De Ce Suntem Tristi?

Spune-mi dacă te recunoști în următoarea poveste:

Te trezești dimineața din somn și întinzi mâna instinctiv spre telefonul de pe noptieră. Îl deschizi și apeși pe un buton albastru, cu un F pe el. Acum ești conectat. Apeși pe notificări, pentru că te fac să te simți important. Îți citești toate mesajele, pentru că ai impresia că ești o persoană influentă, care primește multe mesaje. Îți verifici cererile de prietenie, pentru că ai foarte mulți prieteni.

Te îmbraci mai apoi în grabă și ajungi la cel mai apropiat mijloc de transport. De acolo începi din nou să butonezi mobilul, să citești diverse articole, să vorbești cu prietenii de pe Facebook și până să-ți dai seama, stația la care trebuie să cobori, deja se aude în difuzoarele din tavanul mijlocului de transport care te duce la muncă.

Ajungi la muncă și ai de urmat un set de task-uri, pe care le efectuezi fără să te mai gândești la altceva. Din când în când mai vrei să vezi cine te-a mai contactat pe Facebook și verifici cu rigurozitate acest lucru. Oră de oră. Sperând ca ai primit un mesaj nou, un like, un share sau poate chiar un comentariu la postările pe care le-ai făcut acest weekend, când erai liber.

Te întorci acasă, îți pui căștile în urechi și te lași distras de melodiile care curg prin tine și care te fac să uiți de treaba pe care ai avut-o la muncă. Ajungi acasă și pornești televizorul, iar dacă nu ai unul, pornești computerul și îți verifici mailurile, te uiți la câteva video-uri amuzante și oboseala începe să te cuprindă. Te îndrepți spre pat, obosit, cu telefonul în mână, mai verifici ultimele notificări.

Este abia luni seara, mai ai de îndurat încă 4 zile pentru a putea să te bucuri de 2 zile libere.

Escapism.

Povestea de mai sus nu este o poveste unică, nu este o poveste extrasă dintr-un roman de ficțiune, este o poveste urbană, despre tristețea care ne cuprinde sufletele, le zdrobește și ne aruncă pe toți într-o zonă destul de joasă a existenței noastre.

Povestea de mai sus este cel mai probabil povestea ta, povestea prietenilor tăi, povestea oamenilor care trec pe lângă tine pe stradă cu ochii ațintiți în ecranul luminos al telefonului mobil.

Este povestea celor care vor să scape de această realitate.

De ce ne construim o viață plină de lucruri care ne distrag?

Răspunsul este unul foarte dur, direct și simplu: pentru că nu avem o viață ce merită trăită. Nu pentru că afară plouă, salariile la bugetari au fost tăiate sau pentru că tocul noilor pantofi s-a rupt. Ci pentru că de-a lungul vieții am luat foarte multe decizii care te-au adus în acest loc în care suntem acum.

Un loc pierdut. Departe de frumusețea și fericirea care ne înconjoară. Închiși într-o cușcă uriașă, legați la mâini cu firele usb care ne țin lipiți de prizele din dormitor, legați la ochi de avalanșa de informații care ne inundă sinapsele, rămânând prizonieri ai propriilor alegeri.

Adevărul este că dacă viața ta este plină de lucruri care te distrag cel mai probabil îți este frică să experimentezi viața așa cum este ea. Îți este frică să trăiești viața fără internet, fără facebook, fără telefon mobil, fără televizor, fără știri sau fără jocuri.

De unde provine tristețea urbană?

Zic urbană pentru că suntem înconjurați de mai multe elemente ce ne distrag decât orice altă zonă.

Tristețea urbană pleacă de la un singur lucru, pe care l-am observat și pe care vreau să-l împărtășesc cu tine.

Tristețea pleacă de la refuzul de a accepta realitatea așa cum este. Pentru că realitatea este ceea ce se întâmplă, în timp ce tu îți faci alte planuri.

Tristețea apare atunci când ne umplem viața de lucruri care ne distrag atenția de la momentul prezent, de la viață, de la singurul lucru pe care-l putem experimenta cu adevărat: acum.

Cum scăpăm de tristețea urbană?

1. Ne deconectăm. Chiar dacă este dureros și în creierul nostru apar rănile, dorințele și stările în care nu consumăm informație sub formă de mesaje, notificări și like-uri, pe termen lung este alegerea cea mai corectă.

2. Nu renunța de tot, pentru că nu asta este calea. Tehnologia este benefică, este asemănătoare unui cuțit, care poate fi folosit să tai un fruct sau să iei o viață. Modul în care o folosești contează.

3. Ne bucurăm mai mult de viață. Realizăm cât de incredibil este faptul că suntem aici, acum, că putem respira, cânta, dansa, iubi și că suntem atât de fragili încât ne putem pierde viața într-o secundă, dar atât de inconștienți încât, de teamă să nu ne-o pierdem, stăm tot timpul între patru pereți, alături de singurul nostru prieten: computerul.

4. Detox pentru suflet și minte. Detox pentru viață. Detox pentru creier. Este dat de limitarea accesului la informația inutilă, de eliminarea știrilor care nu-ți aduc beneficii reale. Pentru că atenția ta este cea mai importantă resursă, ai grijă cui o dai, s-ar putea să ajungi într-un loc blestemat pentru că ți-ai oferit atenția în stânga și în drepta și niciodată nu în direcția inimii.

5. Nu mai amânăm iubirea și facem în acest moment ceea ce iubim, renunțând la ceea ce urâm să facem. Cum este așa ceva posibil? Nu este prea târziu? Oare cine o să-mi dea un ban pe poeziile mele? Acestea sunt întrebări deghizate sub formă de scuze. Oamenii inteligenți, oamenii remarcabili găsesc soluții, oameni care au nevoie de tehnologie pentru a scăpa de realitate, găsesc scuze. Tu cine ești?

Finalul îți aparține…

Povestea nu se încheie aici, pentru că finalul urmează să fie scris de tine. Urmează să fie exemplificat prin modul în care vei alege să trăiești viața de acum înainte.

Vei avea curajul să devii ceea ce ești cu adevărat? Sau vei alege să stai închis într-o închisoare a minții, legat la mâini și ochi, cu fire invizibile, mergând zilnic spre locul pe care-l urăști, precum un roboțel ascultător, îndeplinind task-urile pe care un om, la fel ca și tine, îți spune să le realizezi.

Sau vei ajunge să faci ceva… să schimbi acum ceva la tine. Să te îndrepți, 180 de grade, spre visul tău?

Visul tău sau visul lor? Aceasta este întrebarea… tu ce alegi?

Spune-mi dacă acest text te-a inspirat să faci ceva remarcabil cu viața ta, vreau să aud povestea ta și vreau să-ți fiu alături atunci când te decizi să încetezi a mai face ceea ce urăști, urmându-ți calea inimii, făcând lucrurile cu iubire și entuziasm.

Îți suntem alături, tribul oamenilor remarcabili este format doar din elita societății, acei indivizi care realizează că visul lor este cel mai important, că trebuie urmat cu perserverență și disciplină, zilnic, oră de oră, minut de minut, pentru că altfel, deși inima noastră încă mai pulsează sânge în organism, încetăm să mai trăim.

“You only live once, but if you do it right, once is enough.” -Mae West

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: