Cea mai buna metoda de “a raspunde” persoanelor negative

Toți avem în viața noastră sau întâlnim în drumul nostru persoane negative, care tot timpul încearcă să se lege de ceva la noi, să ne atace, să ne spună, să facă o remarcă și așa mai departe.

M-am gândit că mulți dintre voi ați vrea să cunoașteți cum oare ar fi indicat să reacționăm la astfel de persoane, așa că vreau să vă prezint cea mai frumoasă metodă prin care putem reacționa.

 

Cea mai bună metodă prin care putem reacționa este să nu reacționăm. 

Probabil destul de intuitiv ce urma să spun, nu? Nu chiar. Pentru că mulți dintre noi suntem prinși în jocul ego-ului și atunci când cineva ne spune o vorbă negativă avem impresia că ne-a rănit, astfel simțim nevoia să raspundem, pentru a egaliza situația.

Însă, o tehnică mult mai interesantă, care arată că te situezi pe o poziție dominantă comparativ cu această persoană negativă este felul în care reacționezi. De cele mai multe ori persoanele care încearcă să-ți facă rău se simt într-un fel inferioare ție și astfel încearcă să egalizeze balanța. Ego-ul lor le spune că este pe o poziție inferioară și astfel este pregătit de atac, aruncând cu vorbe negative asupra ta.

În plus de asta se spune că (și este perfect adevărat) o persoană se comportă cu sine la fel cum se comportă cu exteriorul. Dacă tot timpul vorbește urât și critică persoanele din jurul său îți poți imagina cum se comportă cu sine… Acum apare întrebarea înțeleaptă: oare de ce ai vrea să îi răspunzi și să o rănești și mai tare, astfel de oameni au nevoie de o vorbă frumoasă, de o îmbrățișare, nu de un răspuns tăios, pentru că și așa se simt triste pe interior și se critică în permanență.

Dacă s-ar iubi atunci s-ar exprima doar prin iubire. Ar aprecia oamenii din jur, ar spune vorbe frumoase, ar ajuta, nu ar încerca să facă rău.

 

 

Cum să “răspunzi” persoanelor negative?

 

Atunci când o persoană te insultă, critică, vorbește urât despre tine sau munca ta, urmează cei 4 pași magici:

 

1. Întreabă-te: oare lucrurile spuse de persoana respectivă sunt adevărate? Dacă, da, cum pot face să mă îmbunătățesc. Dacă nu, de ce să mă agit?

2. Răspunde-ți la întrebările următoare: Ceea ce a spus persoana aceasta despre mine mi-a afectat cumva existența? Mi-a afectat valoarea?

O să-ți dai seama că nu, pentru că tu ești cel care-și setează propria valoare, importanță, relevanță, nu persoanele din jurul tău. Încrederea în sine vine din interior, nu din exterior.

3. Nu reacționa. Pur și simplu încearcă să numeri în gând până la 10, 15 și nu reacționa. Vezi ce se întâmplă.

O să observi că după o perioadă toată starea neagativă pe care ai simțit-o în tot corpul tău o să treacă, precum un nor de pe cer.

4. Oferă iubire atunci când cineva îți face rău. Deși este un pas dificil, pentru că trebuie să treci peste ego pentru a putea face acest lucru, îți recomand ca atunci când o persoană te critică (fără să-ți ofere un sfat de îmbunătățire), spune lucruri negative despre tine, să-i mulțumești și să-i spui că o înțelegi exact prin ce trece și dacă o poți ajuta cumva, îi stai la dispoziție.

 

Cum procedez eu?

 

Sunt în măsură să scriu acest articol pentru că de când scriu aici am primit multe comentarii negative dar le privesc pe toate ca pe o lecție.  Pentru că sunt conștient că feedback-ul cel mai valoros de pe lumea asta este cel negativ, făcut cu intenția de a mă ajuta. 

Însă sunt comentarii negative (am primit câteva și de genul ăsta) care vin pur și simplu din inferioritate și la acestea decid să nu răspund și nici măcar să nu le citesc până la final.

Dacă te iubești cu adevărat vei alege în viața ta doar persoanele care te iubesc și văd în tine lucruri frumoase, văd potențialul din tine și astfel te ridică. Dacă nu te iubești, consider că o să alegi să-ți petreci toată viața cu oameni care te văd mai puțin inteligent, mai puțin frumos, mai puțin curajos, mai puțin matur, decât ești tu de fapt!

 

Sper că ți-am oferit câteva răspunsuri și dacă mai ai întrebări, nu ezita, îți stau la dispoziție cu cea mai mare plăcere (și nu o zic doar așa, pentru cei care mi-au dat mesaj au văzut că le-am răspuns destul de rapid).

 

Cu mult drag,

Cristi F. Ștefan

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: