Mediocritate Sau Excelenta? Tu Ce Alegi?

 

De curând am citit o mică poveste care m-a inspirat și de fiecare dacă când mi-o amintesc mă inspiră să fac ceva cu viața mea, să acționez și să nu stau degeaba, să creez lucruri care să inspire și să ajute alte persoane, de aici obținând fericirea și implinirea de care am nevoie. Povestea sună cam așa:

 

Acum ceva timp un student, destul de inteligent, a fost îndrumat de către ai săi părinți spre facultatea de medicină. În primul an s-a descurcat foarte bine, un an mai trârziu însă deja începuse să se plictisească. Nu se mai putea concentra și trecea printr-o fază des întâlnită printre persoanele care au o vârstă între 20-24 de ani: nu știa ce să facă cu viața lui. Fiind în despresie majoritatea timpului și fiind foarte supărat de situația actuală, făcea o facultate de care nu era atras, s-a gândit să se sinucidă. Tot căuta planuri și metode cum să o facă mai rapid și să scape de acestă lume, însă ceva din subconștientul său îl ținea din executarea acestei fapte dramatice. Însă studentul nostru a venit într-un final cu o idee mai bună, care implica tot sinuciderea, însă ideea era următoarea:

 

Dacă după un an de zile, fix un an de zile, situația lui nu avea ca să se schimbe avea să-și ia viața.

 

Premisa de la care plecase era următoarea: sunt 100% responsabil pentru acțiunile mele și rezultatele care reies din acestea. Situația în care sunt în momentul de față este din vina mea, pentru că în trecut nu am acționat așa cum trebuie. Tot ceea ce se întâmplă în viața asta este din vina mea, este răspunderea mea și îmi asum 100% din responsabilitate pentru viitorul meu.

După un an de zile ce credeți oare că s-a întâmplat? Nici nu o să vă treacă prin minte.

După un an de zile viața acestui om s-a schimbat dramatic. Nu numai viața sa, ci pe viitor, datorită studiilor, cercetărilor și experimentărilor sale viața a milioane de oameni avea să fie mai bună. Numele acestui student este: William James. Poate ai auzit de el, el este părintele psihologiei americane. Cel mai influent psiholog din toate timpurile. Dacă nu ai auzit de el, pe scurt, toată psihologia din zilele noastre își are bazele în munca sa și a altor câțiva psihologi de mare influență.

 

 

Concluzia 

 

Concluzia ar trebuie să vă sară în ochi, dar m-am gândit totuși să o fac și mai vizibilă, pentru că deși în interiorul nostru cunoaștem anumte lucruri, până când cineva nu le spune cu voce tare nu le realizăm.

Concluzia este că tu ești 100% resposabil pentru situația ta actuală. Ceea ce faci acum are un impact uriaș asupra viitorului tău! Nu numai asupra viitorului tău, dar și probabil asupra viitorului altor persoane.

Ai putea schimba lumea, dacă nu ai fi așa de ocupat să verifici statusurile de pe Facebook. Ai putea să inventezi o cură pentru cancer, dacă nu ai fi așa de ocupat să-ți schimbi poza de profil. Ai putea să contribui cu idei noi în psihologie, idei care ar putea să salveze de la suicid un număr uriaș de persoane, dacă nu ai fi așa de ocupat să te uiți la filme pe YouTube.

Ai putea să faci foarte multe, pentru că potențialul tău creator este uriaș. Fiecare pesoană are un potențial imens, însă fiecare persoană și-l zdrobește, puțin câte puțin, în fiecare zi.

 

 

Exercițiu practic

 

Vreau să iei o foaie de hârtie și un pix sau un post it și să scrii pe el:

Sunt responsabil 100% pentru situația actuală. Sunt responsabil pentru viitorul meu. Acțiunile pe care le întreprind acum au un impact uriaș asupra viitorului meu. Oare acum fac ceea ce trebuie?

 

Vreau să citești aceste rânduri ori de câte ori crezi că pierzi timpul, procrastinezi sau te relaxezi în exces. Ori de câte ori crezi că muncești într-un loc care nu-ți place. Ori ce câte ori faci lucrurile pe care le urăști și le amani pe cele care ți-ar aduce un profit imens în viitor.

 

Marea întrebare este: Cine vei fi tu peste 50 sau chiar 100 de ani? Cum îți vei lăsa oare amprenta în lume? Vei fi oare următorul William James, Einsten sau Newton? Sper să realizezi că este mai bine să încerci să acționezi decât și să găsești răspunsul la acestă întrebare, decât să nu încerci și niciodată să nu îl aflăm!

Ai oportunitatea să faci ceva genial cu viața ta și cu viața altor persoane, întrebare este: oare o să alergi să faci?

 

Sursa poveste prima parte: http://markmanson.net/the-prime-beliefPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: