Sunt Cel Mai Fericit! Oare?

 

We‘re a generation of men raised by womenI’m wondering if another woman is really the answer we need.” – Chuck Palahniuk, Fight Club.

Mă uit în jurul meu și observ ceva. Mă uit la mine și observ ceva. Ceva.. care mă pune pe gânduri, care mă face să îmi pun gândurile în scris.

La fiecare click de mouse, în fața noastra apar imagini. Imagini care ne indrumă să fim mai fericiți, mai bucuroși, mai pozitivi.

Citatul ăsta m-a facut să mă simt mai bine. Melodia asta mi-a schimbat starea. Imaginea asta mi-a dat speranță, mi-a schimbat ziua. Cuvintele pe care le-am citit m-au ajutat. Video-ul ăsta mi-a dat mai multă încredere.

Însă, așa să fie oare?

 

Cel mai interesant lucru pe care îl poți face este să nu te minți. Să stay true to yourself cum zice americanul. De ce să te minți?

Discut cu multe persoane în fiecare zi și în fiecare zi observ că ele au un scut. Acest scut al pozitivității. Ce fericită este viața mea. Sunt împlinită, am tot ce îmi doresc, totul merge extraodinar.

 

Însă, așa să fie oare? Stau eu și mă întreb…

 

Toată chestia asta cu imagini motivaționale, cu melodii care ne schimbă starea, cu articole care ne influențează într-un mod pozitiv.. totul e o mare minciună. Ne mințim constant. Ne mințim și.. ce-i mai interesant este că suntem foarte ușor de păcălit.

 

Strigă în gura mare: sunt fericit, am tot ce imi doresc! Apoi, revino cu picioarele pe pământ, privește în jurul tău și întreabă-te… așa să fie oare? Chiar sunt? Sau, mă mint?

 

Aici este marea problemă cu pozitivitatea asta, îmi pare rău să îți zic așa, falsă. Pentru că tu știi cel mai bine ce-i în interiorul tău. Și, chiar dacă în interiorul tău te frământă ceva, te supără ceva la tine sau la mediul extern, chiar dacă ești într-un punct în care te întrebi.. oare mă mint? Cu toate astea, pari fericit.

 

Dar fericirea asta, este ca o pastilă fără efect. Dacă boala este în interior noi luăm pastila (fotografiile motivaționale, articolele vesele, energia prietenilor veseli din jurul nostru) și credem că ne-a trecut.

 

Însă, când o să ajungi în momentul în care să realizezi că fericirea nu trebuie să vină din exterior ci din interior, doar atunci o să fii fericit. Până atunci trăiești o mare minciună. Și boala netratată se amplifică.

 

Tristetea interiora te cuprinde, pe zi ce trece din ce în ce mai mult. Tu arunci cu pozitivitivate peste tristețe, mai pui un citat motivațional, mai vezi o poză ce te inspiră, mai discuți cu un om care are succes, mai vezi un video ce te motivează, mai dai un like, mai dai un share, mai pui un zâmbet din tastatura, însă, la finalul zilei doar tu știi ce este in interiorul tău.

 

 

Ce este de făcut?

 

 

Pai propun următorul lucru. Să identifici problema, problmele pe care o/le ai și să găsești o soluție. Decât să te îmbeți cu apă plată, să arunci cu citate motivațioanle peste rană, mai bine muncești pentru a te vindeca, nu crezi că-i o soluție mai inteligentă?

Am ajuns la această realizare nu de foarte mult timp și sper ca și tu să ajungi aici. Oare o ciocolată este tot ceea ce ai nevoie? Oare o vorbă bună este ceea ce ai nevoie? Oare o persoană care să te iubească îți lipsește? Oare?

 

E bine să te întrebi. Este bine să nu te minți. Și este bine să realizezi care-i problema ta reală și să o rezolvi. Doar atunci o să poți fii fericit. Doar atunci o să te bucuri cu adevarat.

 

Este o mare problemă aici, e ca și cum ai bea ca să uiți de probleme. Ne cufundăm într-o mare de lucruri happy, care ne elimină puțin de serotonină în creier și ne face mai fericiți, pe moment. Însă, problema e mult mai mare.

 

Dacă te îmbeți în fiecare zi, asta devine o problemă. Ieși din realitatea în care trăiești și ajungi în alta. Vezi cum faci să nu ajungi așa. Pentru că observ tendința asta la multe persoane.

 

Este ok să îți accepți nefericirea decât să o ignori. Nu toți suntem fericiți. Nu suntem perfecți. Avem momente bune și momentre proaste. Chiar și eu, chiar și voi. Asta-i o iluzie așa, din care sper să ieșiți și să observați realitatea, așa cum este ea.

 

Gândirea pozitivă e o mare păcăleală și cel care se păcălește ești chiar tu. Mai bine îți rezolvi problemele, mai bine rezolvi lucrurile care te apasă și abia apoi o să fii fericit.

 

Doar atunci, o să fii fericit și nu o să te minți. Este un mare lucru să ajungi la această realizare. Sper că te-am adus și sper ca de acum înaintă să faci lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a ajunge unde vrei să ajungi.

 

Ți-o spune un om care privește totul așa cum este, fără glazură, fără bomboane, fără lumiține, ci așa cum este.PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: