Simplu: Citește

“Life is really simple, but we insist on making it complicated.”

― Confucius

 

Acest articol face parte din seria articolelor denumite simplu. Este un concept nou pe care vreau să-l implementez pe acest website. Pe scurt, este o serie de articole scrise într-o manieră foarte relaxată, calmă, aproape de zen. Cu foarte puțin text, foarte puține lucruri ce ne distrag atenția și doar prin păstrarea cuvintelor esențiale.

Să începem.

Cititul… cititul mă calmează. Cititul îmi transformă o zi grăbită într-o zi calmă, liniștită.. împlinită. Cititul trebuie privit ca o meditație.

 

Vreau să faci alături de mine exercițiul următor. Urmează cu atenție și calm următoarele puncte, făcând primul punct poți trece la următorul, asta este singura regulă a jocului:

 

  • Închide toate programele deschise pe acest calculator. Închide toate tab-urile deschise în acest browser, mai puțin tab-ul acesta, cu articolul.
  • Oprește conexiunea la internet. Disconnect. Trage firul din computer. Doar pentru un moment. Este ok… nu se va întâmpla nimic. Te poți conecta înapoi după ce termini de citit acest articol. Îți promit.
  • Pune pe masa, în fața ta, cartea pe care ai început-o sau pe care ai evitat să o începi de ceva vreme. Te aștept. Nu este nici o grabă. Ai tot timpul din lume să faci asta. Nu trișa, te rog.
  • Închide ochii și inspiră puternic și încet. Simte cum aerul patrunde prin nările tale și cum stomacul se dilată. Expiră încet… până la ultima “picătură” de aer.
  • Deschide cartea  pe care o ai în fața ta, în locul unde ai rămas data trecută.
  • Vreau să simți pagina, să simți greutatea ei, textura și să observi tipografia minunată. Scrisul, font-ul clar și frumos. Negru pe alb.
  • Vreau să îți imaginezi, în timp ce privești pagina, pe acel autor cum a dactilografiat cartea. Fiecare cuvând este perfect ales. Fiecare literă, fiecare semn de punctuație. Totul.. este la locul său.
  • Vreau să citești o singură pagină. Una singură, nu două, trei.. una. Însă vreau să o faci cu mare atenție. Vreau să simți, să îți imaginezi ce se întâmplă acolo, să trăiești prin intermediul cărții. Te aștept să citești o singură pagină, după care trecem mai departe. Nu trebuie să te grăbești… nu ai nici un motiv, este doar o pagină. O singură pagină. Simplu…

 

 

Gata. Acum ai termiant. Acum poți înțelege de ce iubesc eu cărțile, de ce iubesc să citesc, pentru că privesc cititul ca pe o meditație. Un spațiu de pauză pe care îl creez în fiecare zi, chiar și pentru 5 minute.

 

Te îndrum să faci asta în fiecare zi, să urmezi punctele de mai sus și să citești chiar și pentru 5 minute.

 

Apoi o să vezi. O să observi că se întâmplă un lucru incredibil cu tine. Nu o să mai poți să te oprești din citit. Pentru că este o plăcere să faci asta.

 

Până data viitoare.. îți spun: simplitatea este răspunsul.

 

Cristi

 

Încă un lucru:

Vreau să îmi răspunzi în comentariu dacă ai facut exercițiul și cum te-ai simțit după. Chiar sunt curios să citesc răspunsurile voastre.PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: