19 Strategii Pentru A Elimina Un Obicei Negativ

“We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit.” -Aristotle

Tot ceea ce facem se transformă la un moment dat într-un obicei, iar de multe ori acțiunile pe care le facem zilnic nu sunt chiar cele mai pozitive și sănătoase, până și acestea se transformă în obiceiuri negative care ne domină viața și ne fac să ne simțim lipsiți de control.

Așadar avem nevoie de strategii pentru a elimina aceste obiceiuri negative din viața noastră și m-am gândit să-ți ofer cele mai interesante și folositoare 19 strategii pentru a putea să reusești să renunți la acel obicei negativ la care vrei să renunți de mult.

 

1. Începe cu doar un sigur obicei negativ. Prea multe obiceiuri o să te obosească mental, începe încet, doar cu unul. Apoi când reușești să-l elimini definitiv, alege altul.

2. Provocarea de 30 de zile. Transformă această eliminare a unui obicei într-o provocare de 30 de zile, la finalul căreia tragi linie și observi dacă ai reușit.

3. Spune unui prieten că vrei să renunți la acel obicei și stabilește să-l anunți zilnic sau o dată la ceva timp dacă ai reușit sau nu.

4. Schimbă-ți mentalitatea din eșec și succes, în experiment și încercare. Ce vreau să spun cu această afirmație este că participi la un experiment în care nu există eșec, ci doar încercări, nu există nereușite, ci doar lecții.

5. Planifică. Fă-ți un plan clar în care îți stabilești modul în care vei elimina obiceiul negativ.

6. Înlocuiește. Noi îi spunem elimină, dar mai corect ar fi înlocuiește. Pentru că imediat cum ai eliminat un obicei negativ vei avea tendința să acoperi acel “gol” cu un alt obicei negativ. Mișcarea inteligentă este să îl înlocuiești cu unul pozitiv.

7. Construiește-ți un grup de suport pentru ca atunci când vrei să te dai bătut să ai alături de tine oameni care să te motiveze și să te ajute să te ridici.

8. Fă publică provocarea ta. Scrie pe blogul tău, pe pagina ta de facebook sau trimite mail celor mai importante persoane din viața ta spunându-le că vrei să renunți la acel obicei. Acest lucru o să te impulsioneze să o tratezi cu seriozitate.

9. Descoperă lucrurile care te motivează și premiază-te atunci când reușești. După fiecare afacere pe care o închei 10% din venit este folosit pentru a mă premia.

10. Construiește eliminarea obiceiului din viața ta în așa mod încât să fie extrem de greu să eșuezi. Construiește-ți un sistem prin care te asiguri că faci ceea ce ți-ai propus.

11. Mai găsește un prieten și renunțați împreună la ceva, așa o să vă țineți motivați și împreună o să reușiți.

12. Elimină din viața ta situațiile care te vor face să te întorci la vechiul obicei. Curăţă cu atenție locuința ta, viața ta, pentru a te asigura că nu o să mai fii tentat să adopți acel obicei.

13. Construiește-ți o listă cu “de ce nu este bine” să continui cu acest obicei. Documentează-te puțin și observă care sunt problemele pe care ți le produci dacă o să continui așa.

14. Întreabă-te: dacă mă iubesc, aș mai face asta? Pentru că dacă nu te iubești destul de mult cu siguranță că o să vrei să-ți faci rău. Dacă te iubești destul de mult o să vezi că nu există sens în a îți face rău.

15. Ai grijă la oamenii care o să-ți spună că nu poți. Nu îi asculta, pentru că ceea ce spun ei sunt de fapt ceea ce simt pe interior despre ei, nu despre tine.

16. Controlează-ți mediul în așa mod încât să îți ofere exact viața pe care ți-o dorești. Dacă obișnuiești să fumezi, construiește-ți un mediu în care meditezi, te relaxezi, fără fum și țigări.

17. Anturajul. Ai mare grijă la anturaj, pentru că cel mai probabil prietenii tăi au aceleași obiceiuri negative pe care tu le ai. Spune-le ce vrei să faci și dacă nu te încurajează și susțin, cel mai probabil nu sunt chiar cei mai tari prieteni pe care îi poți avea.

18. Documentează-te cu privire la psihologia din spatele obiceiurilor, o să găsești multe articole și cărți folositoare, multe articole chiar și pe acest site. Astfel te asiguri că înțelegi exact cum funcționează un obicei negativ.

19. Construiește-ți o strategie prin care să răspunzi atunci când vrei să te dai bătut. Să fie ceva foarte clar, ceva de genul: când îmi vine să mănânc nesănătos atunci o să fac 10 flotări sau o să beau o cană cu ceai verde.

 

“Your net worth to the world is usually determined by what remains after your bad habits are subtracted from your good ones.” -Benjamin Franklin

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: