Spune-mi Ce Te Enerveaza Ca Sa-Ti Spun Cine Esti!

image
Atenție: Acest articol s-ar putea să te supere, să te enerveze, dar totul este cu un scop mult mai interesant de atât, așa că dacă-l citești, pleacă la drum cu această idee, nu vreau să te supăr sau să te bucur, vreau doar să te ajut. Acum că ești pregătit, să începem.

Vreau să te gândești puțin la următoarea întrebare: când te-ai simțit ultima dată nervos?

Și nu nervos că ți-a picat netul pentru 3 minute și nu ai mai putut să verifici frenetic newsfeed-ul și pentru un moment ai simțit că ești singur, pentru că ai fost deconectat de la marea de informație, ci nervos pe cineva, supărat, afectat într-un mod real.

Când a fost ultima dată când ți-a venit să tragi un pumn în computer de nervi pentru că ai citit/văzut ceva?

Dacă ai putea să fii în locul meu pentru câteva zile ai observa zeci de oameni care se enervează atunci când le spun ceva de bine, pozitiv, de încurajare.

Găsesc constant motive pentru care EI au dreptate și EU greșesc. Găsesc tot felul de explicații. Toate scuzele din lume. Dar eu sunt aici și îmi trăiesc visul, iar ei sunt acolo și arată spre mine spunând că sunt privilegiat, când de fapt eu le zic că e vorba doar de muncă + pasiune + iubire + timp.

Revenind la întrebarea de la care pleacă acest text, nu contează când a fost, contează DE CE se întâmplă această emoție negativă în tine.

Hai să facem un exercițiu.

p

Imaginează-ți că ți-am spus ceva ce te-ar deranja, pot să o fac, dar ce te enervează pe tine, s-ar putea să nu-l enerveze pe vecinul tău, așa că vreau TU să-ți imaginezi că tocmai ți-am zis ceva ce te enervează.

Acum imaginează-ți că vrei să mă strângi de gât. Că mă urăști cu tot egoul tău, că vrei să mă bați, că vrei să-mi meargă prost și să mă târăsc pe jos de suferință pentru că am avut tupeul nesimțit să spun lucrurilor pe nume.

Înjură-mă. Scuipă-mă. Supără-te pe mine.

Bun, acum probabil crezi că sunt nebun și te pun complet aiurea să te enervezi pe mine, dar hai joacă puțin acest rol, o să vezi că are sens ce vreau să demonstrez aici.

Tot nu te-ai enervat pe mine, bine hai să-ți zic ceva ce o să doară.

Ești pregătit?

Știu că vrei să te doară puțin. Deși poate ți se pare ciudat, avem corpul durere care simte foarte mare satisfacție atunci când ne certăm cu cineva și rănim pe cineva, mai apoi apar efectele negative, la fel ca la alcool sau droguri.

Bun, dacă nu te-ai enervat de la sine, o să te enervez eu.

“Câți ani ai? Ce ai făcut cu viața ta? Cum se face că un puști de 24 de ani reușește în 3 ani să construiască una dintre cele mai mari comunități de dezvoltare personală din România?

Cum te face să te simți știind că eu fac ceea ce iubesc și tu faci ceea ce urăști? Că momentan tu ai fruntea transpirată venit de la jobul tău mizer și eu scriu de pe o canapea confortabilă, la ora la care vreau, când vreau, făcând ce vreau. Și da, sunt și plătit pentru asta. Și da, am doar 24 de ani.

Cum te face să te simți asta? Simți că ți-ai bătut joc de viața ta? Te simți mic? Te simți fără putere? Te simți ca ultimul om de pe pământ? Simți că faci umbră acestui pământ de pomană?

Cum te face să te simți știind că eu câștig stând semi-degeaba mai mult decât faci tu în câteva luni de muncă grea, exceluri peste exceluri și mailuri peste mailuri. În timp ce tu muncești, eu stau și citesc. În timp ce tu transpiri, eu mă relaxez cu un pahar de vin roșu în lobby-ul unui hotel de 5 stele, lângă o piscină și o femeie frumoasă care mă iubește pentru ceea ce sunt cu adevărat și pentru ceea ce am devenit.”

Gata, mă opresc aici. Știu că te-am enervat.

Și dacă nu te-am enervat înseamnă că ești pe drumul cel bun. Poți să te oprești din citit aici și să dai articolul mai departe prietenilor tăi care nu sunt mulțumiți de viața lor.

Dar dacă te-am enervat, cel mai probabil nu viața mea frumoasă este o problemă, ci viața ta mizeră pe care încă accepți să o trăiești în acest mod.

Și nu, soluția nu e să te arunci în fața metroului. Soluția e să realizezi cât mai repede că este 100% responsabilitatea ta să ai o viață mai bună.

TU EȘTI CHEIA care te va duce spre o viață mai bună. Nu eu, enervându-te, nu altcineva, inspirându-te.

Înțelegi asta?

De asta te enervezi și lucrurile la care te enervezi arată de fapt golurile din viața ta.

Dacă te enervezi pe mine că îmi merge bine, de fapt te enervezi pe tine că ești un leneș puturos.

Dacă te superi pe mine că spun lucrurilor pe nume, cel mai probabil te superi pe tine pentru că nu ai curajul să iei viața de cojones și să îi ceri exact ce vrei.

Dacă te enervează că am tupeul nesimțit să-ți spun eu ție ce să faci la 24 de ani, ești prins în bula speculativă vârstei, crezând că trebuie să aștepți 80 de ani și abia atunci să faci ceva. Crezând că experiența este totul. Crezând că doar cei care sunt geniali sunt premiați. Uitând de fapt că nimănui nu îi pasă de cât de multe știi, ci de cât de bine poți livra ceea ce promiți.

Dacă te enervează că-ți spun că ai un job mizer, transpiri și faci de 5 ori mai puțin decât fac eu într-o lună, atunci cel mai probabil nu ești supărat pe jobul meu de vis și pe lifestyle-ul meu relaxat, ci pe tine, pentru că accepți să fii preșul tuturor.

Ceea ce te supără este exact locul unde doare.

Și degeaba te scarpini acolo, că o să doară și mai tare.

Pune un bandaj. Găsește o soluție. Repară. Nu lăsa lucrurile așa cum sunt, dacă nu-ți place viața ta.

Dacă ceva nu-ți convine, schimbă.

Nu fi masochist. Pentru că durerea nu reprezintă plăcere. Plăcerea reprezintă plăcere.

Este mult mai bine să fii relaxat, să ai bani mulți, să contribui în lume, să ai un stil de viață de milionar, să faci ceea ce iubești, să-ți pese de oameni, decât să te chinui ca un șoricel pufos ce dă din picioare pe o rotiță care se învârte în gol.

Renunță la rotiță.

Renunță la cușcă.

Este păcat de capacitatea pe care o ai, de intelectul tău, de puterea ta interioară, să trăiești viața în cel mai jos mod posibil: făcând ceea ce ți-au spus ceilalți să faci!

Spune-mi ce te enervează ca să-ți spun cine ești.

Descoperă ce te enervează, pentru a realiza cum poți evolua.

Asta e cea mai dură cale, folosește această idee ca pe o hartă pe care să o ai în permanență cu tine și să o deschizi ori de câte ori simți o emoție negativă în corp.

Sper că te-am enervat, supărat, sper că m-ai înjurat. Ăsta este primul pas spre o viață fericită pentru tine.

Pasul următor este să faci ceva CU VIAȚA TA. Să nu te mai enervezi pe mine că-ți spun lucruri inconfortabile, ci să te superi pe tine că nu faci ceea ce ți-ai propus și accepți să trăiești sub nivelul tău potențial.

Cristi (cel foarte incomod) F. ȘtefanPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: