Cum Sa Iti Descoperi Vocatia

Vreau să îți imaginezi următoarea poveste.

Exista pe lumea asta un om de 15 ani și nu era prea sigur de ceea ce vrea să facă în viața sa. Însă începe să observe un lucru foarte interesant. Începe să observe că majoritatea femeilor sunt atrase de oameni care au acces la resurse, oameni cu bani, cu o carieră, cu haine scumpe oameni cu multe posibilități. Este un exemplu banal dintre milioane de mituri, însă am preferat să aleg acest exemplu pentru că este des întâlnit.

Astfel ia o decizie. Vrea să devină, să spunem.. medic. Se îndreptă spre o facultate, medicina. Învață cu ură. Nu cu pasiune, cu ură. Cu lacrimi în ochi trage de el, își mușcă buzele și își încleștește dinții atunci când simțe că nu mai poate, însă nu se lasă, nu se dă bătut.

Visul lui cel mai mare este să ajungă un doctor și să câștige foarte mulți bani. Câștigând mulți bani va atrage femei frumoase. Premisă, premisă, concluzie. Totul pare simplu… până când, prin anul 3 sau chiar 4 de facultate realizează un lucru. Această realizare vine sub forma unei întrebări, care sună cam așa:

Sunt sincer cu mine?

 

Și atunci îl lovește. Se uită în gol și nu înțelege cum de a ajuns în situația în care este acum. Toate costrucțiile logice pe care le-a creat în mintea sa încep să se prăbușească ușor, încet, ca o clădire a cărei bază era instabilă, deoarece a fost construită deasupra unor prezumții false.

Tu, ești sincer cu tine?

 

Totul în jurul său se năruie. Însă din dezastre se nasc cele mai frumoase lucruri. Din durere, chin, neliniște se naște iubirea. După cum spunea Bernhard S. în The Reader:

“The more I suffer, the more I love.

Danger will only increase my love. It will sharpen it, forgive its vice.

I will be the only angel you need.

You will leave life even more beautiful than you entered it.

Heaven will take you back and look at you and say:

Only one thing can make a soul complete and that thing is love.”

 

Viața ta se schimbă în momentul

în care ești sincer cu tine.

 

În momentul în care faci ceea ce îți place ție nu pentru un rezultat, pentru o medalie, pentru un trofeu, pentru aplauze, pentru faimă, pentru bani… ci pentru că îți place ție.

Pentru că iubești ceea ce faci. Pentru că nu poți să dormi noaptea din cauza ideilor ce îți apar în minte. Pentru că nu trece o zi, o oră, un minut fără să te gândești la acest lucru.

Nu pentru că așa ți-au spus părinții tăi. Nu pentru că așa ți-a spus societatea. Pentru că atunci te minți. Tu, persoană unică, frumoasă și inteligentă, trebuie să decizi ce vrei să faci cu adevărat cu viața ta.

 

Cum știi ce vrei să faci cu viața ta, cum găsești răspunsul la întrebarea absolută? De asta sunt eu aici, să te ajut să găsești acest răspuns, poate nu este o întâmplare că tocmai tu ai ajuns să citești articolul meu. Nimic nu este întâmplător în viața asta, cel puțin așa îmi place să cred, chiar dacă mă înșel.
Cum găsești răspunsul la întrebarea – ce vreau să fac cu adevărat cu viața mea? Simplu. Îți dai răspunsul la următoarea întrebare:

 

Ce ai face dacă banii nu ar fi o problemă?

Dacă ai avea acces la tot ceea ce îți dorești, tot. Ce ai face atunci?

 

Dacă lucrurile pe care le faci acum, direcția în care te îndrepți acum este diametral opusă celei date în răspunsul la întrebarea de mai sus atunci te rog un lucru, am să te rog să te oprești. Să renunți să faci acel lucru și să faci ceea ce te pasionează pe tine cel mai tare, raspunsul pe care l-ai dat la întrebarea de mai sus.

Pentru că dacă faci în continuare ceea ce nu îți place, doar pentru a obține bani, femei, faimă, aplauze, atunci o să te trezești peste 20 de ani, 30 de ani un om trist. Și atunci o să îți dorești ca în urmă cu 30 de ani să nu te fi mințit. Ai da orice pentru a te întoarce în timp, pentru a schimba un singur lucru, un singur aspect al vieții tale… și acela este: pentru a te ridica de pe scaunul trenului ce duce în direcția opusă visurilor tale.

Te rog din suflet, începând cu astăzi fă ceea ce te face fericit, ceea ce te face să arzi, să te răscolești noaptea în pat, să nu poți să dormi, să nu poți să trăiești fără de acel ceva.

Pentru că avem nevoie de mai mulți oameni pasionați, mai mulți oameni care pun suflet în lucruri și mai puțini oameni care urmăresc doar un câștig de pe urma acțiunilor lor.

 

Te rog din suflet, fă-o pentru mine. Peste 30 de ani o să îmi mulțumești.

 

 

10 motive pentru care să faci

ceea ce îți place zi de zi

 

1. Nu trebuie să mai muncești o zi din viața ta.Confucius spunea asta și este adevărat. Am scris peste 80 de articole pentru acest website și peste 15 articole pentru alte website-uri. Am scris un ebook de 26 pagini într-o seara. Am muncit ore în șir pentru pasiunea mea, pentru scris, pentru a trasmite un mesaj și a schimba în bine câteva (cel puțin una) vieți.

2. Pentru că atunci o să faci lucruri amazing. Un om care este pasionat de domeniul în care profesează, un om care își iubește meseria ajunge să facă lucruri geniale, pentru că le face cu suflet, pune inimă, pune pasiune, pune muncă, pune iubire în tot ceea ce face.. și nu are cum să iasă prost.

3. Pentru că vei ajunge sus mult mai repede. Vei ajunge în top mult mai repede dacă îți place să faci asta. Dacă iubești să joci basketball și dormi cu mingia de basket lângă tine și joci în fiecare zi, îți perfecționezi fiecare mișcare, dacă te antrenezi zi de zi, dacă pui muncă și disciplină în ceea ce faci într-o zi cu siguranță vei ajunge printre cei mai buni din acest domeniu.

4. Pentru că dacă faci ceea ce îți place este mai ușor. Este ușor să faci ceea ce îți place.. pentru că iubești asta. Iubind munca rezultă că este ușor să scrii 5-6 ore fără oprire, să uiți să mănânci, să dormi.. pentru că te face fericit.

5. Pentru că dacă faci ceea ce îți place ești un om fericit. Și este ca un cerc (opul celui vicios) fiind fericit, ajungi să cunoști oameni la fel de fericiți, ajungi să te dezvolți și totul merge în direcția visurilor tale.

6. Pentru că nu ai nici un motiv să nu faci asta sau motivele sunt destul de stupide.

7. Pentru că nu o să mai existe procrastinare, pierdut timpul atunci când faci ceea ce iubești.

8. Pentru că nu o să te minți si o să duci o viață fericită. Nu o să ai nici un regret la bărtânețe!

9. Pentru că te vei înconjura de oameni care au acceași atitudine asupra vieții și acești oameni te vor ridica.

10. Pentru că avem nevoi de oameni pasionați, care să facă din inimă lucruri, nu pentru bani. Avem mare nevoie. Lumea o să fie mai bună dacă toată lumea nu ar mai urmări profituri, nu ar mai exista acel comportament rentier și oamenii ar face lucrurile pe care le iubesc.

 

 

Știu că o să apară o întrebare și aceea este, dar tu..

cu ce te întreții, cu ce te hrănești,

cum supraviețuiești, răspunsul este unul simplu:

 

Gășești o modalitate de a-ți monetiza visul.

 

Însă până atunci, faci ce spune Charles Bukowski.

Fotografia de mai jos o să vă răspundă la multe întrebări și dileme:

2012-12-18-bukowski

 Înainte să închei vreau să îmi răspunzi la întrebarea: care este pasiunea ta cea mai mare? Ce ai face dacă ai avea toți banii din lume? Sunt tare curios să citesc răspunsurile voastre.

Cu drag,

Omul care lucrează la visul lui în fiecare zi.

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: