Povestea Biletului De Tren Si A Coincidentelor Care Sunt Mai Mult Decat Atat

6108b580

Vreau să-ți spun o poveste reală prin care am trecut și care s-a repetat de nenumărate ori în diverse forme și moduri.

De fiecare dată am tras aceleași lecții, pe care o să le prezint în cadrul povestioarei.

Pentru că eu cred cu tărie ca viața nu este ceva întâmplător. Nu ne-am născut aici fără sens. Nu are cum să fie așa. Altfel ar fi mult prea banal și nu este nimic banal la universul din care facem parte.

Când universul îți arată un semn.

Era o zi călduroasă de vară. Eram în Brașov, un oraș pe care-l iubesc pentru liniștea și nivelul de relaxare pe care-l emană prin fiecare colț al caselor vechi, restaurantelor moderne și cafenelelor aranjate.

M-am îndreptat spre masa din cameră și am luat portofelul. În el aveam o foaie pe care mi-am scris ora trenului, 15:30, cu care urma să mă duc spre aglomeratul, plin de praf, frumos și în același timp mult prea agitat București.

Deși distanta este mică între capitală și orașul în care eram, diferențele sunt majore. Se pare că aerul de munte îți limpezește mai mult mintea, te face mai liniștit, calm, cel puțin asta îmi transmit mie oamenii de acolo.

Îmi setez alarma de la telefon la ora 14:30, pentru a fi sigur că am timp să-mi fac ghiozdanul, să sun la un taxi și să ajung în gară la timp.

Alarma sună.

Este ora 14:30. Grăbit, îmi fac ghiozdanul în care-mi pun cele 3 tricouri simple pe care le am, perechea de pantaloni, firul de la telefon, ochelarii de soare și portofelul.

Ridic telefonul de pe masă și sun la un număr de taxi recomandat de prietenii la care stăteam atunci.

Nici o mașină disponibilă.

Întreb prietenii dacă au alt număr. Sun. 14:45. Simt cum graba începe să mă cuprindă. Răspunde o doamnă.

Nici o mașină disponibilă.

Mai sun și la al 3-lea număr, în timp ce prietenii de acolo sună și ei la un alt număr.

Același răspuns. După multe minute de așteptare.

Ora 15:00. Mai sunăm și la o altă companie. Răspunde o doamnă. Ne roagă să așteptăm. După alte 5 minute mă gândesc cât mi-ar lua cu transportul în comun să ajung până la gară. Peste 30 de minute. Deci nu prea aș mai avea timp.

După alte 10 minute de așteptat și sunat. Nu găsesc vreo mașină care să mă ducă la gară.

Deja mai sunt 20 de minute până când trenul ajunge în gară. Nu aveam bilet. Știam că nu vreau să ratez trenul, pentru că îmi doream să ajung seara în București.

Așa că o persoană se oferă să mă conducă ea, într-o viteză destul de mare, spre gară. Deja mai aveam 15 minute. Drumul în mod normal este de 15 minute până la gară.

Mă sui în mașină repede și ca printr-o minune ajung cu 5 minute înainte ca trenul să vină.

Mă duc la primul ghișeu liber, de fapt, erau 2-3 persoane în fața mea. Ajung. Cer biletul de la 15:30 spre București. Femeia de acolo tastează și îmi spune că nu mai sunt locuri, ci doar pentru următorul, dar poate să-mi dea bilet fără loc.

Cumpăr biletul.

Stop cadru. Universul nu e prost.

Apoi m-am prins de ce toate taxiurile nu erau libere.

De ce mai aveam puțin și ratam acest tren.

De ce am alergat, m-am panicat, am fugit, m-am grăbit, când de fapt trebuia să înțeleg toate aceste semnale și să stau liniștit cu următorul tren.

Pentru că deși poate să pară întâmplător, mie unul îmi place să cred că nu este.

Pentru că deși poate părea o nebunie ce spun acum, momentul în care începi să îți faci ție bine, să faci bine și celor din jurul tău, universul, forța asta supremă în care crezi sau care are un alt nume pentru tine (Dumnezeu) începe să îți țină de grijă.

Pentru că realizeză că locul tău pe acest pământ a fost înțeles de tine.

Pentru că realizează că ai înțeles că nu ai venit aici să faci rău, să îi urăști pe ceilalți, ci să aduci un plus de valoare, să schimbi, modelezi, influențezi într-un mod pozitiv și sa îmbunătățești lumea în care ai fost trimis.

Pentru că atunci când faci lucrurile pe care le simți, din bunătate pentru toți ceilalți, tot ceea ce ți se întâmplă nu este întâmplător.

Momentul în care universul îți transmite semnale

Citisem printr-o carte, de Joe Vitale cred, despre această idee cu stegulețele.

Ideea e simplă. Universul îți arată un steag verde, galben sau roșu și tu ar fi indicat să fii atent la ele.

Un steag verde poate însemana în cazul de față: găsesc taxi imediat, ajung mai devreme, găsesc loc.

Un steag galben, nu găsesc 1-2 taxiuri.

Un steag roșu, nu găsesc 20 de taxi-uri. Mai am puțin și ratez trenul. Nu găsesc loc, stau în picioare aproape tot drumul de la Brașov la București.

Așa că nu vreau să mă crezi pe cuvânt.

Vreau să începi chiar de acum să observi în viața ta astfel de stegulețe (galben, roșu sau verde) și să te oprești când vezi unul galben sau roșu sau să nu te oprești pentru a vedea ce iese.

S-ar putea să realizezi că deși totul pare o mare întâmplare, cineva acolo sus, jos, peste tot, s-ar putea să aibă foarte mare grijă de tine dacă ești un om bun.

Sper ca povestea de aici să te inspire să fii mult mai atent la aceste semnale și să acționezi într-un mod mai inteligent, accelerând atunci când vezi un steag verde și punând puțină frână atunci când vezi unul galben sau roșu.

Mult succes în drumul tău prin viață,
Cristi

PS: Dacă ai experiențe asemănătoare, de coincidența pentru tine înseamnă mai mult decât atât, te rog să le împărtășești cu noi în secțiunea de comentarii de mai jos! Abia aștept să-ți citesc povestea.PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: