Cum Sa Ma Las De Fumat? 5 Pasi Aplicabili

De multe ori în timp ce mă plimb prin oraș și admir clădirile care mă înconjoară, privesc oamenii și modul în care sunt îmbrăcați, miros aerul curat sau nu foarte curat, văd mulți oameni care fumează. În parc, atunci când mă așez pe prima bancă pe care o văd și privesc natura care mă înconjoară, pomii, felul în care lumina trece prin funzele verzi și modul în care aerul le face să se miște, inspir adânc aerul curat și mirosul proaspăt de natură, dintr-o dată, din spatele meu, vine un miros de fum.

Mă întorc și văd oameni care fumează. Oameni care stau în parc și nu se bucură de mirosul plăcut al naturii, dar se bucură de acest fum toxic pentru organismul lor, introducându-l în plămâni. Apropo, nu pentru asta sunt făcuți plămânii, știai?

5 Motive pentru a te lăsa de fumat

  1. Pentru că atunci când fumezi te lași controlat de lucrurile din jurul tău, de plăcerea de moment pe care o simți când îți aprinzi țigara.
  2. Alegi plăcerea de moment pentru un chin viitor, nu numai pentru tine ci și pentru cei dragi ție (miros nasol, gust nasol, costuri cu tratamente, etc), și nu te gândești la viitorul tău.
  3. Pentru că dacă fumezi cel mai probabil nu te respecți și nu te iubești. Pentru că dacă ne-am iubi atât de tare de ce am vrea să ne facem rău?
  4. Pentru că îți vinzi controlul asupra vieții lor cu fiecare fum pe care îl tragi în plămâni.
  5. Iar acest lucru nu îl caracterizează pe un om remarcabil. Un om remarcabil nu își vinde puterea pentru a se bucura de micile plăceri de moment urmate de suferință viitoare, ci acesta își construiește acțiuni, obiceiuri, care îl fac în timp mai sănătos, prosper, fericit și bogat.

Cum să renunți la acest obicei negativ?

1. Presupunem că te iubești foarte mult, de ce ai vrea să-ți faci rău? De ce ai vrea să faci rău unei persoane pe care o iubești? Este nebunesc, nu? Să presupunem că nu te iubești destul de mult. De ce nu te iubești? Ce ai putea să faci pentru a te iubi mai mult?
Trece toate aceste întrebări și răspunsuri pe o foaie și realizează o introspecție de câteva minute, apoi treci la pasul 2.

2. Găsește un prieten care fumează și renunțați împreună la fumat. Un prieten care vrea să se lase, un prieten care este disciplinat, un prieten în care poți avea încredere. Dacă nu ai un prieten care fumează (deși probabil că ai nu doar unul care fumează ci foarte mulți) găsește unul de încredere căruia să îi spui următorul lucru:

Am decis să mă las de fumat, de astăzi, dacă nu reușesc îți voi da cadou o sumă mare de bani (specifică suma).

Stabilește suma de bani pe care o dai în așa mod încât să te afecteze tare mult dacă o pierzi. Dacă câștigi 2500 lei pe lună și suma este 100 lei, cel mai probabil nu o să reușești. Dacă însă suma este 600-800 lei, te asigur că nu vei mai fuma. Dar poate te întrebi de unde să iei această sumă de 600-800 lei? Știi de unde? Fix din banii de pe țigări. Fix de acolo să îi iei.

3. Stabilește cu acest prieten ca o dată la câteva zile să-l suni, la o oră fixă stabilită din timp, și să-i spui că ai reușit, cât de greu a fost, el să te asculte și să-ți ofere idei și sfaturi pentru a putea să treci peste.

4. Găsește un înlocuitor, cum ar fi sportul sau un fruct care ție îți place tare mult. Atunci când simți nevoia să fumezi, aleargă, fă câteva flotări sau genoflexiuni sau pur și simplu bucură-te de acel fruct.

5. Ori de câte ori vrei să te dai bătut realizează că te iubești și dacă te iubești nu ai vrea să-ți faci rău. Logica este simplă.

Concluzie

Pare ușor și chiar este, dar cel mai probabil mulți dintre cei care citesc acest articol o să-l închidă, o să se ducă în bucătărie și o să-și aprindă o ultimă țigare… pentru că așa ne mințim constant că astăzi este ultima zi, ultimul pachet, ultima țigară, până când ajungem să fie prea târziu.

Renunță acum. Renunță la scuze. Aplică ceea ce ți-am spus și arată acest articol și prietenilor tăi care fumează. Hai împreună să facem o lume mai bună, de oameni remarcabili, care au control asupra vieții lor și care merită să fie respectați!

Mult succes,
Cristi F. Ștefan

PS: Un cititor mi-a recomandat cartea aceasta pentru voi, a spus că fuma 2 pachete pe zi și după ce a terminat cartea nu a mai vrut să fumeze vreodată. Cartea se numește Allen Carr – În sfârșit, nefumător! și poți apăsa aici pentru a te trimite spre magazin.

Dacă ai reușit să le lași de fumat, scrie într-un comentariu povestea ta și inspiră mai mulți oameni să facă acest pas inteligent!

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: