Cum Sa Te Concentrezi Mai Bine

Îmi era sete, așa că m-am dus să îmi pun puțină apă într-un pahar. Am așezat paharul pe masa.. și mi-a venit o idee, am început să mă gândesc.

În timp ce mă uitam la pahar, mi-am imaginat că puterea noastră de concentrare este asemănătoare apei, din acel pahar.

Atunci când ne concentrăm asupra unui singur lucru, suntem 100% dedicați și ducem la capăt ceea ce ne-am propus.

Însă, am observat, că există și momente în care masa se mișcă și apa din pahar se mișcă și ea. Atunci când ridic paharul, apa nu rămâne într-un punct fix, ci se mișcă. Același lucru se întâmplă și cu mintea noastră.

Atunci când citim o carte, însă pe fundal avem diverse sunete, notificări de mail, facebook, twitter. Atunci când din cameră intră și iese cineva. Atunci când melodie se oprește și simțim impusul să punem altă melodie. Atunci.. paharul se mișcă, și concentrarea noastră (apa) se mișcă și ea, se modifică.

Ce vreau să spun cu asta?

Vreau să spun că, atunci când dorești să faci un lucru, trebuie să te concentrezi 100% pe acel lucru. Eu acum, când scriu acest articol, doar asta fac. În mintea mea se aud următoarele cuvinte pe care le voi tasta, observ, analizez și scriu. Nimic nu mă distrage și nimic nu trebuie să te distragă daca vrei să te concentrezi mai bine.

Și cel mai simplu mod de a te concentra, este să elimit toate sursele ce îți distrag atenția. Ca in fotografia de mai sus, esti doar tu, un scaun, o masa si cartile (sau ceea ce faci tu).

Asta este cel mai tare sfat pe care poți să îl primești legat de productivitate. Ca să reusești să faci mai multe, cu mai puțin timp, trebuie să te concentrezi 100% pe un SINGUR lucru.

Mintea ta și concentrarea este ca apa din pahar. Odată ce elimini distracțiile, în jurul concentrării tale (apa) se formează ca un scut de protecție (paharul), ce te ajută să duci la bun sfârști ceea ce ți-ai propus.

Concentrează-te. Mintea ta este ca apa.

O carte foarte buna care te introduce in starea asta, calma, zen.. si te ajuta sa iti cresti puterea de concentrare este:

Leo Babauta – Mai mult cu mai putin. <- click aici pentru a profita de oferta

Merita investitia, vei invata foarte multe din ea.PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: