Presiunea De A Fi Cel Mai Bun

pexels-photo-105857-large

Scriu aceste rânduri pentru că știu că în drumul tău spre evoluție, spre a conștientiza că ești deja un om remarcabil și a te comporta ca atare, o să te lovești de acest blocaj, care nu o să te facă să te simți că ești mai bun, ci din contră, că ești departe de a fi un om remarcabil.

Iubește atât costurile cât și beneficiile

Probabil ai un om pe care-l admiri și pe care-l privești constant. Observi cât de inteligent este, cât de bogat este și admiri la el faptul că a ajuns acolo unde nimeni nu credea că va ajunge. Te vezi în locul său, însă când te prinzi visând imediat te oprești, pentru că pare a fi un obiectiv mult prea măreț.  Admirând și tot admirând aceste lucruri exterioare, scapi din vedere unul esențial, pentru că de multe ori există și lucruri pe care nu putem să le vedem cu ochiul liber, stând ascunse în interior și pe care doar cei care sunt atenți pot să le vadă cu adevărat.

Câteva dintre elementele esențiale pe care le pierzi din vedere în momentul în care te uiți la persoana pe care o admiri, sunt:

  • presiunea constantă de a livra tot timpul ceea ce este mai bun
  • gândul că noua sa creație nu o să placă nimănui
  • efortul zilnic pe care-l depune pentru a ajunge să-și perfecționeze munca
  • tristețea care vine din realizarea că niciodată nu o să atingă perfecțiunea
  • blocajele peste care trece în momentul în care se decide să împărtășască cu cei din jurul său arta pe care a construit-o doar pentru sine în primă fază

Încă mai crezi că este interesant să ai succes? Încă mai vrei asta? Încă mai crezi că presiunea care vine cu toată această evoluție nu te va strivi și nu te va face să nu-ți fi dorit niciodată să fi ajuns acolo?

Ce vreau să spun cu această idee este că dacă iubești beneficiile unei vieți pline de succes, ar fi indicat să iubești și costurile care vin atașate cu aceasta. Pentru că sunt, foarte, foarte multe costuri.

Presiunea de a fi cel mai bun

În drumul tău spre evoluție o să găsești, sau ai găsit deja, un domeniu în care să excelezi. Acolo o să te lovești de presiunea de a fi cel mai bun. Însă vreau să te gândești în felul următor și să conștientizezi dacă este o mentalitate ce te va ajuta să evoluezi sau nu.

Pășești în prima zi la ora de antrenamente. Execuți toate sfaturile și direcțiile pe care antrenorul le oferă și începe să-ți placă. A două zi ajungi cu treizeci de minute înainte, cu mai mare entuziasm. Ești nerăbdător. Vrei să atingi succesul cât mai repede. Simți deja cum o sală plină de oameni te vor privi, te vor admira și aplauda atunci când vei câștiga și vor plânge alături de tine atunci când vei pierde. Peste cincisprezece ani și cincizeci de zile reușești să atingi succesul peste noapte. Te bucuri de acesta.

Peste câteva luni realizezi că în domeniul tău este o persoană mai bună decât tine.

Ce faci în acel moment? Acela este momentul în care ai impresia că ani și ani te-ai antrenat, ai transpirat, ai investit timp și efort pentru a ajunge ceea ce ți-ai propus, însă acest succes a durat doar câteva secunde.

Greșeala în a fi cel mai bun

Marea greșeală pe care o poți face atunci când vrei să evoluezi și să te transformi în cea mai bună versiune a ta, să ai succes (oricum definești tu asta), să fii cel mai tare dintr-un domeniu, pleacă de la următoarea întrebare.

Mai bun în comparație cu cine?

Momentul în care în locul acelui cine, nu rămâne decât propria persoană, este momentul în care nu permiți dezamăgirilor să-și facă loc în viața ta și să te facă să crezi că ani și ani te-ai antrenat și ai muncit degeaba.

Singura persoană cu care ar fi indicat să te compari ești tu. Știu, nu este ușor, știu, sunt mulți oameni care la vârsta ta au făcut deja lucrurile la care tu visezi, știu, ai impresia că ai pierdut mult timp, însă dacă rămâi în aceeași zonă mentală nu o să evoluezi, ci o să rămâi pe loc.

Momentul în care te decizi să te compari cu ceilalți o faci pentru că îți este frică de ce s-ar întâmpla când o să descoperi cât de incredibil ești, cât de multe poți obține și cât de multe poți lăsa în urma ta, asupra câtor oameni poți avea impact și pe câți îi poți ajuta sau enerva (a se citi inspira) prin exemplul personal.

Însă momentul în care te decizi să te compari cu tine și numai cu tine este momentul în care accepți că în lumea asta poți alege calea în care niciodată nu vei putea pierde.

Consider că aceasta este calea cea mai inteligentă de a privi evoluția, pentru că altfel vei ajunge un om cu foarte multe rezultate care crede despre sine că nu valorează nimic, deși doar prin simplul fapt că există inspiră la acțiune milioane de alți oameni.PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: