Cum Sa Iti Depasesti Toate Limitele?

 

Iulius Cezar avea o vorbă: cel mai mare dușman se ascunde acolo unde te aștepți cel mai puțin să se ascundă, iar această afirmație este una absolut fascinantă dacă stai să te gândești la barierele imaginare pe care noi le construim pentru a nu ajunge unde ne dorim.

Cel mai mare dușman al nostru se ascunde acolo unde nu ne așteptăm, toată viața l-am ascultat, toată viața am făcut așa cum ne-a spus, toată viața ne-am supus.

Cel mai mare dușman este vocea din mintea ta.

De ce? Pentru că vocea din mintea ta este precum o portavoce care a adunat tot felul de lucru în timp. A adunat credințe false despre cum funcționează lumea, a adunat dovezi greșite despre cine ești tu cu adevărat, a adunat părerile prietenilor tăi despre tine, a adunat ceea ce profesoara ți-a spus în clasa a 4-a, a adunat ceea ce părinții ți-au spus că nu poți face. Această voce, îți vorbește în fiecare zi, bazându-se pe toate aceste gânduri pe care le-a adunat de până acum și te face să ai rezultatele pe care le ai acum.

Dacă nu-ți plac rezultatele pe care le ai acum, cel mai probabil gândurile pe care le asculți zilnic sunt unele greșite. Dacă simți că poți mai mult dar nu reușești, cel mai probabil gândurile din mintea ta îți spun o poveste despre cine nu ești cu adevărat.

 

Cum să scăpăm de limitări?

De-a lungul timpului am trecut prin multe experimente care mi-au arătat că mintea mea îmi spune un lucru însă ceea ce sunt eu și ce pot face este un alt lucru:

  • Nu credeam că pot alerga 5 ore fără oprire, un maraton de 42 de km pentru că vocea din mintea mea îmi spunea că nu pot să alerg mai mult de 10 minute.
  • Nu credeam că pot scrie o carte de peste 200 de pagini, pentru că vocea din mintea mea îmi spunea că sunt un nimeni care nu poate să facă nimic.
  • Nu credeam că pot să slăbesc 25 de kilograme, pentru că vocea din mintea mea îmi spunea că sunt un om fără motivație.
  • Nu credeam că pot avea relații bazate pe iubire, relații cu oameni frumoși, pentru că vocea din mintea mea îmi spunea că nu valorez nimic.

Mi-am depășit limitele și le depășesc constant. Iar unul dintre cele mai folositoare unelte folosite în acest proces a fost îndreptarea spre obiceiul meditației și studierea elementelor din budism, ce țin de spiritualitate.

 

La ce ajută meditația?

Meditația m-a ajutat să realizez că toate limitele sunt în mintea mea și că vocea despre care îți spunea mai devreme este doar o voce fără de putere, care nu are dreptate și care nu-mi poate controla viața.

Dacă ești dispus să investești timp și energie în meditație, ca și în oricare alt obicei sănătos, atunci rezultatele o să apară.

Meditează doar dăcă vrei să-ți depăsești limitele, dacă te complaci în stats quo, dacă nu vrei să evoluezi, atunci este ok, nu medita și continuă așa.

 

Cum poți să-ți creezi un obicei din meditație?

Presupun că după ce ai citit cele de mai sus ești motivat să înveți despre meditație, iar dacă nu ești motivat, te invit să mai citești o dată articolul acest dar și această serie de articole despre meditație (1, 2, 3, 4).

Dacă vrei să te învăț cum să meditezi zilnic, de ce să o faci, iar dacă ai mai încercat meditație să-ți prezint și alte tehnici interesante de meditat, dar și mai multe concepte ce țin de spiritualitate pe care le poți aplica în viața ta, în relații, în afaceri sau în job-ul tău, atunci te invit să te alături programului Doisprezece de luna acesta, unde pentru o lună întreagă o să discutăm despre Meditație și Spiritualitate.


 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: