Despre Cum Experientele Negative Iti Pot Schimba Viata In Mai Bine

 

 

Mâinile băgate adânc în buzunarul blugilor pe care îi port de ceva timp, capul plecat, cu ochii ațintiți pe asfaltul umed, pasul grăbit și gândul.. gândul cu totul într-un alt loc decât strada pe care o parcurgeam în viteză, trist, supărat, dezamăgit, rănit.

Mergeam și mă gândeam: cum de am ajuns eu în situția asta, de ce am pățit tocmai eu treaba asta și nu puteam să înțeleg. Ceva nu se lega. Ceva nu puteam înțelege. Exact ca o poveste căreia îi lipsește o piesă esențială și nu mai poți înțelege nimic. Exact ca o lovitură luată pe la spate atunci când ce așteptai cel mai puțin. 

 

Pe măsură ce orele trec tragedia se transformă. Precum un fluture. De la o tragedie, de la ceva oribil se ajunge la o experiență foarte tristă și dăunatoare, la o expriență negativă, la o adevărată lecție de viață.

Pe măsură ce timpul se scurge printre degetele noastre tragediile devin cele mai frumoase lucrurile pe care le-am experimentat. 

 

Cum pot ajunge la concluzia că o tragedie

este o lecție importantă de viață?

Pentru că am trecut prin mult prea multe momente de genul ăsta.

Mi-am pierdut pentru totdeauna cel mai bun prieten, omul care a avut grijă de mine toata viața mea, omul pentru care mi-aș da viața pe loc, fără să mă gândesc o secundă în plus, într-un moment în care mă așteptam cel mai puțin. Am aflat că cel mai bun prieten al meu, la acel moment, vorbește lucruri destul de nasoale pe la spatele meu. Am fost omul potrivit la locul nepotrivit de mult prea multe ori. Și nici nu vreau să vorbesc despre relații, femei, nopți nedormite din cauza asta, nervi, stres și chiar momente în care am plâns.

 

Însă atitudinea mea este umătoarea: sunt recunoscător pentru toate aceste lucruri, pentru că toate aceste experiente negative m-am conturat, m-am desenat, m-au sculptat și a rezultat omul care sunt acum, bărbatul de acum. M-au schimbat gândirea, m-au făcut să caut, să citesc, să experimentez, să cunosc, să mă dezvolt, să știu! Sunt recunoscător pentru asta și nu știu cum să mulțumesc mai tare și cui să mulțumesc pentru că am avut ocazia să pățesc aceste lucruri.

Toate lucrurile astea negative m-au încurajat atât de tare și mi-au schimbat viața într-un mod radical, mi-am schimbat gândirea în sensul că acum pot să privesc mai in detaliu. Nu mai sunt copilul care eram acum 5-6 ani. Nu mai sunt omul care eram acum 1-2 ani. Nu mai sunt ceea ce eram. Sunt mai bun. Toate experiențele negative, toate lucrurile prin care am trecut sunt cele mai bune lucruri pe care le-am experimentat până acum. 

Carl Jung spune să nu lăsăm experiențele negative să ne defineasă. Sunt de aceeași părere cu el, nu trebuie să ne definească, ci să ne întărească, asta încerc să transmit. Experiențele negative ne ajută să creștem, să ne dezvoltăm, să fim mai puternici!

 

O analogie bună (deși destul de tehnică) este umătoarea – când vezi un video la rezoluția 360p (destul de slabă) nu poți să observi nici un detaliu foarte clar, vezi ce se întâmplă, înțelegi într-o oarecare măsură și crezi că asta este limita, punctul de maxim în care poți să ajungi.

Apoi primești o lovitură, o experiență negativă, și rezoluția se schimbă. Acum vezi în 720p, high definition. Wow, ce schimbare! Lumea banală pe care o știai înainte de acum devine interesantă.

Te uiți în jurul tău și înțelegi altfel lucrurile. Revezi un film și îl înțelegi altfel. Recitești o carte și înțelegi mai mult, mai în detaliu, ajungi la un alt nivel al gândirii tale. Și asta nu se termină aici, mai este, te asigur și ce frumos se vede.

 

Concluzia

 

Așa că am ajuns la o concluzie simplă: nu există lucruri bune sau rele. Toate sunt BUNE!

Orice pățești este bun pentru că este exact ceea ce aveai nevoie, este lecția de care aveai nevoie la acel moment în timp și este exact ceea ce aveai nevoie pentru oportunitățile și ocaziile pe care o să le ai în viitor. Nu există lucruri bune sau rele, toate sunt bune!

 

 

3 lucruri pe care sa le faci de acum înainte

 

 

1. Greșește mai mult. Vreau să greșești mai mult. După cum spunea și Cassanova – “one who makes no mistakes makes nothing”. Un om care nu greșește înseamnă că nu a încercat, că nu a făcut nimic. Este ok să greșești, stai liniștit, deși societatea te-a învățat că nu este.

2. Atunci când treci peste o experiență negativă, internalizează. Ce vreau să spun cu asta? Pai atunci când ai pățit ceva analizează și observă unde ai greșit, notează pe o foaie de hârtie și data viitoare evită greșeală. Asta înseamnă să ajungi să ai performanțe într-un domeniu, să faci toate greșelile pe care le puteai face!

3. Nu mai juca rolul victimei. Știu, este destul de ușor să joci acest rol. Tot timpul ne plângem: ba că de ce tocmai mie, de ce asta, de ce asta… încetează! Stop! Nu ești o victimă, sunt doar niște lecții de viață importante. Trebuie să te bucuri de ele și să le folosești în avantajul tău.

 

Cam atât am pentru tine cu acest articol, spre totuși că te-am pus pe gânduri puțin și îți doresc să treci prin cât mai multe experiențe care o să te modeleze cam om, ca individ puternic și inteligent.

 

Spor la treabă și ne auzim data viitoare,

Cristi

Urmărește-mă pe Facebook: http://facebook.com/cristianstefanflorin

Urmărește-mă pe Twitter: http://twitter.com/CristiStefan

Urmărește-mă pe Instagram: http://instagram.com/cristianfstefan

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: