De Ce Dumnezeu Nu Prefera Lemnul Si Spatiile Mici?

image
Era iarnă, acum ceva ani, avusesem o întâlnire la un hotel din București, urcat pe un deal și mă îndreptam spre ieșire.

Mai aveam vreo 50 de lei în buzunar. În timp ce coboram scările pentru a ajunge în lobby-ul hotelului și pentru a mă îndrepta spre ieșire am văzut mai mulți preoți. Toți adunați în jurul unui alt preot. După îmbrăcăminte am dedus asta, poate ei erau patriarhi sau altceva, dar așa m-a dus pe mine capul să trag concluzia.

Coincidență sau nu, în timp ce am ieșit din hotel au ieșit și ei odată cu mine, iar în fața hotelului de 5 stele îi aștepta un Audi negru, cu geamuri fumurii, modelul de top de la Audi, A8. Eu m-am dus spre dreapta, unde am văzut un taxi, o Dacia Logan care mai avea puțin și îi cădeau roțile din mers, m-am suit în ea și am plecat spre drum.

audi-a8-black-1

Singurele dăți când am stat lângă un Audi A8 de tipul acela a fost pe la un autoshow, când m-am dus la mare și mașinile de genul ăsta erau parcate în față la Rex sau în timp ce mă duceam la metroul de la stația Aviatorilor, trecând pe jos prin Dorobanți.

“Dumnezeu preferă, lemnul. Lemnul și spațiile mici.”

Depinde la ce lemn ne referim. Probabil la un mahon, care vine ca opțiune dacă plusezi 4000 de euro pe noul Audi al preoților cu care ieșeam din hotel. Spațiile mici? Probabil din torpedoul aceleași mașini.

Cumva, am fost manipulați grosolan să credem că a fi sărac este o virtute.

Chiar recent am citit un comentariu pe o pagină de Facebook a lui Tudor Chirilă, care spunea cam așa, citez, printr-o poză, ca să nu se creadă că este invenția mea:

1

Smerenia, de fapt, este înțeleasă prin chin, durere, bani puțini, o garsonieră în Rahova, o pâine pe care să o împărțim cu toată familia, niște mămăligă cu sare și ceapă.

Cei care au mașini care costă cât un apartament cu patru camere, nu au voie să vorbească de Dumnezeu, de religie, suntem făcuți să credem. Pentru că nu sunt smeriți, adică nu sunt săraci lipiți.

A fi credincios este înțeles cu a fi sărac. Dacă ești bogat ești hoț.

Cam asta este gândirea comună a societății în care trăim. Cam de asta melodii de genul celor de la Taxi prind foarte bine. Pentru că este mai frumos să spui unei populații care are o medie de 1000 lei pe lună că Dumnezeu preferă spațiile mici, din lemn, decât să-i spui care e de fapt realitatea dureroasă.

Dintre mine și acei preoți, singurul care a preferat spațiile mici, n-au fost ei, ci eu. Și cumva asta ar trebui să mă facă mai credincios? Mai bun? Mai religios? Nicidecum.

De ce Dumnezeu NU preferă lemnul și spațiile mici?

Pentru că dacă ar prefera lemnul și spațiile mici n-ar mai exista evoluție pe planeta asta.

Spune-mi un lucru, când a fost ultima oară când n-ai avut ce mânca, dar ai avut un impact masiv asupra lumii?

Când a fost ultima oară când nu ți-au ajuns banii la final de lună și ai putut să-ți ajuți părinții?

Când a fost ultima oară când ai fost cu adevărat fericit că ai vrut să-ți iei un avocado sau să pleci două zile în Roma, dar n-ai avut bani?

Niciodată este răspunsul.

Pentru că nu îi poți ajuta pe ceilalți dacă nu te ajuți pe tine, dacă nu-ți merge ție bine, dacă nu ai destul de mulți bani încât să-ți acoperi toate nevoile de bază.

Dacă vrei ca societății să-i meargă bine, dacă vrei o Românie mai bună, începe în primul rând cu tine, să-ți meargă ție bine, asta este singura cale.

Restul este doar o halucinație.

1

Dumnezeu nu preferă lemnul și spațiile mici. Ci preferă să faci tot ceea ce ține de tine pentru a face din lumea asta un loc mai bun. Iar cu puțin nu poți face asta. Nimeni nu a reușit lucruri mărețe, cu puțin.

Așa că să nu picăm în capcana de a crede că o să fim iubiți de Dumnezeu dacă ne sacrificăm viața aceasta, dacă ne chinuim.

Pentru că Dumnezeu nu ne-a dat-o cadou să ne batem joc de ea, ci să facem ceva remarcabil cu ea.

Alegerea îți aparține.

PS: Articolul nu este un pamflet și nu trebuie tratat ca atare, ci o frustrare personală în fața oamenilor care înțeleg religia și pe Dumnezeu într-un mod total negativ și își bat joc de fiecare strop de viață pe care au primit-o cadou, crezând că o să fie premiați în ceruri dacă pe pământ o să se chinuie. Cei premiați o să fie cei care lasă ceva în urma lor, acei oameni remarcabili, ceilalți o să mai fie nevoie să mai bage o fisă.

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: