Black Friday: Acest Articol NU Este Redus

Noapte. Aerul rece pe care-l inspiri iar apoi expiri, scoate un abur, gri. Acel abur se pierde în aer. Treci pe lângă o vitrină, te oprești, te uiți prin geam și-ți poți vedea figura, respirația ta rece aburește geamul. Îl ștergi. Și realizezi că…

Adevărul dureros este că încercăm să ne găsim identitatea prin produsele pe care le cumpărăm, pentru că suntem goi pe dinăuntru.

Nu avem nici cea mai mică idee cine suntem, de ce suntem și cum să fim așa că ne îndreptăm spre produse pentru a acoperi o parte din noi. Ne construim identitatea prin produsele pe care le achiziționăm. Ne vindem libertatea, pe bucăți de 8 ore, de luni până vineri, pentru a putea să ne cumpărăm lucruri, care să spună despre noi ceva. Care să ne ofere faima, unicitatea și admirația din partea celor pe care îi respectăm. Ne vindem libertatea pentru acceptarea și aprecierea celorlalți.

Consumerismul este în venele noastre. Curge, prin noi. Îl simțim, dar nu-l putem atinge. Este o fugă după un finish care nu există. Este precum o roată care se înfârte în gol și care crează un alt gol și acel gol nu poate fi acoperit decât cu și mai multe produse.

Consumerismul este o dependență. Și orice dependență are la bază o frică. Frica de a nu însemna nimic, frica de a nu fi recunoscuți, frica de a nu fi plăcuți, frica de a fi un nimeni, un unu pe o hârtie.

Societatea este creată pe baza acestei dependențe. Alege să nu te supui acestei dependențe. Detașează-te de ea realizând că ești destul, că ești perfect, că poți evolua, dar ești ok așa cum ești. Nu-ți lipsește nimic. Crede-mă. Întreabă-te: oare o nouă pereche de pantofi o să mă facă mai fericit? Oare ce telefon am mă definește pe mine ca persoană? Și conștientizează apoi ucide această dependență de atenția celorlalți care se plătește cu libertatea. Ești liber? Sau doar crezi asta?

 

Te dai un pas înapoi și mai privești încă o dată vitrina magazinului în fața căruia stăteai. Este rece afară și este și mai rece înăuntru. Acum înțelegi că tot ceea ce spun ei că ai nevoie este de fapt o iluzie. Pleci și totul pare mai luminos și cald, deși întunericul și frigul nopții se așterne peste orașul adormit, obosit și în căutarea mai mult-ului prin consum.

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: