Carpe that fucking diem. Traieste clipa!

 

Am pus imaginea de jos acum câteva zile pe pagina acestui website de pe Facebook și reacțiile au fost tare interesante. A fost văzută de aproape 10.000 de oameni și asta m-a pus pe gânduri, așa că am decis să scriu… pentru că am atât de multe să vă spun despre acest subiect. Foarte multe!

Probabil că ai auzit de carpe diem. Carpe diem este o expresie din latină și înseamnă sieze the day, să te bucur de moment, să trăiești clipa.

 

Carpe diem este un stil de viață.

 

Eu așa-mi trăiesc viață, după acest principiu. Când sunt cu cineva alături de mine mă bucur 100% de prezența acelei persoane, o privesc, vorbim, râdem împreună și așa mai departe. Mă bucur de momentul prezent. Nu mă gândesc la ceea ce am de făcut peste 2 zile, peste 1 lună. Nu mă gândesc ce se va întâmpla peste 3-4 luni pentru că.. viitorul și așa vine prea repede, de ce să pierd momentul.

 

Singurul moment care merită trăit este momentul prezent.

 

După cum am scris și aici, am renunțat de mult la planificări, la gânduri, la ce o să fac eu, pentru că sunt lucruri pe care nu le pot controla. Singurul lucru pe care-l pot controla este cum mă comport fix în momentul de față. Acum. Nu ce o să se întâmple sau ce presupun eu că nu o să se întâmple peste 2 luni.

 

Dacă adopți gândirea asta, acest stil de viață, carpe diem, dacă te bucuri de moment, beneficiile care-mi vin în minte sunt următoarele:

 

  • O să te concentrezi pe lucrurile care chiar contează, care aduc un plus de valoare vieții tale.
  • O să te bucuri de prietenii tăi, de compania lor, de tot ceea ce au ei să-ți ofere.
  • O să te concentrezi 100% pe ceea ce faci, nu o să mai existe zgomot exterior
  • O să te bucuri cu adevărat de viață. O să privești frunzele, o să inspiri aerul curat de munte, o să te bucuri de tot ceea ce momentul prezent are să-ți ofere.
  • O să ai parte de povești de dragoste cu adevărat frumoase, o să vă bucurați împreună, nu o să vă gândiți la viitor.. pentru că tot ceea ce contează este că sunteți acum, împreună, nu mâine, nu peste o lună, nu peste un an, acum, voi doi, prezenți vă bucurați de prezența fiecăruia.
  • Nu o să te mai îngrijoreze viitorul. O să dai tot ce poți tu mai bun acum și o să vezi ce urmează să se întâmple.
  • O să te liniștești, o să te calmezi, pentru că o să realizezi că multe lucruri nu sunt în aria ta de control și că nu are niciun rost să te agiți și să te stresezi.

 

Astea-s benficiile unei gândiri concentrate pe momentul prezent. Astea sunt 1% dintre beneficiile adevărate ale aceste mentalități. Dacă adopți gândirea asta vei deveni al doilea tip de om, despre care vorbesc în acest articol.

 

 

 

Pentru că dacă nu adopți această gândire toată viața ta o să fie un chin, un stres și o dramă de care nu ai nevoie. Uite un exemplu banal, dar care pun pariu că se întâmplă în mintea multor persoane: dacă atunci când te îndrăgostești de cineva, te întrebi: oare o să mă înșele? Oare peste 5 luni o să mai fim împreună? Oare, oare oare. Atunci nu trăiești în prezent, nu te bucuri de ceea ce ai în fața ochilor, trăiești în alte timpuri.. în viitor, în trecut și asta este foarte trist.

 

Să aștepți toată săptămâna pentru un weekend. Tot anul pentru vară. Toată viața pentru fericire… este  cel mai trist lucru pe care-l poți face cu viața ta, să aștepți și să aștepți.. în loc să de bucuri, să seize the day, the moment, să trăiești în momentele pe care le ai în fața ochilor tăi, nu în trecut sau viitor…

 

Te îndemn să nu mai aștepți pentru nimic, este cea mai mare greșeală pe care o poți face, să aștepți și să aștepți. Mai bine fă acum, acționează acum și vezi tu care este treaba atunci, vezi tu ce o să se întâmple. Nu-ți mai face în minte scenarii, oricum probabilitatea să se întâmple ce ai tu în minte este foarte foarte mică, de asta de multe ori filmele din mintea ta nu se întâmplă în realitate, pentru că este prea mică probabilitatea.

 

Universul este ceva mult prea complex, sunt milioane de variante și să aștepți să se întâmple una este nebunie curată!

 

Te îndem să faci acum, nu lăsa pe mâine, peste o săptămână, peste un an. Tot ceea ce te sperie fă acum, asta-i secretul unei vieți fericite și împlinite… pentru că nu se știe când mori.. și vrei să mori un laș, fricos, dezamăgit și care se sperie de propia-i umbră sau vrei să mori un om satisfăcut, un om care le-a încercat pe toate, care a spus te iubesc fără să aștepte ceva în schimb, care s-a sarutat cu tipa de care-i plăcea de luni de zile și nu a avut curajul să o facă, care și-a asumat toate riscurile, un om care trăiește viața cu adevărat.

 

Vrei să mori un laș sau un erou?Decizia îți aparține. Sparge frică prin acțiune. Începe acum. Fă acum!

 

Let’s carpe that fucking diem! Hai să trăim pentru acum, să ne bucurăm de acest moment și să renunțăm la trecut și viiitor, pentru că tot ceea ce contează este ceea ce faci acum. Acum!!PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: