Cum Sa Vinzi Inghetata Iarna?

Mi-am pus pantalonii pe mine, un pulover, o bluză, o geacă, adidașii colorați și am ieșit din apartament. Am coborât cu liftul, vechi din lemn, cu două oglinzi așezate una în fața celeilalte, dând impresia unui tunel infinit.

Am ieșit din scara blocului apartamentului în care am stat în ultima săptămână din centrul Vienei și ușa s-a trântind în spatele meu.

b8931ca325bc838bf5df15f1b9ca11ab

M-am îndreptat spre cafeneaua de lângă mine, mi-am luat un cappuccino, to go, am plătit trei euro și am plecat să mă plimb.

Tot mergând și mergând am dat de o gelaterie celebră din Viena, pe numele său Zanoni & Zanoni unde am mâncat o înghetată la fel de bună precum cea din Roma (mai multe despre sfaturi de călătorie din Roma am scris aici).

În timp ce mâncam din înghețată, mai bine zic, în timp ce savuram înghetața cu fistic, ciocolată și nuci, îmbrăcat gros, cu fular și afară picurând, am ajuns la o realizare și mi-am spus.

“Cam asta înseamnă să ai o afacere de succes, să vinzi înghețată și iarna.”

Și chiar așa e. Poți lua această metaforă și o poți aplica în viața și afacerea ta, în jobul tău, în lucrul pentru care vrei să te faci remarcat în lumea aceasta.

Dacă poți să-ți faci meseria atât de bine încât “să vinzi înghețată și iarna” atunci știi că ai atins succesul.

Și pentru că nu-mi place să-ți ofer doar o idee, fără câteva elemente practice, iată viziunea mea, despre cum poți vinde înghețată iarna.

Cum poți vinde înghețată iarna?

1. Fii atât de bun încânt nimeni să nu te poată ignora. Încât să se vorbească peste mări și țări de ceea ce faci.

2. Fă lucrurile cu multă pasiune. Nu ca o strategie de a avea succes ci ca un mod de viața. Pasiunea conturează și scoate în evidență orice faci. Doar așa poți să strălucești.

3. Lasă proba timpului să-și spună cuvântul. Peste ani și ani, dacă rămâi în domeniul tău, lumea o să te cunoască pentru ceea ce faci și o să-ți creezi un renume. Nu este o rețetă rapidă, pentru că acestea nu funcționează. Este o rețetă pe termen lung, care garantează în mare parte succesul.

4. Fă lumea să vorbească despre tine. În special, pentru cât de bine i-ai tratat. Cât de bine s-au simțit. Deși nu poți să mulțumești pe toată lumea, poți să influențezi în mare parte modul în care îi faci pe să se simtă pe clienții tăi. Și de acolo pleacă totul.

5. Oferă ceea ce promiți, chiar și mai mult. Dacă promiți una dintre cele mai bune înghețate din Viena, păi știi ce ai de făcut. Să oferi chiar cea mai bună înghețată din Viena sau deloc. Oferă tot timpul peste așteptările pe care le setezi și o să vinzi înghețată și în frig, pe ploaie, unui om din București, care a venit tocmai în Viena curios să-ți testeze înghețata.

Căi sunt multe, acestea însă sunt doar linii directoare pe care le-am trasat pentru a-ți fi mai ușor să ai succes în jobul sau în afacerea ta.

Până pe data viitoare, te las cu întrebarea de un milion de puncte, sau cupe de înghețată: cum poți face, cu resursele pe care le ai, să vinzi “înghețată iarna”?

Iar când îți oferi răspunsul, o să-ți oferi și calea!

Mult succes,

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: