Cum Sa Nu Iei Viata De-a Gata?

Ai observat că atunci când îți cumperi ceva nou ai tendința să-l lași pe un raft, să îi lași eticheta sau să te uiți tot timpul la acel produs și să-ți spui: o să-l port cu o ocazie specială?

Doar că… viața este o ocazie specială. Astăzi este o ocazie specială. Nu ai de unde să știi cât de multe zile mai primești ca dar, așa că lăsând lucrurile pe mai târziu și uitând să te bucuri acum de ele pierzi.

Pierzi din cel puțin două motive.

(1) Nu te bucuri de tot ceea ce ai și tot timpul amâni plăcerea când de fapt viața ar fi indicat să fie o bucurie permanentă, să faci ceea ce iubești și să reușești să trăiești frumos din asta, să te vezi cu persoanele pe care le iubești și cu care îți dorești să porți o conversație, să te întorci acasă într-un loc frumos, așa cum îți place ție, pe care să-l iubești și de care să te bucuri, să mănânci lucrurile pe care iubești să le mănânci și să trăiești astfel viața perfectă pe care de mult ți-o doreai.

Totul este posibil chiar acum, dacă îți dai voie. Dar nu îți dai voie, pentru că faci greșeala numărul doi.

(2) Nu conștientizezi că ești extrem de norocos să duci viața pe care o duci acum. Ești norocos să trăiești în aceste timpuri în care tehnologia ce ne înconjoară devine o extensie a trupului nostru și ne ajută să ne exprimăm în moduri în care acum sute de ani nu am fi putut. Ești norocos pentru că pentru câțiva zeci de lei poți să guști din cele mai bune și apetisante preparate, construite cu multă muncă, pricepere și perseverență și poți să te simți precum un rege care este servit cum și cu ce își dorește, poți să relaționezi și să comunici cu oameni care sunt la sute de mii de kilometri distanță, poți să-ți faci prieteni din toată lumea, în toate limbile, poți să călătorești și în câteva ore să ajungi în orașul la care visai, doar cu puțin curaj, un bilet de avion și mult entuziasm, poți să faci ceea ce iubești și oamenii să se strângă alături de tine și să te susțină, să primească lucruri folositoare din ceea ce faci, aceste lucruri sunt pur și simplu incredibile și pun pariu că nu conștientizezi cât de norocos ești chiar acum.

Pentru că din când în când și eu pierd din vedere faptul că sunt foarte norocos să te am pe tine, omul din spatele acestui ecran care mă citește și care primește valoarea de pe urma muncii (a se citi muncă, dar a se înțelege iubire) mele.

Bucură-te chiar acum!

Ideea este să nu aștepți pentru o zi perfectă din viitor și să te bucuri de ceea ce ai acum, cel mai probabil ai destul de multe lucruri de care să te bucuri iar cel mai important lucru de care te poți bucura, acel lucru pe care mulți dintre noi îl luam de-a gata, acel lucru de care uităm că se termină la un moment dat, acel dar unic și care nu poate fi estimat vreodată pentru că este de valoare infinită, acea șansă foarte foarte mică de a fi în viața, aici și acum.

Viața este o Lebădă Neagră

Închei acest articol care sper că ți-a oferit o perspectivă uitată asupra realității tale cu un citat abosolut fascinant din cartea lui Nassim Taleb, Lebăda Neagră:

“Sunt uneori uimit de oamenii care spun că au avut o zi mizerabilă sau care devin nervoși pentru că mâncarea nu a fost bună, cafeaua a fost rece, cineva i-au refuzat sau atacat.

Uităm foarte repede că a fi în viață este un noroc imens, un eveniment foarte puțin probabil, o șansă de întâmplare de proporții monstruoase.

Imaginează-ți un firicel de nisip lângă o planetă de un miliard de ori mai mare decât pământul. Acel firicel de nisip reprezintă șansele ca tu să te naști aici, planeta reprezintă șansele ca tu să nu te fi născut. Așa că încetează a te mai preocupa de lucrurile mici. Nu fi precum un ingrat care a primit drept cadou un castel și este preocupat de praful care s-a strâns pe planta din baie. Încetează să mai analizezi dinții calului pe care l-ai primit în dar și reamintește-ți că ești o Lebădă Neagră.”

Concluzia îți aparține. Sper să faci ceva remarcabil acum după ce ai citit acest articol și să nu mai iei viața de-a gata.

Cu mult drag,

CristiPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: