Cum Sa-ti Construiesti O Viata Cu Adevarat Fericita

 

De ceva zile m-am gândit să renunț la lucrurile și persoanele din jurul meu care nu îmi aduc un câștig. Am început să folosesc mai puțin Facebook-ul, să nu mai mănânc dulciuri, să nu mai mănânc din plictiseală și să renunț la alcool.

Poate te întrebi ce legătură are Facebook-ul, dulciurile, mâncarea și alcoolul cu fericirea. Toate au un singur lucru în comun și acel lucru este cunoscut sub numele de serotonintă, pe scurt acea substanță care se elimină în creier și ne face mai fericiți.

 

Acum mai apare o întrebare, de ce aș renunța la ceva care mă face fericit? Răspunsul meu este: pentru că fericirea dată de lucrurile menționate anterior este una temporară. Spun acest lucru pentru că:

 

Facebookul mă face să mă simt mai important decât sunt. Pentru că primesc în jur de 5-6 friend request-uri zilnic, zeci de notificări și tot la fel de multe mesaje atât pe profilul personal cât și pe pagina acestei comunități. Am făcut un mic experiment (de 3-4 zile) fără să apas pe notificări și am strans undeva la 80-90 de notificări și 20-25 de friend request-uri.

Spun că mă face să mă simt mai important decât sunt (eliminând serotonină în creierul meu) pentru că pe stradă nu vine nimeni la mine să mă întrebe dacă poate să îmi fie prieten și nici pe telefon nu primesc chiar atât de multe invitații sau mesaje comparativ cu cele de pe Facebook.

 

Dulciurile și mâncarea. Deși sunt bune în sensul că elimină serotonină în creier și ne fac mai fericiți apar unele probleme, de la probleme de sănătate la probleme ce țin de aspectul fizic. Aveam o greutate peste cea normală și asta doar din cauza faptului că am încercat să obțin serotonina (fericire) din mâncare și nu din alte activități despre care o să vă vorbesc în continuare. Știu, sună tare trist ce spun.. fericire din mâncare, însă primul pas în rezolvarea unei dependețe este să o recunoști. Problema cu mâncarea multă (în exces) și dulciurile este că îți oferă o plăcere de moment, precum drogurile, însă efectele sale pe termen lung sunt dezastruase. Este un cerc vicios poate chiar asemănător cu drogurile de mare risc (cocaină, heorină, șamd).

În plus de asta uite un articol scris de un tip care a renunțat la zahăr pentru un an de zile, pe scurt a simțit creșterea puterii de concentrare, energie mai bună și altele, citește articolul aici.

 

Alcoolul. Deși mai mult de două, trei pahare și două shot-uri nu beau la o petrecere sau de un pahar de vin roșu seara și asta ocazional, alcoolul în exces are efecte destul de nasoale asupra organelor interne în special ficatul. Să nu mai vorbim de caloriile pe care conțin majoritatea băuturilor.

De ce mi-am propus să renunț în totalitate? Pentru că pot să mă distrez și fără să beau ceva, pot să dansez cu persoane pe care nu le cunosc într-un club sau la o petrecere și fără să beau ceva. În plus de asta alcoolul în exces îți afectează performanțele sportive dar și pe cele sexuale.

 

Acum că ți-am prezentat 3 lucruri la care încă încerc să renunț într-un mod gradual trebuie să îți spun și care sunt problemele pe care le-am întâmpinat dar și lucrurile și activitățile noi pe care le-am făcut pentru a substitui vechiile obiceiuri.

 

Problemele apărute.

 

Dintr-o dată o să te simți mai singur, mai trist… dar asta nu este un lucru chiar așa de rău pentru că și așa lucrurile la care am renunțat îmi creau o fericire de moment.

Fericirea ta o să scadă pentru că nu mai bagi în tine dulciuri (zahar – elimină serotonină) și nu mai răspunzi la toate notificările (notificări – ne fac să ne simțim mai importanți – crează iluzia de “faimă” – elimină serotonină).

 

În timp, în câteva luni se întâmple un lucru extraordinar. Organismul tău începe să primească serotonină din rezultat, din faptul că tu ai renunțat la aceste lucruri. Când spun din rezultat mă refer la asta:

 

Elimin dulciuri = nu mai mănânc atât de multe calorii = pierzi în greutate = arăți mai bine = hainele stau pe tine mai bine = te uiți în oglindă și te admiri, îți place felul în care arăți = crești în încredere = începi să îți faci mai mulți prieteni, scapi de anumite frici = te simți mai bine ca niciodată, ești mai fericit, mai sănătos, mai ușor = atrag alături de tine oameni de calitate și cercul se tot repetă.

 

Așa și cu Facebook-ul, renunți la a sta pe chat ore în șir și porți o conversație cu o tipă din metrou, o converație despre ultima carte citită, despre ultimul lucru pe care l-ai pățiț (pentru că acum ieși mai mult din casă) și așa mai departe. În loc să dai mesaj prietenilor tăi, îi suni, le povestești ce s-a întâmplat, porți o conversație.. ca un om normal, nu ca un robot al erei tehnologiei.

 

 

Substitute pentru Facebook,

mâncare (dulciuri) și alcool.

 

După cum am precizat și mai sus acum când am de vorbit cu un prieten nu îl mai caut în chat ci pun mâna pe telefon și îl sun. Comunic ca un om normal, îi aud vocea, râdem împreună.

 

Mâncarea și dulciurile au fost înlocuite de fructe (banane și mere) și ceaiul verde, de mai multe soiuri. Când simt că urmează să mănânc din plictiseală sau din stres fac:

 

• 20-25 de flotări și apoi foamea imaginară dispare.

• mănânc o banană și mă duc să alerg în parc.

• îmi prepar un ceai verde

 

Faptul că tu iei deciziile pentru tine, nu organismul tău te ordonă cum vrea, te face mai încrezător și îți crește puterea mentală. Acum îți poți controla dorințele nu ele te controlează pe tine.

 

Puterea mentală este antrenată cel mai bine prin alergare. Alergatul pentru mine este cel mai puternic drog pe care l-am experimentat până acum. De fiecare dată când alerg încerc să îmi înving vocea din creier, acea voce care îți spune ce să faci, că nu mai poți, că să te oprești, că e destul.

 

Concluzia

 

Pe scurt, prin acest articol am vrut să-ți spun că trebuie să cauți în viața ta lucrurile care îți oferă fericire pe termen scurt, de moment și să le elimini, apoi să le înlocuiești cu activități sănătoase: alergat, flotări, abdomene, ceai verde, fructe, legume, conversații cu străini, etc.

 

Pentru că în timp, aceste activități dăunătoare, o să te facă din ce în ce mai trist și îl loc să evoluezi o să faci exact contrariul.

 

Până data viitoare, te las cu un citat:

 

“That which does not kill us makes us stronger.” ― Friedrich Nietzsche

 

 

Cu drag,

 

Cristi

 

 

 

 

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: