5 Motive Pentru Care Urasc Etichetele

Etichetele sunt pentru borcane, nu pentru oameni.

Mi-au venit peste nas de multe ori presupunerile și etichetările pe care le-am făcut și de atunci am născocit vorba asta pentru a-mi aminti că de cele mai multe ori ne grăbim să clasificăm și să judecăm. Fără a înțelege contextul.

Sunt calmă, zen și rar mă scoate ceva din fire. Cu excepția etichetărilor făcute în grabă și prost.

Cine ne credem să îi punem în categoria oamenilor puerili doar pentru că au față de copil?

Cine ne credem să îi judecăm pe oamenii din autobuz îmbrăcați sărăcăcios?

Cine ne credem să tăiem aripile printr-un post-it lipit pe frunte pe care scrie nu o să îți iasă asta doar pentru că, spre deosebire de alții, îndrăznesc să viseze la mai mult?

Cine sunt eu să îți spun ție de limitări, etichetări și asocieri proaste la 23 de ani, când de abia învăț și eu cum stă treaba cu viața asta?

Sunt un om care s-a săturat să demonstreze contrariul pentru că ceilalți pleacă de la presupuneri aberante. M-am săturat să văd cum oamenii sunt puși pe categorii, de parcă Pământul este un supermarket imens. Îmi place marketingul și cred că ar trebui să ne privim ca pe un produs. Să avem grijă să ne făurim și să ne șlefuim. Dar asta nu ne oferă dreptul de a ne bate cu etichete în loc de perne.

Crezi că cei care realizează o etichetă sau un ambalaj pentru un produs pun acolo primele chestii care le vin în minte?

  1. Nu-mi plac etichetările pripite pentru că nu iau în considerare trecutul unui om. Ai stat un pic să studiezi psihologia? Să înțelegi cum funcționăm și ce lucruri lasă urme asupra noastră? Nici măcar eu nu am descoperit care sunt cauzele anumitor trăsături ale mele. Crezi că le-ai descoperit tu pentru a justifica judecățile pe care le faci?
  2. Nu îmi plac pentru că de obicei sunt negative. Rareori când facem o astfel de judecată zicem ceva de bine. De cele mai multe ori le emitem grăbit pentru că este ceva cu care nu suntem de acord. Uite ce prost e ăla, ce față de idiot are, ce tâmpenii scoate pe gură, habar nu are de viață, ce bezmetică e că nu își ia și un job și nu se căsătorește…are 30 de ani! Dacă tot ne este greu să renunțăm la ele (știu că este foarte greu să facem asta din cauza educației pe care am primit-o), de ce să nu ne axăm pe etichetări pozitive?
  3. Nu îmi plac pentru că sunt emise de obicei de oameni cu principii și păreri bine definite, un lucru perfect normal, dar care îmi par foarte încăpățânați. Nu toți suntem la fel și nu trebuie să mă validezi prin filtrul valorilor tale. Abține-te, te rog.
  4. Nu îmi plac pentru că de obicei sunt doar niște vorbe, fără urmă de acțiune. Dacă tot ți se pare că trăiești într-o lume plină de proști și ești cu gura mare, de ce nu faci ceva în privința asta? Ah, scuză-mă, am uitat că este mai ușor să dai din gură. Acțiunea presupune efort.
  5. Nu îmi plac etichetele pentru că ne împiedică să vedem dincolo de aparențe. Am cunoscut persoane pentru care am scos și eu imediat o etichetă din buzunar. Și am regretat că am făcut asta. Am cunoscut persoane pe care am încercat să nu le judec, să nu le validez, am înțeles că este perfect în regulă să NU fie ca mine. Și uite așa m-am bucurat să am în jur oameni de natură diferită, ce mă ajută să îmi extind viziunea despre natura umană. M-au ajutat să înțeleg că nu există doar traseele prestabilite de societate.

 

Înțeleg că nu putem să scăpăm de ele, de-a lungul timpului ne-au ajutat să separăm ce este bun de ce este rău și nu pot să condamn asta.

 

Vreau să gândim mai mult. Vreau să înțelegem mai mult. Vreau să ne folosim gândirea asta prețioasă ce ne-a fost dată în scopuri mai bune.

Cu ce ajută că pui o etichetă?

Este ca răspunsul la o întrebare pe din care ai auzit doar începutul. Te grăbești să răspunzi pentru că ai impresia că știi ce urmează din ea. Exact, răspunsul tău nu are nicio relevanță…

 

 

Acest articol este scris de Raluca Tănase. Raluca simpatizează marketingul sincer, fotografia, cuvintele, ideile și gândirea liberă. Nu uită că este om înainte de a fi profesionist și se bazează mereu pe pasiune, onestitate și calitate. Pentru că nu i-au plăcut diverse aspecte în facultate s-a apucat să scrie despre marketing pentru începători pe ralucatanase.ro.  

 

Dacă și tu vrei să scrii un astfel de articol aștept să discutăm prin email la cristianfstefan@gmail.com sau mă poți contacta pe facebook la http://facebook.com/cristianstefanflorinPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: