Să ies în cluburile de acolo. Să-mi fac prieteni noi. Să fac ce spunea Hunter S. Thompson: buy the ticket. Take the ride. Pentru că viața este o aventură și confortul o să mă ucidă.

 

Cam ăsta sunt eu și acestea sunt lucrurile la care lucrez acum și la care voi lucra și pe viitor. O să te anunț dacă îmi ies, dar o să-mi iasă. Sper că te-ai regăsit printre cuvintele de mai sus și sper că ai plecat cu câteva idei bune de aici.

 

Până la urmă, călătoria contează cu adevărat, nu destinația. Viața este o călătorie. Scopurile și obiectivele tale sunt o călătorie. Oamenii sunt o călătorie. Aventura este o călătorie. Frumusețea este o călătorie.

 

Nu face din toate acestea o destinație!

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: